Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πρέπει να κάνει υπέρβαση…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα απόψε από την Μπενφίκα πρέπει να κάνει κάτι για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Αυτό που εγώ ξέρω για τον αποψινό αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα, πρέπει να κάνει υπέρβαση. Πρέπει να κάνει κάτι που όσα χρόνια παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, δεν το έχει ξανακάνει!
Καλώς η, κακώς, αυτό ισχύει. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει αποτελέσματα σε δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποτέ. Κι όλοι ξέρουμε ότι πριν μόλις 15 ημέρες κέρδισε 3-0 την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.
Παίζει πολλά χρόνια πλέον ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει αλλάξει, προς το καλύτερο, την αγωνιστική συμπεριφορά του ειδικά στα παιχνίδια του μακριά από το Καραϊσκάκη. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια του στη διοργάνωση, όταν είχε κολλητά ματς εκτός έδρας, σχεδόν πάντα έχανε και τα δύο! Κι από Ρεάλ κι από Ρόζενμποργκ, κι από Μόλντε κι από Ρεάλ κι από Μακάμπι κι από Μάντσεστερ κι από Ρεάλ κι από Λιόν. Μόνο σε μία σεζόν είχε μία ισοπαλία και μία ήττα (Κορούνια-Λιλ).
Εδώ και πολύ καιρό η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί τόσο θεαματικά για τον Ολυμπιακό, που πλέον δεν υπάρχει ούτε μία σεζόν, στην οποία ο Ολυμπιακός να έχει δύο συνεχόμενα ματς εκτός έδρας και να μην έχει θετικό αποτέλεσμα στο ένα από τα δύο. Πάντα! Ισοπαλία στη Ρόμα, ήττα από Βαλένθια. Διπλό στη Βέρντερ, ήττα από Ρεάλ. Ήττα από Σταντάρ Λιέγης, ισοπαλία στην ΑΖ Άλκμααρ. Ήττα από Ντόρτμουντ, διπλό στην Μαρσέϊγ. Ήττα στην Άρσεναλ, διπλό στο Μονπελιέ! Και τώρα διπλό στην’Αντερλεχτ και τι στην Μπενφίκα;…
Θα το κάνει ο Ολυμπιακός το «δύο στα δύο» εκτός έδρας για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω με τη μορφή της ισοπαλίας στο δεύτερο ματς; άντως, αν θέλεις, να περάσεις στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να κάνεις και κάποιες υπερβάσεις.Και για όλα υπάρχει μία αρχή, πάντοτε...
Η Μπενφίκα εσχάτως κερδίζει συνεχώς τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της, κύρια επειδή καταφέρνει και προηγείται. Όμως, μόνο πριν 24 παιχνίδια της στο Ντα Λουζ ανέτρεψε εις βάρος της σκορ, το μακρινό χειμώνα του 2005. Άρα, μάλλον θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να αποφύγει τον αιφνιδιασμό της κι αν μπορέσει να την αιφνιδιάσει.
Με τη διαφορά ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως για να φτιάξεις καθαρές φάσεις κόντρα στην Μπενφίκα πρέπει να τις δουλέψεις καλά. Έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, σε αντίθεση με την Άντερλεχτ και δεν κάνουν εύκολα τα λάθη. Ίσα ίσα θα περιμένουν από τον Ολυμπιακό, με τους λιγότερο έμπειρους παίκτες, να κάνει λάθη και να τα εκμεταλλευθούν αυτοί.
Θα είναι πολύ σπουδαίο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να έχει τέτοια ευστοχία όπως στα δύο πρώτα του παιχνίδια, όταν σημείωσε τέσσερα γκολ στις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες του (!) κι είχε και δύο δοκάρια στα δύο καλύτερά του μακρινά σουτ! 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: