Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«Τελευταία μου χρονιά με τίτλο για τον ΠΑΟΚ»

Τίτλο θέλει να κατακτήσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στην τελευταία του πιθανότατα ποδοσφαιρική χρονιά ως ποδοσφαιριστής, όπως τονίζει στην Sportday ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

«Τελευταία μου χρονιά με τίτλο για τον ΠΑΟΚ»
Έναν τίτλο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θέλει να κατακτήσει ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς πριν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, κάτι που πιθανότατα να κάνει στο τέλος της φετινής σεζόν. Έτσι εξομολογήθηκε ο Σέρβος επιθετικός στην Sportday ενώ αναφέρθηκε και στον Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε όσα είπε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς στην Sportday:

Πώς κατάφερες και παρουσιάστηκες τόσο έτοιμος, αλλά και ανανεωμένος σωματικά για την προετοιμασία;


«Το διάστημα των διακοπών, έκανα ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Είχα μια πολύ περίεργη σεζόν πέρυσι, αυτή πιθανότατα θα είναι η τελευταία μου και θέλω να την ευχαριστηθώ και να κερδίσουμε κάτι με τον ΠΑΟΚ! Στα επίσημα ματς θα είμαι πολύ κοντά στο 100%».

Τελευταία χρονιά; Και τι στόχους βάζεις σε αυτή;

«Σίγουρα θα είμαι καλύτερος από πέρυσι αν είμαι υγιής. Είμαι έμπειρος παίκτης, ξέρω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και η προετοιμασία είναι κάτι που μου έλειψε πέρυσι. Θέλω πολύ να κερδίσουμε κάτι με τον ΠΑΟΚ, ακόμη και τη συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να απολαύσω την τελευταία μου σεζόν. Ξέρετε, μου έχει λείψει το πραγματικό ποδόσφαιρο, με πάθος στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα. Στην Τούμπα ζω μετά από χρόνια τι θα πει ποδόσφαιρο... Καμία σχέση με Ουκρανία ή Ρωσία».

Με βάση αυτό που είδες και πέρυσι, πόσο μακριά είναι ΠΑΟΚ από την κατάκτησή του πρωταθλήματος;

«Είχαμε μια απόσταση που έπρεπε να διανύσουμε και με τους νέους παίκτες που ήρθαν, τον μεγάλο προπονητή και τη γενικότερη οργάνωση, είμαστε σε αγωνιστικό επίπεδο πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Αυτά φυσικά δεν είναι τα μοναδικά που χρειάζεσαι για να κερδίσεις έναν τίτλο, είμαι από τη Σερβία και νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλες βασικές... λεπτομέρειες για να κερδίσεις έναν τίτλο. Ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη όμως είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τα βήματα που χρειάζονται».

Αγχώνεσαι ή ανυπομονείς για τη βασική ενδεκάδα; Θα είσαι έτοιμος στο τέλος του μήνα;

«Είμαι ένας άνθρωπος πλέον που έχω παίξει πολλά μεγάλα παιχνίδια και σε τοπ επίπεδο και με την Εθνική ομάδα. Δεν με αγχώνει κάτι. Έχουμε έναν μεγάλο προπονητή κι εκείνος θα αποφασίσει».

Από τη μέρα που ήρθες, δείχνεις μεγάλο δέσιμο και πάθος για την ομάδα. Έχει να κάνει με εσένα, θες να αποδείξεις κάτι άλλο;

«Έπαιξα πολλά χρόνια στην Ουκρανία κι εκεί παίζαμε σε πολύ "κρύα" ατμόσφαιρα. Δεν αντέχω έτσι το ποδόσφαιρο, για μένα ήταν πολύ καλά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά... δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Είμαι Σέρβος, είμαι Παρτιζάνος, ξέρω τι σημαίνει καυτή ατμόσφαιρα. Όταν μπήκα στην πρώτη μου φορά στην Τούμπα, πριν μπω στο γήπεδο, ο κόσμος χωρίς να μ' έχει δει, φώναξε το όνομά του. Ειλικρινά σηκώθηκε η τρίχα μου, λες και ήμουν 18 χρονών και ξεκινούσα το ποδόσφαιρο. Σκέφτηκα ότι πρέπει να μπω και να σκοράρω και να πάω να πανηγυρίσω με τον κόσμο. Αυτό έκαναν πάντα στην Παρτίζαν και την εθνική, αυτό μου βγαίνει στον ΠΑΟΚ».

Έπαιξες σε ομάδα με πολλά χρήματα. Ποιες είναι οι διαφορές με τον ΠΑΟΚ;

«Πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά και στα οικονομικά, καθώς ο κ. Σαββίδης είναι αποφασισμένος να επενδύσει και ξέρω το μέγεθός του. Οργανωτικά είμαστε στο ίδιο επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, την έδρα μας, είμαστε έτη μπροστά! Θέλει δουλειά βήμα - βήμα και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει πολύ ψηλά».

Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και το πώς ο Σαββίδης τον έφερε στην Τούμπα:

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από πού, αλλά ο κ. Σαββίδης με είχε σε μεγάλη εκτίμηση χωρίς να γνωριζόμαστε νωρίτερα. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο, ίσως με είχε παρακολουθήσει στο ουκρανικό πρωτάθλημα ή σε αγώνες της εθνικής μου. Έκανε πρώτα επαφή με τον ατζέντη μου και με μένα τον ίδιο, πράγμα που ήταν πολύ τιμητικό. Δέχτηκα την πρότασή του αμέσως».

Τελικά τι πιστεύεις για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Είναι μια χαρά! Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και μεγάλα ταλέντα, που όμως θέλουν πολλή δουλειά. Ξέρω ότι βρισκόμαστε σε κρίση και δεν είναι όπως ήταν, αλλά υπάρχουν τα υλικά να αναπτυχθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Βούκιτς απάντησε και για το πώς αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ στη Σερβία από τους Παρτιζάνους:

«Είναι κάτι που ξεκίνησε από τους οπαδούς που αδερφοποιήθηκαν, εδώ και πολλά χρόνια. Όμως πλέον όλοι όσοι παίζουν στις ομάδες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Καταρχήν έχουμε παίξει πάρα πολλά φιλικά. Αλλά ακόμη και σε αγώνες της Παρτίζαν, έβλεπα σημαίες και πανό ΠΑΟΚτσήδων, όπως τώρα βλέπω στην Τούμπα σέρβικα».

Πες μας και κάτι προσωπικό: Πώς προετοιμάζεσαι πριν από παιχνίδια με μεγάλη πίεση;

«Διαβάζω βιβλία μόνο, δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Βιβλία και αυτοσυγκέντρωση. Στη Σερβία έχουμε μόνο δύο μεγάλα παιχνίδια το χρόνο, αν χάσεις, πρέπει να περιμένεις 6 μήνες να εξιλεωθείς. Όλος ο κόσμος, ο Τύπος, δημιουργούν συνθήκες τεράστιας πίεσης κι εγώ τη διαχειρίζομαι έτσι. Διαβάζοντας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: