Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αλλαγές…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την κάκιστη εικόνα του ΑΡΗ, που είτε θα αλλάξει στο Περιστέρι, είτε αν παραμείνει ίδια θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα…
Άλλα περιμέναμε στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα και άλλα είδαμε. Στο παιχνίδι με την Καλλονή και πάλι περιμέναμε άλλα (πρεμιέρα στο Βικελίδης γαρ) και αυτά που είδαμε δεν τα περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του ΑΡΗ.
Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς σχέδιο μέσα στο παιχνίδι, χωρίς τρεξίματα, αργή. Απέναντι σε μία μετριότατη ομάδα που έπαιζε το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στην Λίγκα εκτός έδρας σε ένα γήπεδο με 15.000 κόσμο και όμως κρατούσε με άνεση το 0-1.
Ναι ο ΑΡΗΣ δέχεται ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι 80 λεπτά δεν μπορείς να πάρεις έστω την ισοπαλία μέσα στην έδρα σου από την συμπαθέστατη ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ χειρότερη ακόμα και από τον περσινό ΑΡΗ.
Και αφού έχασες… άνετα από μία ομάδα χειρότερη από τον περσινό ΑΡΗ σημαίνει ότι και εσύ ως ομάδα είσαι πολύ χειρότερη. Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ ως ομάδα στα δυο πρώτα ματς είναι χειρότερος από αυτόν τον ΑΡΗ που βλέπαμε πέρσι.
Φέτος όμως δεν υπήρχαν τα… περσινά ακόμα και αν και πάλι καταγραφεί το μείον του περιορισμού των μεταγραφών. Σε σχέση με πέρσι όμως η μοναδική βασική σου απώλεια είναι ο Παπαστεριανός. Από την άλλη σου… έμειναν Πουλίδο, Αγκάνθο, Διούδης, Σουνάς και έφυγε για να επιστρέψει ο Τάτος. Ενισχύθηκες με Μανιά, πήρες Παπαδόπουλο στα χαφ και απλά και μόνο με απλές κινήσεις μπορούσες να παρουσιαστείς κλάσεις ανώτερος.
Ποιες ήταν αυτές; Οι τρεις ξένοι. Πήγες στην πεπατημένη με Ουντότζι και πολύ καλά έκανες, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχει αποτυχία στις άλλες δυο επιλογές. Και δεν το σημειώνω εγώ αυτό. Ο προπονητής με τις κινήσεις του το… φωνάζει. 45 λεπτά ο Ίμπε στο ένα ματς, πάγκο στο άλλο. Πάγκο ο Έλσνερ στον ένα ματς, αλλαγή στο 55 στο δεύτερο.
Και βλέπεις τον Τσάβες των 50.000 ευρώ στα Γιάννενα και τον Μπαμ Μπαμ των 25.000 ευρώ στον Εργοτέλη και τρελαίνεσαι!  Και φυσικά δεν είναι μόνο το θέμα της επιλογής ενός παίκτη όπως ο Ίμπε. Είναι ότι χαραμίζεις την επιλογή εκεί στην θέση του εξτρέμ (και το γράψαμε και το είπαμε την μέρα που αποκτήθηκε όχι σήμερα), ενώ έχεις Σουνά, Σταυρόπουλο και παίζει και ο Μανιάς εκεί όταν επιστρέψει ο Αγκάνθο και στα πλάγια μπακ είσαι απίστευτα εκτεθειμένος με τις επιλογές παικτών που δείχνουν (μέχρι τώρα, μακάρι να αλλάξει αυτό) ότι είναι χειρότεροι από αυτούς που ήδη είχες.
Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτές τις επιλογές ο ΑΡΗΣ θα τις κουβαλάει όλο τον χρόνο. Και πραγματικά παρακαλάω την Κυριακή το βράδυ ο Χατζηνικολάου να βγει μετά το ματς με τον Ατρόμητο και να μιλήσει για δικαίωσή του, να βάλει 2 γκολ ο Ίμπε και από ένα ο Έλσνερ με τον Τσουμάνη.
Αν όμως είναι στο ίδιο τέμπο με τα δυο πρώτα ματς, τότε αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο του ΑΡΗ. Είναι η τελευταία ευκαιρία από τον Ηλιάδη προς τον προπονητή που με την Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές του αντί να μπερδέψει τον αντίπαλο μπέρδεψε τους δικούς του παίκτες. Από το 60 ως το τέλος η ομάδα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και οι παίκτες δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρισκόντουσαν με τις δεκάδες εσωτερικές αλλαγές.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή στην εικόνα της ομάδας, οι αλλαγές θα είναι ολοκληρωτικές και φυσικά εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιες ίσως να προκύψουν και πριν το ματς. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε εδώ ή όπου αλλού την έντονη δυσαρέσκεια για τις επιλογές Μούτα στο μεταγραφικό κομμάτι. Η εικόνα των παικτών που ήρθαν με εισήγησή του μιλάει από μόνη της.
 Αν το συνδυάσουμε και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του (πχ για Αγκάνθο) μπορεί να καταλάβει και ο ίδιος ότι κανένας δεν τον κυνηγάει, κανένας δεν θέλει να τον «φάει», ούτε κρίνεται αυστηρά γιατί είναι… παοκτσής. Είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν γιατί δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην δουλειά για την οποία προσλήφθηκε. Αν ο Ίμπε και ο Έλσνερ ήταν απλά… υποφερτοί, αν η ομάδα έπαιρνε αξιοπρεπή ακραία μπακ, αγκαλιά με τον Κόλκα να την κάθε βράδυ κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει το παραμικρό.
Η πρόσληψή του όμως είναι στον ΑΡΗ που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλες τις ομάδες που εργάστηκε και μάλιστα ως βοηθός του Χατζηνικολάου.
Από την πρώτη μέρα επισημάναμε το ρίσκο του Δημήτρη Ηλιάδη με την πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου. Ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο η πρόσληψη σε ρόλο τεχνικού διευθυντή (άρα προισταμένου του προπονητή) του μέχρι πρότινος βοηθού του!
Το σημειώσαμε και τις προηγούμενες μέρες και κάποιοι δεν το κατάλαβαν. Η επένδυση του Ηλιάδη είναι οι συμφωνίες για το 99. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό μέχρι να μπει η ομάδα στο σωτήριο άρθρο. Δεν θα υπήρχε ΑΡΗΣ χωρίς το 99, αλλά δεν θα υπάρχει κανένα 99 και κανένας ΑΡΗΣ, αν η ομάδα αγωνιστικά έχει αυτό το χάλι.
Από χθες το βράδυ ο Ηλιάδης το έμαθε αυτό με τον πλέον σκληρό τρόπο και προφανώς την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για πολλούς. Σίγουρα για τον Χατζηνικολάου και τον Μούτα. Αν βέβαια φτάσουν όλοι μέχρι την Κυριακή να είναι ακόμα στον ΑΡΗ…
ΥΓ1 Καλό Παράδεισο Πλάτωνα. Έδειχνες πάντα σεβασμό στον ΑΡΗ και πάντα γούσταρες την καζούρα. Την έκανες και την δεχόσουν με το ίδιο χαμόγελο και την τεράστια καρδιά σου. Ίσως για αυτό και να σε πρόδωσε, τόσο μεγάλη δεν άντεξε να τους χωρέσει όλους…
ΥΓ2 Τα γκαράζ να τα έχετε έτοιμα γιατί πάλι εκεί θα τα βάλετε τα τρακτέρ σας. Αν και τα χρησιμοποιήσατε το Σάββατο στο Αγρίνιο…
ΥΓ3 Τόσο τραγικός ΑΡΗΣ, την πέρασε μπαί ο Θάνος. Και επιθετικό φάουλ, αλλά και οφσάιτ το γκολ της Καλλονής. Δυο στα δυο και εκεί, αλλά με τέτοιο χάλι αγωνιστικό βρίσκουν και τα κάνουν…
ΥΓ4 Με Γκάλη το σποτάκι της ΚΑΕ για τα διαρκείας, τον ακούνε στα ραδιόφωνα οι συμπολίτες και τους πιάνει κρύος ιδρώτας…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: