Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πρωτάθλημα για δυο ή για τρεις;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τα συμπεράσματα από το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1, κι όχι μόνο. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος για το μεγάλο κέρδος, τα πατήματα και οι προσωπικότητες.
Το ντέρμπι είχε αυτό το «κάτι» που σε κρατούσε στην τσίτα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έγινε μάχη, δηλαδή. Είδαμε πολλές τελικές, γκολ, πέναλτι, ανατροπή.
Μπορεί, λοιπόν, να μην παίξανε και τόσο οργανωμένα οι δυο ομάδες, ωστόσο το ματς βλεπόταν μια χαρά. Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, δηλαδή, ήταν ντέρμπι, κι όχι μια νερόβραστη σούπα, όπως συμβαίνει κάποιες φορές.
Το μεγάλο κέρδος
Ο ΠΑΟΚ πήρε τρείς βαθμούς που τον κρατάνε κοντά στον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του δικέφαλου. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται. Έπαιξε στα ίσια μέσα στην Τούμπα. Έστω κι αν τελικά ηττήθηκε.
Η απορία
Εδώ, λοιπόν, όλοι περιμέναμε να γίνει ένα πρωτάθλημα για δυο. Για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δηλαδή. Μήπως, όμως, γίνει πρωτάθλημα των τριών;
Τα πατήματα
Ναι μεν ο Παναθηναϊκός είναι 5 β. πίσω από τον ΠΑΟΚ και 8 β. μακριά από τον Ολυμπιακό, αλλά σιγά – σιγά η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της. Αποκτά μέταλλο. Και, μάλιστα, δίχως να το περιμένουν πολλοί.
Για τα πλέι οφ
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να βελτιώνεται, να αποδειχθεί σκληρό καρύδι για την συνέχεια. Κι όχι, βέβαια, τόσο για την πρωτιά, αφού όπως είπαμε είναι ήδη αρκετά μακριά, όσο ειδικά για τα πλέι οφ. Για την θέση, δηλαδή, που οδηγεί στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ.
Αν «δέσει»
Απ’ ό,τι φαίνεται ως τώρα, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ, εφόσον κάνει κι άλλες τέτοιες εμφανίσεις όπως το τελευταίο διάστημα. Κι αν «δέσει» κι άλλο σαν ομάδα, τότε στα πλέι οφ θα είναι, λογικά, ακόμα πιο δύσκολος κι «επικίνδυνος» για τους αντιπάλους του για να διεκδικήσει το εισιτήριο. Σύμφωνα πάντα με όσα δείχνει μέχρι τώρα.
Πιο ανταγωνιστικός
Μέχρι τότε, βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει καλύτερο πρόσωπο απ’ ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Έχει τσαγανό. Κι αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα, με την έννοια ότι ένας πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι Παναθηναϊκός, θα ωφελήσει γενικά την φετινή διοργάνωση.
Έχει προσωπικότητες
Όσο για τον ΠΑΟΚ, νομίζω ότι η διακοπή θα του κάνει καλό. Έχει παίξει πολλά ματς μαζεμένα και μερικές ανάσες θα δώσουν φρεσκάδα στον δικέφαλο. Αυτό, πάντως, που απέδειξε και σήμερα είναι ότι στο ρόστερ του διαθέτει πια αρκετούς παίκτες - προσωπικότητες για να γυρίσουν ένα ντέρμπι. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: