Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι Ισπανοί του λιμανιού, στη σκιά του Μήτρογλου!!

O Διονύσης Δελλής γράφει για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Μήτρογλου και τους Φουστέρ, Ρομπέρτο που... τρελαίνουν τις στατιστικές.
Προφανώς και το διάστημα που διανύουμε είναι αφιερωμένο σχεδόν αποκλειστικά στο φαινόμενο Μήτρογλου. Με 4 χατ τρικ σε 36 μέρες και συνολικά 15 γκολ το τελευταίο δίμηνο, ο 25άχρονος στράικερ είναι ότι πιο «hot» όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας αληθινός εκτελεστής, σε ένα απίστευτο κρεσέντο.
Ειδικά λοιπόν σε ότι αφορά στους Ερυθρόλευκους είναι πολύ δύσκολο αυτόν τον καιρό να…βγουν μπροστά από την ορχήστρα άλλα…σόλο. Είναι τέτοια η δύναμη του γκολ που λογικά υπερκαλύπτει την δράση των υπολοίπων.
Κάπως έτσι για παράδειγμα περνά σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι ο Ρομπέρτο συμπλήρωσε 500 λεπτά δίχως να παραβιασθεί η εστία του στην Σούπερ Λιγκ. Μια ιδιαίτερη…κατηγορία που αν μη τι άλλο σημαίνει πολλά στην διαδρομή ενός πρωταθλήματος. Με 20-1 γκολ τρέχει ως τώρα η ομάδα του Μίτσελ και το γεγονός ότι ο Ναπολεόνι την δεύτερη αγωνιστική είναι ο μοναδικός που μπόρεσε να κουνήσει τα…δίχτυα της, είναι ερώτηση για ποδοσφαιρικό trivial. Και η βάση για αυτό το ελάχιστο παθητικό είναι ο Ισπανός πορτιέρο. Ακόμη και στο σημερινό 6-0, χρειάστηκε τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις να βγάλει δύο…μαγικές επεμβάσεις από το «καπέλο» του προκειμένου να κρατήσει το «μηδέν». Συνολικά ο 27άχρονος έχει αγωνιστεί και στα 656΄ λεπτά του πρωταθλήματος. Και με βάση την επίσημη στατιστική έχει δεχθεί 32 τελικές για γκολ σε αυτά τα επτά ματς.
Κάπως έτσι περνά σχεδόν απαρατήρητο και το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει ο Νταβίδ Φουστέρ στην σεζόν. Ο Ισπανός που παρότι πέρασε ήδη έναν μυικό τραυματισμό που του στοίχισε χρόνο συμμετοχής έχει καταφέρει να γίνει υπερπολύτιμος (για μια ακόμη σεζόν) στο «σχέδιο» του προπονητή. Πρώτος στις ασίστ είναι ο 31άχρονος με 5 πάρε-βάλε πάσες στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Και ήταν ο κορυφαίος των Ερυθρόλευκων απέναντι στον Ατρόμητο. Ήταν εκείνος που «έφτιαξε» το πρώτο χατ τρικ του Μήτρογλου στην Λιβαδειά. Ήταν συνολικά ο καλύτερος σήμερα με τη Βέροια υπολογίζοντας την διάθεση, τα χιλιόμετρα που έτρεξε, τις πρωτοβουλίες που πήρε, το πόσο τον «έψαξαν» οι συμπαίκτες του στο χορτάρι.
Με βάση πάντα την επίσημη στατιστική (galanis) και το σύστημα αξιολόγησης index, ο Φουστέρ είναι ως τώρα ο «πολυτιμότερος» ποδοσφαιριστής της λίγκας. Το κοντέρ του γράφει 0,42. Ο Μήτρογλου είναι δεύτερος με 0.366 και ο Σαβιόλα τρίτος με 0.319. Ο καλύτερος με βάση πάντα το σύστημα αξιολόγησης, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα αλλά όχι στον Ολυμπιακό είναι ο Σολάρι της Ξάνθης με 0.264.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: