Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εδειξαν και οι δυο χαρακτήρα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Αν το δεις στραβά, ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις ακροβασίες. Δεν πρέπει. Ας έχουμε θετική ενέργεια. Ο «Δικέφαλος» νίκησε και μάλιστα με νέα ανατροπή. Πήρε το ντέρμπι και συνέχισε στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Δείχνει πως έχει μέταλλο για την υπέρβαση και ότι στη γεμάτη Τούμπα μπορεί τα πάντα.

Ηταν το έκτο φετινό ματς που έδειξε τον χαρακτήρα του. Εχανε στο Χάρκοβο, ισοφάρισε τη Μέταλιστ. Εμεινε πίσω στη Γερμανία, έφερε στα ίσια τη Σάλκε. Εχανε από τη Σαχτέρ, τη νίκησε. Από νωρίς δέχθηκε γκολ από τον ΟΦΗ, έμεινε όρθιος με «Χ» στην Κρήτη. Πίσω και με τον Παναθηναϊκό, άσος στη Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι τα καλά νέα. Αν έχανε, τότε θα άρχιζε μουρμούρα. Πάντα γίνεται όταν χάνεις έδαφος στη μάχη για τον τίτλο.

Το έχει βάλει στόχο να πάρει την πρωτιά από τους Πειραιώτες. Είναι στο μείον τρία και ελπίζει. Με τέτοιες νίκες και δη με ανατροπές γιγαντώνεται η ψυχολογία του. Αρνείται να χάσει. Αυτό είναι σημαντικό. Δεν τα παρατάει ποτέ. Επιβάλλεται στον αντίπαλο και του δείχνει πως αυτός είναι το αφεντικό.

Εχει μέταλλο. Κάποια στιγμή όμως είναι απαραίτητο να σταματήσει τις ανατροπές. Οχι γιατί δεν είναι καλό να γυρίζει ματς. Προς Θεού. Είναι επειδή κάποια στιγμή η ανατροπή δεν θα γίνει. Είναι στατιστικά βέβαιο ότι κάτι θα στραβώσει. Το έχουν πάθει όλες οι ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Είναι αλλιώς να μπαίνεις στη θέση του οδηγού. Μετά άσε τον αντίπαλό σου να σε κυνηγάει εκείνος. Ο ΠΑΟΚ κάνει δύσκολη τη ζωή του. Κατά τα άλλα, είναι μια μεγάλη νίκη σε ένα σπουδαίο ντέρμπι απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Τέλος καλό, όλα καλά. Και ο Παναθηναϊκός;

Δεν υπήρχε; Αμε! Ο ΠΑΟ ήταν καλός για τα δεδομένα της εποχής. Συνέχισε να ανεβαίνει και να απειλεί. Να γεμίζει αυτοπεποίθηση. Εβγαλε πρώτος το γκολ και νιώθει άτυχος που ο Μπέργκ έχασε το πέναλτι. Μια φάση, μια αστοχία και θα ήταν όλα διαφορετικά ως προς το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να νιώθει χαμένος.

Εδειξε και αυτός χαρακτήρας και πήγε να παγώσει την Τούμπα. Εχει αδυναμίες τις οποίες ουδείς αμφισβητεί. Είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο και τα όποια λάθη συγχωρούνται. Μπορεί να αυτό να προκαλεί απορίες και να ξενίζει, αλλά φέτος ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά. Εχουν διαφορετικά «θέλω» και »μπορώ». Από το ντέρμπι της Τούμπας πάντως ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους βαθμούς και ο ΠΑΟ τις εντυπώσεις... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: