Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πουλίδο: «Πρακτικά είμαστε στην ίδια κατάσταση»

Απέφυγε τις μεγάλες δηλώσεις ο Ρούμπεν Πουλίδο σε συνέντευξή του στη Sportday και επεσήμανε πως πρακτικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Πουλίδο: «Πρακτικά είμαστε στην ίδια κατάσταση»
Απέφυγε τις μεγάλες δηλώσεις ο Ρούμπεν Πουλίδο ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο άσος του Άρη σε συνέντευξή του στη Sportday επεσήμανε ότι γίνεται καλή δουλειά στην προετοιμασία αλλά και πως πρακτικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν.

«Δεν πρέπει ο κόσμος να σκέφτεται ότι στόχος είναι τα πλέι-οφ. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι οπλισμένη με υπομονή», τόνισε ο άσος των κίτρινων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρούμπεν Πουλίδο στη Sportday:

-Πώς πήγαν τα πράγματα στο Πράβετς, Ρούμπεν;
«Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις μας για τη νέα χρονιά. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Λογικό να υπάρχει επιβάρυνση και τα πόδια μας να είναι βαριά. Αλλά θα έρθει η ώρα που θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

-Νιώθεις ο πραγματικός αρχηγός του Αρη;
«Επειδή οι πιο πολλοί με ξέρουν από πέρυσι, δεν μου αρέσει να επιβάλλω κάτι. Ούτε είμαι ούτε θα ήθελα να είμαι, με την κακή έννοια. Ο αρχηγός της ομάδας είναι το σήμα της. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, προπονητές, πρόεδρος. Αυτό που μένει είναι το συναίσθημα του κόσμου της ομάδας και η ιστορία της. Κάποιοι μπορεί να με βλέπουν σαν πατέρα, εγώ προσπαθώ να είμαι φίλος τους. Μου αρέσει περισσότερο».

-Πέρυσι ταλαιπωρήθηκες στην προετοιμασία με τραυματισμούς. Φέτος έβγαλες όλο το βασικό στάδιο. Αρα θα είσαι και καλύτερος;
«Με όλο τον σεβασμό πιστεύω ότι φέτος δουλεύουμε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Εγώ προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα καλά, αλλά το θέμα είναι όλη η ομάδα να αισθάνεται καλά».

-Εντυπώσεις από τον προπονητή;
«Δουλεύει αρκετά καλά. Ολοι μαζί προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις και να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές».

-Ποια είναι η φιλοσοφία του;
«Πρέπει να είμαστε ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Να είμαστε οργανωμένοι. Να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλουμε από το παιχνίδι και να μη χωρίζεται η ομάδα στα δύο στη διάρκεια του παιχνιδιού».

-Σου πέρασε από το μυαλό να φύγεις το καλοκαίρι;
«Είχα κάποιες σκέψεις όταν τελείωσε το πρωτάθλημα. Ηθελα να σκεφτώ, να μιλήσω με τον πρόεδρο και να αποφασίσω».

-Τι σου είπε ο πρόεδρος και σε κράτησε;
«Μιλήσαμε για το συμβόλαιό μου. Προσωπικά ήθελα ηρεμία, μου άρεσε ο Αρης, το κλίμα, η ατμόσφαιρα. Είναι μεγάλη ομάδα. Είχα προτάσεις καλύτερες οικονομικά, ήθελα όμως να μείνω. Δεν μίλησα ποτέ για λεφτά, δεν παραπονέθηκα όλη τη χρονιά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο».

-Δεν ζήτησες αύξηση;
«Πρώτα κοιτάω τη δουλειά μου. Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και μετά τα χρήματα. Σίγουρα θέλω όμως να αξιολογείται σωστά η δουλειά μου».

-Τι κίνητρο έχει ένας 34χρονος παίκτης;
«Οταν ήμουν 20 χρονών πίστευα ότι στα 34 θα παίζω για τα χρήματα. Τώρα που έφτασα όμως σε αυτή την ηλικία αισθάνομαι το ίδιο άγχος πριν από κάθε παιχνίδι, το ίδιο άγχος πριν από τις προπονήσεις. Θέλω να παίζω μέχρι τα 39 μου χρόνια ποδόσφαιρο, το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο».

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Δεν πρέπει ο κόσμος να σκέφτεται ότι στόχος είναι τα πλέι οφ. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι οπλισμένη με υπομονή, να ξέρουμε πού πατάμε. Πρακτικά είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι. Ο κόσμος περιμένω να στηρίξει την ομάδα, όπως πέρυσι, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ενα από τα καλά της ομάδας του Αρη είναι η βοήθεια του κόσμου».

-Δηλαδή στόχος πάλι είναι η παραμονή;
«Πρέπει να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Κάθε αγώνα ξεχωριστά, κάθε προπόνηση το ίδιο».

-Εχεις πει ότι θέλεις να ακολουθήσεις την προπονητική μόλις σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Αισθάνεσαι κάπως το μάτι και το μυαλό του κόουτς μέσα στο γήπεδο;
«Ολη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμη και στις διακοπές μου το μυαλό μου είναι εκεί. Δεν μπορώ να ξεφύγω καθόλου. Δεν θα είμαι χαρούμενος αν από τώρα φανταζόμουν τον εαυτό μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να κάθομαι στο σπίτι μου. Φέτος τελειώνω και τα μαθήματα για να πάρω το δίπλωμα του προπονητή (UEFA pro) και μετά το τέλος της καριέρας μου στόχος είναι να γίνω προπονητής».

-Ισως κάποια στιγμή να δουλέψεις και στον Αρη;
«Μακάρι. Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα. Από τότε που έπαιζα και αντίπαλος μαζί της. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια: