Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε, ΑΛΛΑ...!!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει το ντέρμπι της Τούμπας, τα τρία σημεία στα οποία η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ και στο πού φταίνε οι πράσινοι για την ήττα. Στην εμφάνιση και στις δύο καθοριστικές φάσεις του Μπεργκ, το γκολ δηλαδή και το χαμένο πέναλτι, συνοψίζεται συνολικά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Έχασε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, αλλά έχασε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Δεν το λέω για... τιμητικό αυτό, ή για να γλυκάνω το χάπι της ήττας, αλλά απλά αυτή ήταν η πραγματικότητα.
Το πήγε καλά ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι, αλλά μόνο ως ένα σημείο...
Κάπου εκεί στο δεύτερο μέρος, που ο ΠΑΟΚ παρά το προβάδισμα έδειχνε ότι είχε μόνο... πνεύμα πια καθώς είχε παραδώσει... σώμα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να γίνει πιο ορθολογικός σαν ενδεκάδα μέσα στο γήπεδο και πιο γεμάτος μέσα στην περιοχή του αντιπάλου του.
Εκεί δηλαδή που ήταν ευκαιρία να πάρει τον χώρο του κέντρου και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ που έδειχνε ολοφάνερα πως είχε επιλέξει να περιμένει πίσω μπας και αποτρέψει το μοιραίο και να προσπαθεί με μακρινές μπαλλιές ή αντεπιθέσεις να κλειδώσει από πλευράς σκορ το παιχνίδι.
Εκεί ο Παναθηναϊκός ή πιο σωστά ο πάγκος του, μάλλον λειτούργησε... συναισθηματικά και υπό... πίεση του τι θα πουν μετά αν δεν ισοφαρίσουμε όσοι... θα έκριναν από οποιαδήποτε θέση το παιχνίδι. Έκανε μεν το προφανές, να ρίξει δηλαδή στην μάχη τον Φιγκερόα (αλλά και πάλι όχι μέσα στην περιοχή αλλά κάπου στα πλάγια αριστερά), αλλά δεν έκανε και το... απαραίτητο, να βγάλει δηλαδή τον Πράνιτς που ολοφάνερα δεν υπήρχε σε όλο το παιχνίδι.
Φυσικά αν ο Μπεργκ ευστοχούσε στο πέναλτι, θα λέγαμε άλλη ιστορία τώρα.
Αλλά με δεδομένο το τι έγινε τελικά, είμαστε αναγκασμένοι να πούμε την ιστορία... ως έχει. Μπορούσε λοιπόν ο Παναθηναϊκός να πάρει κάτι καλύτερο απ' αυτό το παιχνίδι, παρότι η τύχη του γύρισε την πλάτη σε τρία καθοριστικά σημεία του αγώνα.
Το πρώτο ήταν η γρήγορη ισοφάριση του ΠΑΟΚ.
Καθώς μόλις πέντε λεπτά μετά το γκολ του Μπεργκ στο 22' που έκανε το 0-1, ήρθε η ισοφάριση με το πέναλτι του Στοκ στο 27`.
Το δεύτερο ήταν το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.
Που έγινε από τον Κλάους μόλις με το ξεκίνημα σχεδόν του δευτέρου ημιχρονου και πριν δοθούν οι απαραίτητες μάχες για την κυριαρχία στο αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Και το τρίτο φυσικά, το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που υπήρχε ακόμα χρόνος -αλλά φαινόταν και από την μορφή του αγώνα- να γυρίσει εντελώς υπέρ του Παναθηναϊκού το παιχνίδι.
Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός είχε μια χρυσή ευκαιρία να πάρει πολλά περισσότερα από την αίσθηση του... χάσαμε αλλά παίξαμε καλά, αλλά δεν την αξιοποίησε και σ' αυτό φταίει κυρίως ο ίδιος.
Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος, ότι και ο ΠΑΟΚ έχασε κλασσικές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά αυτό ούτε κάτι αφύσικο για κάθε παιχνίδι είναι, ούτε ήταν δυνατόν να σταματήσεις αποτελεσματικά ΟΛΕΣ σχεδόν τις προσπάθειες του αντιπάλου σου.
Δίκαια λοιπόν κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά και δικαιότατα ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει ότι ήταν στο χέρι του να πάρει κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: