Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γιώργος Μύρτσος-Λέει για Ροναλντίνιους και φέρνει τον ...Σπυρόπουλο!

Ο φοβερός Γιώργος Μύρτσος τα βάζει με τον Ιβάν Σαββίδη που μένει στα λόγια και τους ΠΑΟΚτσήδες που πανηγυρίζουν το νταμπλ από τον Αύγουστο! Ποια ομάδα ξεφτιλίζεται;
Έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο η υπόθεση του Τζιμπούρ και ακούω ότι υπάρχει ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός όμως λέει ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016.
Τα πράγματα είναι απλά, αλλά εδώ στην Ελλάδα μας αρέσει να τα κάνουμε σύνθετα. Αν είναι ελεύθερος ο Τζιμπούρ, δικαίωμά του είναι να πάει όπου γουστάρει. Αν όμως ανήκει στον Ολυμπιακό, το ερώτημα είναι πόσο τον πουλάει και που θέλει να τον δώσει.
Όλα τα άλλα που γράφονται και ακούγονται είναι για καφενειακές συζητήσεις. Ο οπαδός του Ολυμπιακού που αποθέωνε τον Αλγερινό σε κάθε ματς, θα πει "σιγά μωρέ τον Τζιμπούρ. Όλο προβλήματα δημιουργούσε", ενώ ο ΠΑΟΚτσής που τον μείωνε τώρα θα λέει "τους σκίσαμε τους γαύρους. Τους πήραμε το κανόνι".
Εγώ το έχω πει και το ξαναλέω. Για μένα στον ΠΑΟΚ, είναι περισσότερα τα λόγια από τα έργα. Ο ιδιοκτήτης μιλάει για Ροναλντίνιους και Ντρογκμπάδες, και μου φέρνει τον Σπυρόπουλο. Οι μεταγραφικές κινήσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες από τις εξαγγελίες.
Το έχουμε όλοι οι Έλληνες αυτό το χούι. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα. Στη Θεσσαλονίκη δε, με αυτά που γράφονται κάθε καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ κατακτά το αυγουστιάτικο νταμπλ. Και οι οπαδοί ...παθιάζονται.
Η ξεφτίλα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλη ξεφτίλα. Διοικητικά μιλάω έτσι. Διασύρθηκε από Τσάκες και από... μάκες και είμαι σίγουρος ότι θα βγούνε και άλλα παρόμοια φιντάνια. Η κατάσταση του Παναθηναϊκού, δίνει πρόσφορο έδαφος στους μαϊντανούς, οι οποίοι θέλουν να ξεκλέψουν πέντε λεπτά δημοσιότητας.
Αγωνιστικά, εγώ πιστεύω τον Αναστασίου. Είναι άνθρωπος με γνώσεις και δείχνει στις προπονήσεις ότι "το έχει", που λέμε και στην πιάτσα. Όταν έπαιζα μπάλα υπήρχε ένας άγραφος νόμος που έλεγε, "όποια ομάδα είναι χάλια στα φιλικά προετοιμασίας, τότε στα επίσημα θα πρωταγωνιστήσει. Όταν όμως πετάει το καλοκαίρι, τον χειμώνα θα πατώσει".
Θέλω όμως να δώ τον Αναστασίου στις πρώτες στραβές. Πώς θα το πάρει ο κόσμος και πως θα διαχειριστεί την πίεση που θα του ασκηθεί. Ξέρετε, συμβαίνει κάτι οξύμωρο με τους Έλληνες φιλάθλους. Δείχνουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα στους έμπειρους προπονητές και τους νέους τους αφορίζουν. Για παράδειγμα, τον Μπάγεβιτς θα τον δικαιολογούσε ευκολότερα σε ένα στραπάτσο. Τον μεγάλο δύσκολα τον αγγίζουν. Έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη ανοχή με τους νέους τεχνικούς.
Κάποτε θα πρέπει να διορθωθεί αυτό στην Ελλάδα και φυσικά να δούμε να δούμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Γιατί λόγω της ανυπαρξίας του ΠΑΟ και του Άρη, έχουμε φτάσει στο σημείο στο φετινό πρωτάθλημα το αντίπαλο δέος να είναι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό το πρόβλημα συμβάλλει η απουσία του Ηρακλή και της ΑΕΚ από τη Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα περιμένουμε καμία έκπληξη, μήπως ξεπεταχτεί κανένας Ατρόμητος, Αστέρας ή τα Γιάννενα.
Εμένα η δική μου γενιά μεγάλωσε με τις 6 μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις επάλξεις. Καλό είναι να ανέβει η επαρχία, αλλά πάνω απ΄ όλα να είναι δυνατά τα μεγάλα ονόματα. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει πόλος έλξης. Αλλιώς θα δεις το Ολυμπιακός-Ηρακλής και αλλιώς το ματς με την Καλλονή. Με όλο το σεβασμό στην ομάδα της Λέσβου. Προς Θεού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: