Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πιο πίσω και από Ισλανδία, Μολδαβία, Αλβανία!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει για την κατρακύλα της Ελλάδας (29η) στην κατάταξη των χωρών, βάσει των φετινών αποτελεσμάτων των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Στην 29η θέση στην κατάταξη των χωρών, βάσει των φετινών αποτελεσμάτων των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βρίσκεται η Ελλάδα μετά και τις πρώτες αγωνιστικές σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ! Κι αν ο Βούκιτς δεν σημείωνε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, θα ήμασταν ακόμα πιο πίσω (στο μακράν χειρότερο ξεκίνημα σεζόν για τη χώρα από τότε, την περίοδο 2009-2010, που εξασφαλίσαμε πέντε εισιτήρια).
Καλύτερη συγκομιδή δεν έχουν μόνο οι «παραδοσιακές δυνάμεις» (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) ή το 2ο ράφι με Ρωσία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Τουρκία ή χώρες με τις οποίες ανταγωνιζόμασταν (Τσεχία, Ελβετία, Βέλγιο, Σκωτία, Ρουμανία, Αυστρία), αλλά και μπόλικες άλλες πλέον που έως προσφάτως μας κοίταζαν με το κιάλι και τις υποτιμούσαμε! Οπως οι Κροατία, Ισραήλ, Πολωνία, Βουλγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Σερβία αλλά ακόμα και το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, η Ισλανδία, η Μολδαβία και η Αλβανία!
Ηδη σε 14 ματς έχουμε (μαζί με τα μπόνους) μόλις 9,5 πόντους, ήτοι 0,68 ανά αγώνα! Πέρυσι, για να γίνει πιο κατανοητό, με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ - Αστέρα και Ατρόμητο (η σειρά αναφοράς των ομάδων γίνεται βάσει της συγκομιδής τους) συγκεντρώσαμε 22 πόντους σε 28 ματς (0,79 μ.ό.) και ήμασταν 17η χώρα.
Πρόπερσι με Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ - Ολ. Βόλου - ΑΕΚ και Παναθηναϊκό πήραμε 38 πόντους σε ισάριθμους αγώνες (12η χώρα), το 2010-2011 με ΠΑΟΚ - Αρη - ΑΕΚ - Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είχαμε 38 π. σε 42 ματς (10η χώρα) και το 2009-2010 με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό - ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Λάρισα 39,5 πόντους σε 40 αγώνες (10η χώρα).
Συνέπεια της ιδιαίτερα άσχημης παρουσίας ως τώρα (μόλις 3 νίκες, άλλες τόσες ισοπαλίες και 8 ήττες) δεν είναι μόνο η υποχώρησή μας και από τη 12η θέση της βαθμολογίας στην UEFA για την τελευταία πενταετία αλλά και η αύξηση της απόστασης από τους Ελβετούς που μας ξεπέρασαν. Απέχουν πια παραπάνω από δύο νίκες διαφορά κι έχουν τρεις ομάδες τους να συνεχίζουν (Βασιλεία, Τουν και Σεντ Γκάλεν) έναντι των δύο ελληνικών.
Την καθίζηση -που αντανακλά ευθέως το επίπεδο του «μνημονιακού» πρωταθλήματος- καλό θα ήταν να την αντιληφθούν, επαναπροσδιορίζοντας ρεαλιστικά τον πήχη, όλοι εκείνοι (και είναι πάρα πολλοί, δυστυχώς) οι οποίοι παραδόξως εξακολουθούν να θεωρούν υψηλή -άλλων εποχών- τη δυναμικότητα των ομάδων μας συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: