Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ένα «γυάλινο» θωρηκτό στον ΠΑΟΚ!! (vids)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον υψηλόσωμο Τσέχο επιθετικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τόμας Νέσιντ που βρίσκεται πολύ κοντά στον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει συμφωνήσει σε όλα για τον δανεισμό του 24χρονου Τσέχου επιθετικού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία του Τόμας Νέσιντ στο τσέχικο ποδόσφαιρο, το άλμα του με τη μεταγραφή στη Ρωσία και τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε.
«Κανόνι» στην Τσεχία
Γεννημένος στις 13 Αυγούστου του 1989 ο Τόμας Νέσιντ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Σλάβια Πράγας, η οποία διαισθάνεται το… φονικό ένστικτό του και το 2007 του προτείνει επαγγελματικό συμβόλαιο στον σύλλογο στέλνοντας τον το δεύτερο μισό της σεζόν στη Γιάμπλονετς προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Εκεί σκοράροντας πέντε τέρματα σε 13 ματς γλιτώνει τη Γιάμπλονετς από υποβιβασμό πείθοντας τους ανθρώπους της Σλάβια Πράγας να τον καλέσουν πίσω και στο ξεκίνημα της σεζόν 2008-2009 παίρνει φανέλα βασικού. Με την επιστροφή του βρίσκει δίχτυα 11 φορές σε 16 παιχνίδια με τη Σλάβια με αποτέλεσμα οι σειρήνες από το εξωτερικό να ακουστούν έντονα. Την ίδια στιγμή άλλωστε οι εμφανίσεις του και τα γκολ στις μικρές Εθνικές ομάδες της Τσεχίας είχαν βοηθήσει κι αυτές με τη σειρά τους ώστε το όνομά του να γίνει γνωστό ανάμεσα στα ευρωπαϊκά ταλέντα.




Η μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Οι σκάουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βλέπουν στο πρόσωπο του Νέσιντ έναν ικανότατο σκόρερ που «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και γρήγορα προχωρούν την περίπτωση της μεταγραφής του. Τον Ιανουάριο του 2009 η ρωσική ομάδα φτάνει σε συμφωνία με τη Σλάβια και ο Νέσιντ υπογράφει στην ΤΣΣΚΑ, με την οποία πραγματοποιεί το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Μάλιστα στο ντεμπούτο του σε ματς του ρωσικού κυπέλλου απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν σκοράρει και το πρώτο του τέρμα, δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην ΤΣΣΚΑ. Ο Νέσιντ θα συνέχιζε με τον ίδιο τρόπο στην πρώτη του σεζόν στον ρωσικό σύλλογο σημειώνοντας συνολικά εννιά τέρματα και κάνοντας τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.




Η ατυχία του τραυματισμού στο γόνατο
Κι ενώ ο Νέσιντ άφηνε θετικές εντυπώσεις στην ΤΣΣΚΑ βοηθώντας την σημαντικά στον επιθετικό τομέα στις σεζόν που ακολούθησαν, ένας τραυματισμός στο γόνατο τον Απρίλιο του 2011 σε ένα ματς με την Τέρεκ Γκρόζνι θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα στην πορεία του. Ο σύνδεσμος και ο χόνδρος του δεξιού γονάτου του Νέσιντ πειράχτηκαν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα επέτρεπαν στον Τσέχο επιθετικό να αγωνιστεί μέχρι τον επόμενο Φλεβάρη του 2012. Ο Νέσιντ θα επέστρεφε σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν θα ήταν ο ίδιος.
Ρήξη χιαστών το καλοκαίρι του 2012
Το καλοκαίρι του 2012 ο Νέσιντ θα στεκόταν για δεύτερη φορά άτυχος. Ενώ είχε κληθεί με την αποστολή της Τσεχίας για το Euro του 2012, ένας νέος τραυματισμός στο γόνατο, αυτή τη φορά στους χιαστούς, θα τον ανάγκαζε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός για τους επόμενους εννιά μήνες, αναγκάζοντας έτσι την ΤΣΣΚΑ να αποφασίσει την παραχώρησή του το φετινό καλοκαίρι.
Το ενδιαφέρον από Αγγλία
Παρά τα προβλήματα τραυματισμών ο Νέσιντ τελευταία είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων όπως η Τότεναμ, η Έβερτον και η Λίβερπουλ. Μάλιστα το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ υπήρχε και πριν τον σοβαρό τραυματισμό του Τσέχου επιθετικού, όταν τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η Μίλαν είχαν στείλει σκάουτς για να τον «τσεκάρουν».
Έχει σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ
Ο Νέσιντ έχει βρεθεί ως αντίπαλος στον δρόμο του ΠΑΟΚ όταν ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2011 για το Europa League. Μάλιστα στο παιχνίδι της Τούμπας ο Νέσιντ είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα στο νικηφόρο 1-0 της ρωσικής ομάδας επί του ΠΑΟΚ.
Θωρηκτό, καλός στο τελείωμα αλλά «γυάλινος»
Ο Τόμας Νέσιντ με ύψος 1,90 είναι πολύ καλός στο τελείωμα των φάσεων τόσο χαμηλά όσο και στο ψηλό παιχνίδι όπου με το κορμί του δεν φοβάται να μπει δυναμικά στις φάσεις. «Μυρίζεται» το γκολ, κάτι που το απέδειξε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Τσεχία, αλλά και στις πρώτες του σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο όλα αυτά μέχρι τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του στο γόνατο το 2011 και το 2012, οι οποίοι τον έθεσαν νοκ-άουτ για μεγάλα χρονικά διαστήματα και όπως ήταν φυσικό τον επηρέασαν. Με την Εθνική Τσεχίας από το 2008 μετράει 26 συμμετοχές και επτά τέρματα.



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: