Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Πάντα ντέρμπι»

alexandrhs
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πρώην καλαθοσφαιριστής, και νυν προπονητής φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στον χαμό του Γιώργου Αμερικανού, την επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας:
Στην αρχή είπε για τον Γιώργο Αμερικανό:
«Το έμαθα, χθες με ειδοποίησαν. Ο Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ήταν ένα ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση για να βλέπουμε  τους αγώνες γι ‘αυτό διαβάζαμε και με το μυαλό πλάθαμε εικόνες. Εγώ είχα την τιμή και τον γνώρισα από κοντά μίλησα μαζί του, ενώ έπαιξα και αντίπαλος του. Ήταν ο Γκάλης της εποχής του. ΓΙ ‘αυτό είχε το παρατσούκλι «παγκόσμιος». Και φυσικά συνόδεψε το όνομα του με την πορεία της ΑΕΚ. Τώρα το ότι πέθανε επειδή διατηρώ σχέσεις με την οικογένεια του ξεκουράστηκε η ψυχούλα του. Ήταν σε κώμα πολύ καιρό άντεξε γιατί ήταν γερή κράση αλλά τώρα θα ξεκουραστεί η ψυχούλα του»
Για την επιτυχία του Ολυμπιακού:
«Είναι ένας ακόμη τίτλος. Και μάλιστα πολύ μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους. Είναι η προσπάθεια της FIBA να συνδέσει όλες τις ηπείρους με ένα πρόγραμμα. Και από την επόμενη χρονιά να μην γίνεται με έναν αγώνα αλλά να γίνεται σαν τουρνουά. Από ότι μαθαίνω θα έχει την πρωταθλήτρια Ασίας, Αφρικής προσπαθούν για μία ομάδα του ΝΒΑ, οπότε θα βλέπουμε σε τι επίπεδο θα είναι η κάθε ήπειρος» ενώ για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα:
«Το αξίζει ο Γιώργος όπως και κάθε προπονητής. Όποιος πήγαινε προπονητής στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό με τα λεφτά που ξόδευαν θα ήταν αντίστοιχος Ομπράντοβιτς. Όταν έχεις τέτοια μπάτζετ σίγουρα θα  κερδίζεις τίτλους. Εγώ δεν θέλω να μηδενίσω την προσφορά του Γιώργου. Πήγε σε ένα σωματείο που του δίνει τις προϋποθέσεις τις εκμεταλλεύτηκε και έγινε και μάγκας»
Για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη:
«Δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος γιατί απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα αλλά παραμένει ντέρμπι. Και οι δύο αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα κι έχουν βάλει στόχο την εξυγίανση. Θέλει στήριξη σε δύο ομάδες που λείπουν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όλοι οι άλλοι είναι στο ίδιο καζάνι. Είναι θέμα ημέρας και ποιος θα διαβάζει το παιχνίδι γιατί η τακτική μετράει πολύ. Μετράει και απο τα προπονητικά τιμ και τους προπονητές και τις αποφάσεις τους. Πάνω κάτω όλοι τις ίδιες γνώσεις έχουμε με μία μικρή απόκλιση και αυτά που λέμε ότι ένας ξέρει παραπάνω είναι μπούρδες. Το θέμα είναι πόσο κόβει το μυαλό σου. Γιατί το να κοουτσάρεις μία ομάδα είμαι πολύ σημαντικό. Είχα προπονητές που έκαναν πολύ καλή προπόνηση και όταν παίζαμε δεν ήξεραν τι να κάνουν. Πρέπει να διαβάσεις το παιχνίδι και να έχεις σωστές αντιδράσεις. Και φυσικά η προετοιμασία να ξέρεις να έχεις εναλλακτικές λύσεις. Βλέπω στο ΝΒΑ που έχουν χαρτάκι. Στην ροη του παιχνιδιού μπορεί κάτι να ξεχάσεις. Πρέπει  να είσαι προετοιμασμένος και να μπορείς να αντιδράσεις. Μπορεί να παρασυρθείς να ξεχάσεις κάτι. Είναι ανθρώπινο» για να συνεχίσει:
«Βλέπω και τα φιλικά κάνουν μεγάλη προσπάθεια να εντάξουν νέα πρόσωπα. Είναι δύσκολο να βάζεις κάθε χρόνο 10 νέα πρόσωπα και μέσα σε διάστημα 2 μηνών να παίξουν και ένα ντέρμπι. Το να παίξουν σε υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο. Ύστερα δεν έχω δει τις ομάδες αν και ξέρω τους παίκτες. Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα ότι έχει έναν βασικό κορμό με ομοιογένεια και έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της φιλοσοφίας»
Για τις έδρες:
«Ως έναν βαθμό παίζουν και ειδικά όταν οι παίκτες δεν έχουν την εμπειρία. Μετά παίζει ρόλο τι ομάδα έχεις και πως θα παίξεις. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι δίκαιο. Συνήθως κερδίζει ο καλύτερος όχι βάση του υλικού αλλά αυτός που είναι σε καλύτερη μέρα»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: