Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Βουτιά στο... μαγικό φίλτρο!!

Ο Οβελίξ έπεσε στην χύτρα με το μαγικό φίλτρο και ο Αστερίξ το είχε πάντα στο τσεπάκι του. Πάουελ, Γκέι και αρκετοί ακόμα, προσπάθησαν να τους μιμηθούν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία...

Βουτιά στο... μαγικό φίλτρο
Η χύτρα με τον μαγικό ζωμό έκανε τους Γαλάτες ανίκητους και τους Ρωμαίους να μην έχουν καμία τύχη απέναντί τους.

Κάτι αντίστοιχο ήταν το «μυστικό» που -αποδεικνύεται πως- έκανε τα χρονόμετρα να μην έχουν καμία τύχη απέναντι στους Ασάφα Πάουελ, Τάισον Γκέι και αρκετούς ακόμα αθλητές που κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα ντόπινγκ σε αγώνες ταχύτητας.

Γράφει η Εύα Ζαχαριουδάκη

Ο Πάουελ και ο Γκέι έφεραν ξανά στο προσκήνιο το μούδιασμα που προκαλούν στους φιλάθλους οι περιτπώσεις ντόπινγκ και το sport-fm.gr θυμάται τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των πιο διάσημων... Γαλατών.

Ο Μπεν Τζόνσον ήταν απ’ τους πρώτους που εισχώρησαν στο γαλατικό χωριό και ακολούθησε το παράδειγμα του Αστερίξ.

Τα κίτρινα μάτια του -δείγμα υπερβολικής λειτουργίας του συκωτιού- στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ έμειναν στην ιστορία περισσότερο απ’ ότι το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε και το Ολυμπιακό μετάλλιο που αναγκάστηκε να επιστρέψει.

Όπως και το κλάμα της Μάριον Τζόουνς στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να απολογηθεί στον αμερικανικό λαό για τις παράνομες ουσίες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ και τα ψέματα που είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Γεγονότα που την έκαναν να υποστεί την ντροπή της επιστροφής των μεταλλίων που είχε κατακτήσει, να καταδικαστεί σε φυλάκιση για ψευδορκία και να αποτελέσει τον… Κακοφωνίξ της γαλατικής κοινότητας.

Οι παράνομες ουσίες πάντως, την ένωσαν με τον πατέρα του παιδιού της, Τιμ Μοντγκόμερι, ο οποίος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. το 2002, όμως αργότερα παραδέχτηκε πως αγωνίζεται… παράνομα, απ’ τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000, στο Σίδνεϊ.

Λίγο αργότερα μάλιστα, κατηγόρησε την πρώην σύντροφό του, ότι τον… παρέσυρε και τον ενθάρρυνε να πάρει τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Δύο τιμωρίες και συνολικά 12 χρόνια αποκλεισμού από τους στίβους ήταν το αποτέλεσμα του ντόπινγκ για τον Τζάστιν Γκάτλιν.

Ο άνθρωπος-αστραπή που έκανε τον Γιουσέιν Μπολτ να… φάει τη σκόνη του, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2010, ενώ κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: