Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ωραίος ο... νέος!!

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Σίμουρκ στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Θετική και η παρουσία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων των «ερυθρόλευκων».

Ωραίος ο... νέος
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, καθώς επικράτησε 2-1 της Σίμουρκ.

Οι «ερυθρόλευκοι», δεδομένης της εποχής, έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση, ψηλά, χωρίς όμως να λείπουν και τα κενά διαστήματα σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, κάτι που είναι και λογικό.

Άκρως θετική ήταν και η παρουσία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων των «ερυθρόλευκων», με τους Ντομίνγκεζ, Βάις, Σαλίνο και Σάμαρη, να δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Αντίθετα Ολαϊτάν και Ντε Βινσέντι θέλουν… δουλίτσα, αλλά είναι νωρίς ακόμη.

Το ματς


Όσοι περίμεναν να δουν έναν Ολυμπιακό «σφιγμένο» και κουρασμένο από τις πολλές προπονήσεις, έπεσαν κατά πολύ έξω. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά το φιλικό με την Σίμουρκ και έδειχναν να έχουν αρκετή… φρεσκάδα. Την υπεροχή τους στα πρώτα λεπτά επιβεβαίωσε το γκολ στο 8’ του Διαμαντάκου. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, όμως, συνέχισαν να πιέζουν και με πολλές πάσες προσπαθούσαν να βρουν τους χώρους προς την εστία των Αζέρων, οι οποίοι έδειχναν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον ρυθμό του Ολυμπιακού. Οι… νέοι Τσόρι Ντομίνγκεζ, Βλάντιμιρ Βάις και Σαλίνο, έδειχναν σε πολύ καλή κατάσταση, με τον Σλοβάκο, ωστόσο, να είναι αυτός που «έκλεψε» την παράσταση με τις ενέργειές του, αλλά και την… όρεξή του για μπάλα.

Για μισή ώρα ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος… κυρίαρχος του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και δημιουργώντας ευκαιρίες. Ωστόσο, μέσα στα θετικά εμφανίστηκαν και κάποια «μελανά» σημεία, τα οποία είχαν κυρίως να κάνουν με την άμυνα, καθώς κάποιες φορές υπήρχαν κενά. Όλα αυτά μέχρι το μισάωρο, όταν και ο Μίτσελ αποφάσισε να πραγματοποιήσει αλλαγές, έξι τον αριθμό. Κάρολ, Μασάντο, Φετφατζίδης, Σάμαρης, Κοντρέρας, Ιμπαγάσα πέρασαν στη θέση των Μέγερι, Παπαδόπουλο, Μανιάτη, Ντομίνκεζ, Φουστέρ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό διάστημα. Μάλιστα ο Κοντρέρας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε πέναλτι, καθώς βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Ωστόσο, ο Νοβρουζόφ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Προοδευτικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Φετφατζίδη να ξεχωρίζει, κάνοντας μερικές ωραίες ενέργειες και βγάζοντας την ομάδα του στην επίθεση. Το 1-0 παρέμενε και ήταν το σκορ που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός με τους Παπάζογλου, Μήτρογλου, Ολαϊτάν, Μανωλάς και Λυκογιάνης να παίρνουν τη θέση των Σιόβα, Βάις, Σαλίνο, Χολέμπα και Διαμαντάκου. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νωχελικά οι «ερυθρόλευκοι» και να δεχτούν στο 46’ την ισοφάριση από τη Σίμουρκ, με τον Ζράνοβιτς. Ωστόσο, άμεσα οι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, πίεσαν και με τον Μήτρογλου να κάνει εξαιρετική ενέργεια έφτασαν στο 2-1 στο 55ο λεπτό. Στον ίδιο ρυθμό διατηρήθηκε η ομάδα του Μίτσελ, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά, ενώ δημιουργούσε και αρκετές ευκαιρίες στην εστία των Αζέρων.

Ο Ισπανός τεχνικός, στο πνεύμα της διαχείρισης του υλικού του, πραγματοποίησε στο 61’, έξι ακόμη αλλαγές με τους Καραγκούνη, Σιώπη, Γκρέκο, Τάτο, Ντε Βινσέτι και Γιαννιώτη να περνούν στη θέση των Κοντρέρας, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Σάμαρη, Κάρολ και Φετφατζίδη. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν είχε κενό διάστημα, αντίθετα συνέχιζε να πιέζει και να κάνει ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα. Το 2-1 έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό σε αυτή την πρώτη εμφάνιση να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Σίμουρκ (Γκιόργκι Τζιχράτζε): Κάψα, Άντερσον, Πολάντοβ, Τζιρντίμοβ, Ζρνάνοβιτς, Αμιρασλάνοβ, Σαφιαρόγλου, Κίσο, Νοβρουζόβ, Εουντί Σίλβα ντε Σόουζα, Αγιούμποβ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (31’ Κάρολ), Χολέμπας, Σιόβας, Αβρ. Παπαδόπουλος (31’ Κοντρέρας), Σαλίνο, Μανιάτης, Φέισα, Φούστερ, Τσόρι Ντομίνγκες (31’ Ιμπαγάσα), Βάις, Διαμαντάκος Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: