Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κάν`το όπως ο Ολυμπιακός!!

Εντυπωσιασμένοι από την οικονομική πολιτική των "ερυθρόλευκων" οι άνθρωποι της Αναντολού Εφές, έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το μοντέλο των πρωταθλητών Ευρώπης Η αλήθεια έιναι ότι ο Ολυμπιακός τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία διετία. Όχι μόνο λόγω της κατάκτησης δύο συνεχόμενων τροπαίων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι άφησαν στην άκρη τα τεράστια μπάτζετ και τις σπατάλες, άλλαξαν λογική στο πως επανδρώνουν το ρόστερ τους και πλέον δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με παίκτες που ξέρουν απλώς να πουλάνε το όνομά του.
Το συγκεκριμένο μοντέλο των Αγγελόπουλων έχει μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στην ευρωλίγκα, αφού στα δύο τελευταία φάιναλ φορ οι Πειραιώτες είχαν το μικρότερο μπάτζετ, όμως ήταν εκείνη που έκλεισαν την αυλαία πανηγυρίζοντας. Γεγονός που όχι απλά δεν έχει περάσει απαρατήρητο, αλλά έχει αρχίσει να επηρεάζει ομάδες που σιγά σιγά προσπαθούν να εναρμονιστούν στην λογική των πρωταθλητών Ευρώπης.
Μία εξ αυτών η Εφές Αναντολού. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, που έχοντας έναν τεράστιο προϋπολογισμό την περσινή σεζόν αποκλείστηκε από την παρέα του Σπανούλη στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, χαράζει νέα πορεία και προσπαθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού. Μην μπορώντας πλέον να ξοδεύουν αλόγιστα και χωρίς αντίκρυσμα, οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια. Απαλλάχτηκαν από τα βαριά συμβόλαια των Φάρμαρ και Βούγιασιτς, διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού των γηγενών παικτών και έχουν βγει με μεγάλη προσοχή στην αγορά για ξένους παίκτες.
Όπως λένε μάλιστα άνθρωποι της Εφές, ο Ολυμπιακός “έδειξε τον δρόμο για το πως πρέπει να χτίζεται σωστά μια ομάδα”. Χωρίς να πληρώνει υπεραξίες σε παίκτες που θα επιλέξουν την Τουρκία μόνο και μόνο για να φουσκώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Τρανό παράδειγμα ο Τζαμόντ Γκόρντον, ο πρώην ερυθρόλευκος άσος που έχει γίνει το αγαπημένο παιδί του Οκτάι Μαχμούτι και αναμένεται να ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας.
Ποιοι ξένοι θα τον πλαισιώσουν; Όχι πανάκριβοι NBAers αυτή τη φορά, ούτε μεγάλα ονόματα χωρίς αγωνιστικό κίνητρο. Η Εφές κοιτάζει πλέον το προσωπικό κίνητρο, την φιλοδοξία και την συμπεριφορά του κάθε παίκτη που την ενδιαφέρει μέσα στο σύνολο. Γι' αυτό έκανε μια σημαντική πρόταση στον Κώστα Βασιλειάδη και γι' αυτό έκλεισε τον Σκότι Χόπσον! Ναι, τον παίκτη που πριν δύο σεζόν αγωνίστηκε στον Κολοσσό και πέρυσι έπαιζε στο Ισραήλ.
Ο Αμερικανός γκαρντ θα κάνει την πρώτη του απόπειρα στην Ευρωλίγκα μέσω μιας ομάδας που μέχρι πέρυσι θα ξόδευε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει την συγκεκριμένη θέση. Το χρήμα όμως δεν εγγυάται την επιτυχία στο μπάσκετ. Το έδειξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ο Ολυμπιακός και κάποιοι δείχνουν να το έχουν καταλάβει...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: