Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μπαρτζώκας: «Σημαντική στιγμή για την ιστορία μας»

Στιγμή ορόσημο για την ιστορία του Ολυμπιακού αποτελεί η κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Σημαντική στιγμή για την ιστορία μας»
Μία από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

«Είναι μία σημαντική στιγμή για την ιστορία του συλλόγου η κατάκτηση αυτού του τροπαίου και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι για εμάς και το Κύπελλο αυτό θα συμβολίζει αυτή την στιγμή, αλλά και ότι τα καταφέραμε», ανέφερε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Αμέσως, δε, έστρεψε την προσοχή του στις υποχρεώσεις που έπονται. «Συνεχίζουμε όμως γιατί έχουμε σημαντικές υποχρεώσεις μπροστά μας, καθώς τώρα ξεκινάει η σεζόν για εμάς. Η Ευρωλίγκα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος και σημασία έχει να είσαι απόλυτα έτοιμος όταν πρέπει. Στην Ευρώπη υπάρχουν σημαντικές ομάδες και συνήθως τα φαβορί είναι οι ελληνικές ομάδες, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, αλλά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι οποίες βρίσκονται πάντα σε υψηλό επίπεδο».

Για την επιλογή να αρχίσει με τον Αγραβάνη στο ματς, είπε: «Δεν ήταν περίεργο το ότι ξεκίνημα τον Αγραβάνη στην βασική πεντάδα. Έχω 16 ετοιμοπόλεμους παίκτες, όντας έτοιμοι τόσο να αγωνιστούν όταν πρέπει, όσο και να μείνουν εκτός 12άδας. Τον Αγραβάνη δεν τον αντιμετωπίζω σαν νεαρό παίκτη, αλλά σαν επαγγελματία. Είχαμε κάποιες απουσίες, όπως του Λο, ο οποίος είναι πολύτιμος παίκτης για εμάς».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κουλτούρα της Βραζιλίας και το ποδόσφαιρό της συνδέοντάς το με δύο παίκτες που σημάδεψαν την ιστορία του Ολυμπιακού. «Προσωπικά έχω μεγάλο σεβασμό για την κουλτούρα της Βραζιλίας και κυρίως για τον αθλητισμό της. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Επίσης, να ξέρετε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο "δέσιμο" με την Βραζιλία, λόγω ότι στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην ποδοσφαιρική μας ομάδα δύο σπουδαίοι συμπατριώτες σας ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο, οι οποίοι έγιναν αγαπητοί στον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: