Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«Είμαι μαχητής!»

Ο τραυματισμός του στο τέλος της σεζόν με την Πεσκάρα τον έχει πάει αρκετά πίσω. Και γι’ αυτό μέχρι στιγμής στην προετοιμασία δεν έχει ξεχωρίσει. Αποστολή στο Ζέεφελντ: Αντώνης Σαούλης.

«Είμαι μαχητής!»
Προσπαθεί να συνέλθει, να κάνει μια καλή προετοιμασία και να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό όταν πρέπει. Ο Βλάντιμιρ Βάις περί ου ο λόγος μίλησε χθες για την νέα του πραγματικότητα. Τον Ολυμπιακό.

Θα θέλαμε να μας μεταφέρεις τις πρώτες σου εντυπώσεις από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό.

«Είμαι σίγουρα πολύ καλό το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ. Αν και προφανώς είναι δύσκολη η προετοιμασία. Από την άλλη είναι και καλό γιατί θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση για το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε στο πρωτάθλημα. Θα είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλοι όσοι είναι εδώ, νιώθουν πολύ όμορφα και το απολαμβάνω κι εγώ».

Μία προετοιμασία που ρίχνει ο προπονητής το βάρος στην φυσική κατάσταση, αλλά ξεκινούν και τα φιλικά.

«Περιμένω αυτό το παιχνίδι. Θα είναι το πρώτο μου ματς με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα που είμαστε εδώ, υπάρχει κόπωση, αλλά είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπαίνουμε σε αυτή τη σειρά των φιλικών αγώνων».

Σε βλέπουμε λίγο κουρασμένο. Μήπως είχε να κάνει και με το γεγονός ότι απείχες καιρό από τις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού σου;

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο τραυματισμός που είχα δεν μου δημιουργεί πρόβλημα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο παραπάνω, μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δεν θυμάμαι να έχω ξανακάνει τόσο σκληρή προετοιμασία στην καριέρα μου. Αυτό θα με βοηθήσει. Θα δούμε τις προπονήσεις, τα παιχνίδια και ελπίζω σύντομα να είμαι αυτός που πρέπει».

Σου έλειψε το κίνητρο του πρωταθλητισμού, της διεκδίκησης του τίτλου, του Τσάμπιονς Λιγκ; Πέρσι έπαιζες σε μία ομάδα που έπεσε τελικά κατηγορία στην Ιταλία.

«Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή το γεγονός να μπαίνεις σε ένα ματς και να ξέρεις ότι έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να το πάρεις. Ή να ξεκινάς μία σεζόν και να ξέρεις ότι έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο το κίνητρο του πρωταθλητισμού και του Τσάμπιονς λιγκ. Την Πεσκάρα ήθελα να την βοηθήσω να μείνει στην κατηγορία, τους τελευταίους μήνες όμως είχα τραυματισμό και δεν την είχα βοηθήσει. Ηταν δύσκολο συναισθηματικά που υποβιβάστηκε. Είχα πει στον πατέρα μου τα Χριστούγεννα ότι θα έκανα τα πάντα για να την κρατήσω στην κατηγορία. Όλα αυτά όμως είναι στο παρελθόν. Ξεκινά μία νέα σεζόν, άλλοι στόχοι, ξέρω ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει τα πάντα και αυτό θέλω κι εγώ».

Εχεις καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκεσαι; Την πίεση που θα δεχτείς για παράδειγμα;

«Κατανοώ το γεγονός ότι υπάρχει πίεση. Εχω πάει σε κάποιες ομάδες, όπως στην Ρέιντζερς που είχαμε αρκετή πίεση. Όταν δεν το κάναμε υπήρχε γκρίνια. Το ίδιο θα υπάρχει και εδώ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει. Εγώ θα προσπαθώ να μην σκέφτομαι την πίεση. Παίζω ποδόσφαιρο γιατί το αγαπώ, μ’ αρέσει πολύ που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, δεν θέλω να χάνω και θέλω να κερδίζω».

Ποια άλλα στοιχεία έχεις στο παιχνίδι σου πέρα από τις ντρίμπλες που μας είχες πει ότι είναι το ατού σου στην επίσημη παρουσίασή σου;

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό, όπως κάθε ομάδα και κάθε σεζόν. Και στην Ρέιντζερς, και στην Πεσκάρα και την Εσπανιόλ είχα τις περισσότερες ασίστ. Μ’ αρέσει που το έκανα αυτό και βοηθούσα τους συμπαίκτες μου να σκοράρω. Το ίδιο θέλω να πετύχω κι εδώ. Να πετύχουν οι συμπαίκτες μου όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ».

Εδώ σε βλέπουμε πολύ ήρεμο. Στο γήπεδο μεταμορφώνεσαι;

«Τα πάντα εξαρτώνται από την κατάσταση που είμαι, από τη διάθεση, από πολλά πράγματα. Είμαι μαχητής. Παίζω με μεγάλη ένταση ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πολλές φορές μάχομαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό για να γίνομαι καλύτερος και να δίνω όσο το δυνατόν περισσότερα στην ομάδα».

«ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ»

Πώς ονειρεύεσαι την καριέρα σου στον Ολυμπιακό μετά το τέλος των τριών ετών;

«Είναι ίσως λίγο νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον μου και το τι μπορεί να συμβεί μετά από τρία χρόνια. Εγώ ήρθα εδώ γιατί άκουσα πολλά ωραία πράγματα για την ομάδα. Αν μετά από τρία χρόνια έχω καλή απόδοση, είμαι χαρούμενος εδώ και η ομάδα μαζί μου, μπορώ να συνεχίσω εδώ. Μπορεί να έχω κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και μία μεγάλη ομάδα να καταθέσει μία πρόταση. Μπορεί και να μην είμαι καλός και η ομάδα να θέλει να με δώσει. Υπόσχομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου, θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να κατακτήσει η ομάδα τα τρόπαια και να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ»

Σ’ έχουμε δει να πανηγυρίζεις μπροστά στους οπαδούς της Ρέιντζερς. Ονειρεύεσαι να κάνεις κάτι ανάλογο κι εδώ;

«Προφανώς και το σκέφτομαι. Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Οι οπαδοί είναι σημαντικό στοιχείο για το ποδόσφαιρο και παίζω για αυτούς πάντοτε, γιατί ξέρω ότι λατρεύουν και εκείνοι την μπάλα. Αν δεν υπήρχαν οπαδοί, μπορεί το ποδόσφαιρο να ήταν διαφορετικό. Εχω μέσα μου μία δόση καλής τρέλας και αν αποδώσουμε όλοι ως ομάδα όπως πρέπει, πιστεύω ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα».

Εχεις παράπονο που δεν κατάφερες να παίξεις στη Μάντσεστερ Σίτι;

«Αισθάνομαι ότι αισθάνθηκα και λίγο άτυχος. Ξεκίνησα με άλλον προπονητή, τον κ. Χιουζ, μετά απολύθηκε και ανέλαβε ο Μαντσίνι και δεν κατάφερα να πάρω την ευκαιρία που περίμενα. Ξεκινούσα την προετοιμασία, αλλά ήξερα ότι θα έφευγα δανεικός. Δεν ήταν εύκολο για μένα, με επηρέασε αυτό. Όπου κι αν έπαιξα, έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά ήξερα ότι θα έπαιζα μόνο για έναν χρόνο. Τώρα επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μείνω περισσότερα από έναν χρόνο, ξέρω ότι εδώ θα δεθώ και είναι αυτό που θέλω για την καριέρα μου».

«ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ»

Σίγουρα οι συμπαίκτες σου θα σου έχουν μεταφέρει κάποια πράγματα από τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τα ντέρμπι;

«Ενα από τα πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση είναι οι συζητήσεις για τα ντέρμπι. Με έχουν ενημερώσει οι συμπαίκτες μου. Επίσης για τον κόσμο μας, ότι είναι φανταστικοί, ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας, αλλά ότι έρχονται και εκτός που μ’ αρέσει πολύ. Όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν πει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός».

Συνεργάζεσαι με έναν από τους μεγαλύτερους ατζέντες που έχουν φοβερούς παίκτες όπως τον Ιμπραϊμοβιτς. Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία και πώς ήρθες στον Ολυμπιακό;

«Οπως είχα αναφέρει και στο παρελθόν, γνώριζα για τον Ολυμπιακό μερικούς μήνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Από την αρχή μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον. Όταν τέλειωσε η σεζόν συζήτησα με τον εκπρόσωπό μου και με τον πατέρα μου. Πολλές φορές τον ρωτάω τον πατέρα μου. Το γεγονός ότι μία μεγάλη ομάδα ήθελε να με αποκτήσει, έπαιξε μεγάλο ρόλο και αποφασίσαμε από κοινού. Με τον εκπρόσωπό μου συνεργάζομαι τρία χρόνια και είναι χαρούμενος και εκείνος με τη σειρά του για τη μεταγραφή του».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: