Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σαρρής στο Metropolis: «Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε πόλεμο»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε εφ' όλης της ύλης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της διοίκησής του: «Η διοίκηση ξεκίνησε φιλόδοξα με πρόγραμμα. Κάναμε αρκετά πράγματα, όπως το μνημόνιο, η αναδιάρθρωση και άλλα πράγματα που ο κόσμος δεν ξέρει. Θα κάναμε περισσότερα αν δεν αντιμετωπίζαμε το αντιπολιτευτικό μένος. Πάντα πριν τις εκλογές στην ΕΠΟ επικρατεί εκλογική πόλωση, αλλά όταν αυτές περνούσαν δινόταν το περιθώριο στη διοίκηση να δείξει κάποιο έργο. Στην δική μας περίπτωση, από την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε με την καταγγελία Σάββα για τους στημένους πίνακες διαιτησίας και το αποκορύφωμα ήταν η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν μπορεί να σύρεται το ποδόσφαιρο στα πολιτικά δικαστήρια. Υπάρχουν όργανα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ για να κρίνονται εκεί οι διαφορές μεταξύ των ποδοσφαιρικών φορέων

Για την προσφυγή του Άρη στο άρθρο 99: «Δεν έχει παρουσιαστεί κάποια υπόθεση του Άρη με το άρθρο 99 μέχρι στιγμής. Εφόσον δεν έχει εκδικασθεί κάποια υπόθεση δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης από την πλευρά της ΕΠΟ. Από τον Άρη υπάρχει διαβεβαίωση ότι τα χρέη προς το ποδόσφαιρο θα πληρωθούν εκτός άρθρου 99. Θα υπάρξει παρέμβαση από πλευράς ΕΠΟ μόνο αν ο Άρης βάλει στο άρθρο 99 οφειλές ποδοσφαίρου. Πρέπει να βοηθήσουμε μια ιστορική ομάδα, όπως βοηθήσαμε και τις άλλες γιατί πρέπει να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την υπογραφή μνημονίων μεταξύ των Λιγκών και του ΠΣΑΠ για χρέη προς ποδοσφαιριστές: «Επιβάλλεται να κάνουμε τέτοιες προσπάθειες λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν την επιβάλλαμε τα συγκεκριμένα μνημόνια, απλά τα επικυρώσαμε. Οι αποφάσεις ήταν των δύο λιγκών και των ποδοσφαιριστών»

Για την αναδιάρθρωση της Γ? Εθνικής: «Όλες οι αποφάσεις μας ήταν εντός καταστατικού. Οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, δεν προχώρησαν με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, όμως με την κατάργηση της Γ? Εθνικής ως επαγγελματική κατηγορία από πλευράς Πολιτείας, άνοιξε και νομικά ο δρόμος για να γίνει αυτό από φέτος».

Για τη συζήτηση περί μείωσης των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Ακόμη και οι 16 είναι πολλές για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από την εμπειρία που έχω, σας λέω πως σε χώρες με ανάλογο πληθυσμό έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από ότι η Ελλάδα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία αθροιστικά. Σταδιακά πρέπει να γίνει μείωση των ομάδων».

Για το πρωτάθλημα της Football League και το πώς θα διεξαχθεί: «Εξαρτάται από την ανταπόκριση των ομάδων που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Γίνεται κάποια προσπάθεια και από το υπουργείο όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο να υπάρχει μια διευκόλυνση, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από τις ομάδες.

Για τις πρόσφατες αποφάσεις για τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου: «Οι ενώσεις τιμωρήθηκαν. Δεν είναι μέλη της ομοσπονδίας, απλά εξουσιοδοτείται το ΔΣ ανά πάσα στιγμή να κάνει παρεμβάσεις τέτοιες ώστε να μη θιγεί το ποδόσφαιρο στις δύο αυτές περιοχές και να συνεχίσει να λειτουργεί. Ψάχνουμε και εμείς νομικούς τρόπους ώστε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο σε αυτές τις περιοχές».

Για τις αδειοδοτήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα: «Η αρμοδιότητα της ΕΠΟ φτάνει μέχρι τη στιγμή της εισήγησης στην ανεξάρτητη επιτροπή. Όπως φάνηκε από τις αποφάσεις της UEFA η ΕΠΟ έκανε σωστά τη δουλειά της αφού η επιτροπή της ΕΠΟ έκανε αρνητική εισήγηση για κάποιες ομάδες οι οποίες, άλλωστε, δεν πήραν αδειοδότηση πρωτοβάθμια. Να γνωρίζει ο κόσμος πως οι επιτροπές αδειοδότησης δεν είναι αρχές της ΕΠΟ, είναι ανεξάρτητες αρχές που ορίζονται από την ΕΠΟ, αλλά δεν χειραγωγούνται από αυτήν, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις πειθαρχικές επιτροπές.

Για το αν οι συγκεκριμένες επιτροπές έλαβαν σωστές αποφάσεις: «Σε πρώτο βαθμό κάνανε σωστά τη δουλειά τους, σε δεύτερο βαθμό εκ των αποτελεσμάτων μάλλον κάποια πράγματα ή τους διέφυγαν ή ίσως εξαιτίας κάποιων πιεστικών συνθηκών οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να περιορίσουμε τις πιέσεις στα ανεξάρτητα όργανα. Στόχος μας είναι να ορίζουμε κάποια άτομα που δεν θα επηρεάζονται, ωστόσο το πώς θα γίνει αυτό είναι δύσκολο και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο ώστε να το διασφαλίσουμε.

Για το δάνειο που φέρεται να εισέπραξε η ΕΠΟ από την Τράπεζα Πειραιώς: «Δεν υπάρχει δάνειο. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο πρώτος χορηγός της Εθνικής. Ζητήσαμε προκαταβολή 500.000 ευρώ για τις ενώσεις, γιατί εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΠΟ, ο Ιωαννίδης αποφάσισε να σταματήσει την επιχορήγηση όχι της ΕΠΟ, αλλά των ενώσεων μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: