Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Για λύσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος διατυπώνει στο blog του στο gazzetta την γνώμη του για ένα από τα αποκτήματα του Ολυμπιακού.
Πάγια θέση μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι καλώς αποκτήθηκε (κι) ο Ολαϊτάν, που ήταν άλλωστε κι ευκαιρία, ως ελεύθερος από τη Βέροια.
Μάλιστα, κόντρα στη γενικότερη, απ΄ ότι καταλαβαίνω εκτίμηση, νομίζω πως ο Ολαϊτάν μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ! Ίσως μάλιστα συναντήσει περισσότερες δυσκολίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου οι ερυθρόλευκοι παίζουν σχεδόν πάντα με αντιπάλους με πολύ κλειστές άμυνες. Αντίθετα, στην Ευρώπη τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι χώροι είναι περισσότεροι κι ο νεαρός Νιγηριανός άμα βρει χώρους είναι πολύ επικίνδυνος.
Θυμάμαι κάποιες φάσεις από παιχνίδια της Βέροιας στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις πιο δυνατές ομάδες, τον Ολαϊτάν να φεύγει μπροστά σαν το ελάφι! Μου αρέσει αυτός ο παίκτης και δεν περιμένω να τον δω στο σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού για να καταθέσω μία άποψη.
Το παιδί δίνει την μπάλα με τη μία, ξεμαρκάρεται και την ξαναπαίρνει για να απειλήσει με σέντρα, πάσα η, σουτ.
Βγαίνει κι από δεξιά κι από αριστερά και γυρίζει ωραία την μπάλα για να σουτάρει συμπαίκτης του.
Παίρνει προσωπικές προσπάθειες, ειδικά μετωπικές κι έχει τη δυνατότητα, έτσι, να βγει φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Έχει καλή τεχνική, αλλά και καλά και δυνατά πόδια, κυρίως δεξί.
Μπορεί να κλέψει την μπάλα και να κάνει κούρσα στον άξονα.
Δεν τον βλέπω πολύ εγωϊστή μέσα στο παιχνίδι και γενικά δεν βλέπω το λόγο να μην πιάσει στον Ολυμπιακό, ειδικά από την στιγμή που από τη Βέροια μου λένε ότι δεν είναι από πλευράς χαρακτήρα ο κλασικός τύπος του «περίεργου» Αφρικάνου, αλλά παιδί συνειδητοποιημένο και με επαγγελματική νοοτροπία.
Νομίζω πως το θέμα είναι να του δείξουν εμπιστοσύνη…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: