Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γιόχαν ο… 1ος!!

O Διονύσης Δελλής γράφει στο gazzetta.gr γιατί ο Ελμάντερ είναι το φαβορί για να φορέσει την Ερυθρόλευκη φανέλα.
Η σημερινή μέρα για τον Ολυμπιακό έχει πολλά και διάφορα. Το πρώτο φιλικό (και μάλιστα τηλεοπτικό), τα… μαντάτα από τη Γαλλία (εκεί όπου τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι βρέθηκε άκρη με την Μαρσέιγ για τον Αμαλφιτανό), ίσως και το… φινάλε με τον Ραφίκ Τζιμπούρ.
Πιάνοντας το λοιπόν από την ανάποδη, από τον Τρομοκράτη και την θέση που ανοίγει στην επίθεση σίγουρα έχει ενδιαφέρον η «πρώτη» σοβαρή υποψηφιότητα που ήδη έπεσε στο τραπέζι προς «επεξεργασία». Η πρώτη ιστορία που όντως μπορεί να φτάσει ως… το τέλος. Ο Γιόχαν Ελμάντερ. Ο 32άχρονος Σουηδός της Γαλατά, που όχι μόνο γνωρίζει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά το συζητά και όλας με συμπατριώτες του. Παρ Ζέτερμπεργκ και Όλοφ Μέλμπεργκ έχουν δώσει ήδη τις απαραίτητες συστάσεις. Για τις συνθήκες «εργασίας» στον πρωταθλητή Ελλάδας.
Πως φτάσαμε ως εδώ, για έναν ποδοσφαιριστή με 70 συμμετοχές στην Εθνική Σουηδίας και ετήσιο κασέ 1,8 εκατ ευρώ; Κυρίως χάρη στην «λεπτομέρεια» που ενώνει τα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό με την Γαλατασαράι, όπου ανήκει ο Ελμάντερ. Την φιλία των προέδρων των δύο κλαμπ. Του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ουνάλ Αϊσάλ –που εδώ και εβδομάδες είναι στα ελληνικά νησία μαζί με την σύζυγο του Φανή Γραμματικόγιαννη-. Ο Ελμάντερ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη Γαλατά. Χώρο να παίξει δεν έχει όμως, σε μια επίθεση που κυριαρχούν τα ονόματα του Ντιντιέ Ντρογκμπά και του Μπουράκ Γιλμάζ (24 γκολ τη σεζόν που πέρασε).
 Ούτε ο ίδιος θέλει να μείνει λοιπόν, ούτε η ομάδα του «καίγεται» να τον κρατήσει. Σύμφωνα λοιπόν με τα Τουρκικά ΜΜΕ που «επεξεργάζονται» το θέμα αρκετές μέρες, ο Ουνάλ Αϊσάλ «πρότεινε» τον ποδοσφαιριστή στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκείνος μεταβίβασε το όνομα στους αρμόδιους του σχεδιασμού, και έπεσε… νερό στο μύλο.
 Δεν μιλάμε βέβαια για εύκολη υπόθεση. Το κασέ του ποδοσφαιριστή με την εφορία ξεπερνά τα 3 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με τους Τούρκους ο Ολυμπιακός, προσφέρει στον παίκτη 1,5 εκατ ευρώ «καθαρά» (300.000 ευρώ λιγότερα από όσα παίρνει στην Πόλη). Υπάρχει άρα έδαφος για να προχωρήσει. Ο Ελμάντερ είναι πιο «ακριβός» και από τον συνομήλικο του Χαβιέρ Σαβιόλα που επίσης είναι στην κόκκινη λίστα (ο Αργεντινός ζητά 1,5 εκατ ευρώ) και βέβαια από τον Μλάντεν Πέτριτς (ο οποίος κοστίζει ετησίως «καθαρά» λιγότερο από 1 εκατ ευρώ). Αυτή τη στιγμή όμως είναι ο υπ αριθμόν 1 υποψήφιος για τους Πειραιώτες. Μένει να δούμε λοιπόν αν οι συστάσεις του Ζέτερμπεργκ και του Μέλμπεργκ θα… πιάσουν τόπο!  
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: