Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δερμιτζάκης: «Αν ήταν χέρι, θα πάρω θέση…»

Τη δέσμευση πως θα πάρει σαφή θέση για τη φάση που σημάδεψε το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ (1-1) έδωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Δερμιτζάκης: «Αν ήταν χέρι, θα πάρω θέση…»
Διατεθειμένος να τοποθετηθεί -όταν τη δει- για τη φάση που έκρινε το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ (1-1) δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε πως δεν έχει λόγο να μην πιστέψει όλους όσους λένε ότι ο Μακρής ισοφάρισε με το χέρι. Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι θα το παραδεχθεί αν το δει και ο ίδιος, υπογράμμισε πως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και τέτοια γίνονται και από τους διαιτητές.

Κατά τ’ άλλα ο προπονητής του ΟΦΗ τόνισε ότι ο σημερινός πόντος είναι θετικός για την ομάδα του και δήλωσε βέβαιος πως -με λίγη περισσότερη τύχη- θα ανατρέψει την άσχημη βαθμολογική της θέση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δερμιτζάκης

Για το παιχνίδι: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Πανθρακικός έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, ο στόχος μας ήταν να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γι' αυτό είχαμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα. Θέλαμε να έχουμε κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουμε έτσι ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο. Ο Πανθρακικός μας πίεσε αρχικά και δεχθήκαμε και το γκολ, που προήλθε από στημένη φάση. Αδικούμε τους εαυτούς μας όταν δεχόμαστε τέτοια γκολ, χάνοντας δηλαδή τα μαρκαρίσματα. Ισορροπήσαμε στη συνέχεια και στο ημίχρονο συζητήσαμε τα προβλήματα που είχαμε.

Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο δεύτερο μέρος και μετά κι εμείς και ο Πανθρακικός, με τις αλλαγές που κάναμε, πιέσαμε για τη νίκη. Έγινε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι μέχρι το τέλος κι ενδεχομένως να μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι καλύτερο, αν σκοράραμε στη φάση του 89ου λεπτού. Πήραμε πάντως ένα βαθμό εκτός έδρας κι αυτό είναι κάτι θετικό»
.

Για το ότι ο ΟΦΗ είναι τελευταίος: «Σίγουρα η βαθμολογική μας θέση δεν είναι καλή, δεν έχουμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, αλλά κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την κατάσταση.

Εύχομαι στον Πανθρακικό τα καλύτερα. Έχω ζήσει πολύ καλά αυτήν την ομάδα και ξέρω πόσο καλά λειτουργεί. Η εικόνα της ομάδας δείχνει την υγεία αυτού του σωματείου κι εύχομαι να εκπληρώσει ο Πανθρακικός τους στόχους που έχει θέσει».


Για το χέρι του Μακρή στη φάση του 1-1: «Όλοι λένε ότι το γκολ προήλθε από χέρι. Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Από τα παιδιά, που μιλήσαμε στα αποδυτήρια, δεν πήρα σαφή απάντηση. Να είστε σίγουροι ότι αν δω ότι πράγματι υπάρχει παράβαση, τότε θα πάρω θέση. Παρόλα αυτά, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Άλλοτε κάνουν λάθη οι ποδοσφαιριστές, άλλοτε οι προπονητές και φυσικά κάνουν λάθη και οι διαιτητές».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν έχει νίκη μετά από 7 αγωνιστικές: «Όταν περνούν τα παιχνίδια και δεν μπορείς να κατακτήσει τη νίκη που θέλεις, τότε δημιουργείται άγχος και πίεση, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Και από την πίεση προκαλούνται και λάθη, λείπει πολλές φορές η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό, όπως στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά κάνουμε πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα, αλλά ίσως δεν έχουμε και ρέντα, τύχη και εύχομαι αυτό να αλλάξει στη συνέχεια. Φυσικά όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: