Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τα τερτίπια για Θρύλο και ΠΑΟΚ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta την ιδιαιτερότητα της κλήρωσης του πρωταθλήματος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.  Πραγματικά ήταν…περίεργη η κλήρωση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Ειδικά στο κομμάτι εκείνο που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ σε δύο κολλητά αγωνιστικές και δη στα μισά του α΄ γύρου.
Βεβαίως δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν, αλλά η γνώμη μου δεν αλλάζει: πάντα τα ματς με τον ΠΑΟ είναι ντέρμπι. Και ποτέ δεν είναι η καλύτερη δυνατή συγκυρία να δίνεις δύο ντέρμπι κολλητά. Και δη σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία θα παίζεις και Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν δεν κάνω λάθος, ο Ολυμπιακός θα παίξει αρχές Νοέμβρη με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, τρεις ημέρες μετά θα έχει Τσάμπιονς Λιγκ, στη συνέχεια θα έχουν οι εθνικές ομάδες τα μπαράζ για τα τελικά του Μουντιάλ, αμέσως μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και «καπάκι» άλλο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Κι όλα αυτά την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία ευρωπαϊκή υποχρέωση, ενώ άγνωστο παραμένει αν είναι εντός ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ.
Ασφαλώς δε στον β΄ γύρο θα είναι κολλητά τα Ολυμπιακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους ενδεχομένως να έχουν πάλι ευρωπαϊκά παιχνίδια, για το Τσάμπιονς Λιγκ η, το Γιουρόπα Λιγκ, εκείνη την εποχή-τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη.
Από την άλλη, καλό είναι να δούμε κι ότι και για τον ΠΑΟΚ έχει ιδιαιτερότητα η κλήρωση, αφού αμέσως μετά τον Ολυμπιακό έχει να παίξει με τον Άρη-που για τον ΠΑΟΚ είναι σα να παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά αν ο ΠΑΟΚ έχει κι αυτός ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σίγουρα θα έχει κι αυτός δυσκολίες.
Ασφαλώς και κάθε κλήρωση έχει τα τερτίπια της, τα οποία και δίνουν και άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Ας την δεχθούμε λοιπόν έτσι όπως είναι, αλλά επισημαίνοντας αυτό το χαρακτηριστικό της για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που εμφανίζονται ως οι δύο πιο ισχυροί, ο μεν ως μόνιμος πρωταθλητής, ο δε ως υποψήφιος διεκδικητής.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: