Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Γιουβέντους, το μεγαλείο σου!! (video)

Η Μίλαν... τόλμησε να προηγηθεί μέσα στο «σπίτι» της Γιουβέντους. Γι’ αυτό και η «Κυρία» την περιποιήθηκε καταλλήλως, επικρατώντας 3-2 και παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την Ρόμα.

Γιουβέντους, το μεγαλείο σου! (video)
Δεν σκοπεύει να αφήσει την κορυφή σε χέρια άλλων για πολύ. Και η Γιουβέντους το ‘δειξε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Ιταλία, όπου έκανε την ανατροπή, επικρατώντας της Μίλαν με σκορ 3-2.

Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν μόλις στα 19'' με σουτ του Μουντάρι που δεν κατάφερε να βγάλει ο Μπουφόν. Όσο περνούσε η ώρα, η Γιούβε άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, με τον κόσμο της στις εξέδρες να σπρώχνει –παρά την ψυχρολουσία της εκκίνησης. Σε μία από αυτές λοιπόν, ανέλαβε δράση ο Πίρλο, όπου με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-1 στο 15', αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Και μέσα σε έξι λεπτά στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν, με τους «μπιανκονέρι» να μετατρέπουν σε θρίαμβο το παιχνίδι. Και το έκαναν με ωραίο τρόπο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το τέρμα του Τζιοβίνκο που «άδειασε» την άμυνα της Μίλαν και πλάσαρε στο 69’ για το προβάδισμα της «Γηραιάς Κυρίας». Λίγο αργότερα, ο Κιελίνι έδωσε ακόμα ένα λόγο για πανηγυρισμούς στο Τορίνο, αφού επωφελήθηκε το ριμπάουντ –μετά το δοκάρι στο φάουλ του Πίρλο- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στην εκπνοή ξανά ο Μουντάρι, με τον Ζαπάτα στο φινάλε να χάνει νέα ευκαιρία, αλλά δεν κατόρθωσε να προκαλέσει «εμφράγματα».

Πλέον, η Γιουβέντους ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την Νάπολι (19 πόντους), ούσα δύο πίσω από την πρωτοπόρο Ρόμα, με την Μίλαν να 'χει μείνει στους 8 σε μια σεζόν που δεν εξελίσσεται καθόλου καλά!


يوفنتوس 3 - 2 ميلان από kooralive




Ρωμαϊκή «σούπα»!
Σε ένα κακό ματς στο «Ολίμπικο», Λάτσιο και Φιορεντίνα μοιράστηκαν από ένα βαθμό (0-0) που απομακρύνει αμφότερες από τους στόχους τους. 
Οποιος νικούσε, θα... ψήλωνε σημαντικά και θα έμπαινε ακόμα πιο γερά στο παιχνίδι που θα παιχτεί στα άνωθεν πατώματα της Σέριε Α'. Ωστόσο, ούτε η Λάτσιο ούτε η Φιορεντίνα έδειξαν ικανές να κάνουν το ξεπέταγμα και μοιραία το 0-0 τις άφησε απλά να ονειρεύονται (έστω προς το παρών). Η αναμέτρηση γενικά ήταν πολύ κακή, με τους Λατσιάλι να είναι εκείνοι που θα μπορούσαν τουλάχιστον να υπερηφανευτούν πως έστω πλησίασαν στο να κάνουν ευκαιρία.
Στο 11' ο Φελίπε Αντερσον... χόρεψε δύο αμυντικούς, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 24' ο Ερνάνες εκτέλεσε ένα καλό φάουλ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 66' ώστε να δούμε ξανά φάση. Και αυτή ήταν από τους γηπεδούχους και μάλιστα η κορυφαία τους. Ο Φλόκαρι πάτησε περιοχή, πλάσαρε, αλλά με τα ακροδάκτυλα του έσωσε ο Νέτο. Οι Βιόλα πάλι από την πλευρά τους περιορίστηκαν στο να κρατούν τη μπάλα στο κέντρο, μα δεν μπορούσαν καν να απειλήσουν με κάποιο μακρινό σουτ.
Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάστηκαν ξεκάθαρα κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια που έκανε η κάθε μία στο Europa League με Τραμπζονσπόρ και Ντνίπρο, ενώ σίγουρα έπαιξαν αρνητικό ρόλο και οι πολύ σημαντικές απουσίες που είχαν. Η Λάτσιο πάντως δεν κατάφερε να τιμήσει όπως έπρεπε τη μνήμη του Σίλβιο Πιόλα (πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου), καθώς δεν σκόραρε στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του, για χάρη της οποίας φόρεσαν μία περίεργη φανέλα και μαύρες κάλτσες.
Λάτσιο: Μαρκέτι, Σιανί, Τσάνα, Καβάντα, Λούλιτς, Ονάζι (83' Γκονσάλες), Καντρέβα, Ερνάνες (87' Εντερσον), Μπίλια, Περέα,  Φελίπε Αντερσον (59' Φλόκαρι)
Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Πασκουάλ, Σάβιτς, Αμπροζίνι, Ακουιλάνι, Μπόρχα Βαλέρο, Πισάρο (73' Μάτος), Κουαδράδο (83' Ιακοβένκο), Ρόσι (62' Βάργκας).

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική

Σάββατο, 5/10

Κιέβο-Αταλάντα 0-1
(16’ Μοράλεζ)
Ίντερ-Ρόμα 0-3
(18’, 40’ πεν. Τότι, 44’ Φλορέντζι)

Κυριακή 6/10 (16:00)

Πάρμα-Σασουόλο 3-1
(33’ Παλαντίνο, 70’ Ρόσι, 76’ Κασάνο- 45+6’ πεν. Μπεράρντι)

Μπολόνια-Βερόνα 1-4
(52’ πεν. Ντιαμάντι-22’ Κακιατόρε, 29’ Ιτούρμπε, 56’ Τόνι, 90+2' Τζορτζίνιο)

Κατάνια-Τζένοα 1-1
(59’ Μπαριέντος- 87’ αυτ. Λεγκροτάλιε)

Νάπολι-Λιβόρνο 4-0
(3’ Πάντεφ, 26’ Ινλέρ, 54’ Καγεχόν, 83’ Χάμσικ)

Σαμπντόρια-Τορίνο 2-2
(41’ Σανσόνε, 90+4’ πεν. Έντερ- 66’ Ιμόμπιλε, 76’ πεν. Τσέρκι)

Ουντινέζε-Κάλιαρι 2-0
(33’ Ντανίλο, 53’ Ντι Νατάλε)

Γιουβέντους-Μίλαν 3-2
(15’ Πίρλο, 69’ Τζιοβίνκο, 75’ Κιελίνι – 1’, 90’ Μουντάρι)

Λάτσιο-Φιορεντίνα 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 19/10

Κάλιαρι-Κατάνια (19:00)
Ρόμα-Νάπολι (19:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 20/10 (16:00)

Αταλάντα-Λάτσιο (13:30)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Τζένοα-Κιέβο
Λιβόρνο-Σαμπντόρια
Σασουόλο-Μπολόνια
Βερόνα-Πάρμα
Τορίνο-Ίντερ (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: