Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Oριστικά, δεν θα... ΠΑΣ Ευρώπη!!

Το όνειρο... έσβησε και στην παράταση! Η απόφαση του CAS ήταν αρνητική για τον ΠΑΣ Γιάννενα που περιορίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις! Η μη αδειοδότηση για Ευρωπαϊκή παρουσία ήταν γνωστή εδώ και πολλές εβδομάδες. Όμως η διοίκηση του ΠΑΣ έφτασε την υπόθεση μέχρι και το CAS προκειμένου να παίξει... τα ρέστα της. Το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση για την... απόσυρση από την ΟΥΕΦΑ του αγώνα της Ξάνθης με την Λίνφιλντ αναπτέρωσε τις ελπίδες στους φίλους του «Άγιαξ της Ηπείρου»! Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε η οριστική απόφαση που ήταν αρνητική για τους Ηπειρώτες και έτσι το όνειρο για παρουσία στο Europa League... έσβησε άδοξα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Court of Arbitration for Sport αναφέρει για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Λωζάνη, 16 Ιουλίου 2013
Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS) απέρριψε την προσφυγή που άσκησε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 (Ελλάδα) κατά της απόφασης που ελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013, από το τμήμα εκδίκασηςτης UEFA Λέσχη Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα δεν είναι δεκτή στοUEFA Europa League της περιόδου 2013/14.
Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της UEFA, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παραβίασε το Σύστημα Αδειοδότησης Ομάδων της UEFA και τους κανονισμούς του οικονομικού Fair Play μετά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές, στις 31 Μαρτίου 2013, καθώς και για το γεγονός ότι κατέθεσε τις οικονομικές καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζει ορθά την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Στην προσφυγή του στο CAS που κατατέθηκε στις 4 Ιουλίου 2013, η ελληνική ομάδα ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της UEFA, ή εναλλακτικά να αντικατασταθεί με νέα απόφασησυμπεριλαμβανομένων των λιγότερο αυστηρών κυρώσεων. Τα μέρη, μαζί με τους εκπροσώπους και τους μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2013 στην έδρα CAS στη Λωζάνη.
Η ομάδα CAS, αποτελείται από τον κ. Olivier Carrard, πρόεδρος από την Ελβετία, οι κ.κ. Εφραίμ Barakαπό το Ισραήλ και Luigi Fumagalli από την Ιταλία που αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν τη νομολογία τουCAS σε σχέση με το οικονομικό fair-play και απέρριψαν την προσφυγή. Το δικαστήριο του CAS εξέδωσετην απόφασή του σήμερα, χωρίς τους λόγους, η οποία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: