Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αρης: Ήταν απλά μια νίκη, αλλά…!!

Η πρώτη νίκη του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια επιτυχία που αποφέρει τρεις βαθμούς... Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Αρης: Ήταν απλά μια νίκη, αλλά…
Η πρώτη νίκη του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια επιτυχία που αποφέρει τρεις βαθμούς κι όποιος την αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει στη συνέχεια.

Στη Νέα Σμύρνη δεν έγινε καμία αρχή. Δεν συζητούμε για κανένα είδος αφετηρίας του φετινού Άρη ή του Μιλίνκοβιτς και όποιου άλλου συμμετείχε στη νίκη. Δεν είναι δυνατόν να γίνει delete σε ό,τι έχει προηγηθεί και είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, καθότι έχει τοποθετήσει τους κίτρινους στη βάση της βαθμολογίας. Γεγονός που τον επιβάλει και φέτος στο μαρτύριο της σωτηρίας…

Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια νίκη εκτός έδρας, με δεδομένο ότι τέτοιες χαρές δεν είναι συχνές εδώ και ένα χρόνο, δημιουργείται αίσθηση αισιοδοξίας για κάτι πολύ καλύτερο στη συνέχεια.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο Άρης μπορεί να είναι καλύτερος για να προχωρήσει σε σίγουρα μονοπάτια. Κι αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα απαντηθεί μόνο με το «διπλό» της Νέας Σμύρνης. Θα χρειαστεί να δίνει εξετάσεις σε κάθε επόμενο αγώνα και για αρκετό καιρό ακόμη και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να μετατραπεί από ομάδα για την παραμονή, σε ομάδα… έκπληξη.

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι με την προσθήκη του Αγκάνθο, ο Άρης θα έβρισκε λύσεις στην επίθεση και οι υπόλοιποι στην ίδια γραμμή θα είχαν περισσότερο χώρο για να εκμεταλλευτούν. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός αλλάζει τα δεδομένα αλλά, το μεγάλο πρόβλημα του Άρη δεν ήταν και όπως φαίνεται θα εξακολουθεί να μην είναι το γκολ που σημειώνει όσο το γκολ που δέχεται. Εκεί είναι που τα κάνει θάλασσα.

Η λογική του Μιλίνκοβιτς επικεντρώνεται από τη βελτίωση της άμυνας και μάλιστα επικεντρώνει στην άμυνα στο μέσο του γηπέδου, μόνο που κανείς δεν μπορεί να περιμένει… παπάδες από το Σέρβο με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.
Μάλλον θα πρέπει να εισπράξει το μέγιστο και μάλιστα σε μεγάλη διάρκεια από όσους έχει στη διάθεσή του κι επίσης, θα καταφύγει σε… τρικ για να καλύψει τις αδυναμίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Και κάτι τελευταίο που αφορά αποκλειστικά στον πρόεδρο Δημήτρη Ηλιάδη:

Αυτή η «απαγόρευση δηλώσεων» μετά την πρώτη νίκη παραθέτει σε μεθόδους παραγοντικής λογικής προ εικοσαετίας. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αποδίδουν τίποτε απολύτως. Αντιθέτως μάλιστα, καθιστούν απρόσιτο το προϊόν που ονομάζεται ποδόσφαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν –κατά κύριο λόγο- οι ποδοσφαιριστές.

Το υποτιθέμενο να «διατηρηθεί η ηρεμία» ή να «μην πάρουν αέρα τα μυαλά τους», έρχεται από μακρινές εποχές και αποφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Μάλιστα, με το να απαγορεύονται οι δηλώσεις σε ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα και λειτουργούν ως επαγγελματίες, είναι αφορμή για να αμφισβητηθεί το πόσο καλά μπορούν να διαχειριστούν την ικανοποίηση μιας νίκης (άλλωστε δεν ήταν τίποτε περισσότερο) ή την απογοήτευση μιας ήττας.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: