Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σιδεράκης: «Να κάνουμε την αυτοκριτική μας»

Την πεποίθηση ότι η Καλλονή θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τη σκληρή δουλειά όλων εξέφρασε ο Γιάννης Σιδεράκης.

Σιδεράκης: «Να κάνουμε την αυτοκριτική μας»
Την άποψη ότι η Καλλονή θα ξαναβρεί τον δρόμο της και θα επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα εξέφρασε ο Γιάννης Σιδεράκης. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μυτιλήνης τόνισε πως όλοι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουλέψουν πολύ σκληρά για να πάνε μπροστά.

Ακόμη, ο Σιδεράκης χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής επισημαίνοντας πως ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της SuperLeague:

Πως κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία σας στο πρωτάθλημα; Είσαι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή των βαθμών;
«Οι 9 βαθμοί που έχουμε συγκεντρώσει σε 8 παιχνίδια, αξιολογείται ως ικανοποιητική συγκομιδή, αν ληφθεί υπόψη πως είμαστε νεοφώτιστοι, συνεπώς και άπειροι στην μεγάλη κατηγορία. Βεβαίως μας στεναχωρούν τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, αλλά νομίζω πως αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας θα έλθουν ξανά τα καλά αποτελέσματα».

Η Καλλονή ξεκίνησε αρκετά δυνατά στο πρωτάθλημα αλλά στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μετράει ισάριθμες ήττες. Που πιστεύεις ότι οφείλεται και τι θα κάνετε από εδώ και στο εξής για να αλλάξει αυτό;
«Θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας, είμαι βέβαιος γι΄αυτο. Αρκεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας ο καθένας ξεχωριστά και με δουλειά να δούμε μπροστά. Παράλληλα, κάποια στιγμή, πρέπει να επιστρέψουμε στην φυσική μας έδρα στην Μυτιλήνη, γεγονός που θα μας δώσει δύναμη. Αυτό που συμβαίνει τώρα μας κουράζει ψυχικά και σωματικά. Σε κάθε αγωνιστική παίζουμε ουσιαστικά εκτός έδρας...».

Επόμενος αγώνας με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. Πως βλέπεις τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και που πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε ως ομάδα;
«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα. Το γήπεδο του Παναιτωλικού γεμίζει κάθε φορά και ο κόσμος αποτελεί τον 12ο παίχτη για την ομάδα του Αγρινίου. Δίνει πολύ μεγάλη ώθηση ο κόσμος στον Παναιτωλικό. Αν προσέξουμε και δεν δεχθούμε γκολ, τότε θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Γιατί και η ισοπαλία για εμένα σ΄ αυτό το ματς, αποτελεί θετικό αποτέλεσμα. Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα και έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η συγκομιδή βαθμών και όχι το θέαμα».

Ποιος ήταν ο στόχος σας στην αρχή της περιόδου;
«Φυσικά η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, σα νεοφώτιστη ομάδα που είμαστε. Βέβαια, μετά τις τρεις σερί νίκες που κάναμε στο ξεκίνημα, κάποιοι βιάστηκαν να βάλουν τον πήχη πιο ψηλά για την ομάδα... Όμως ο βασικός στόχος για εφέτος ήταν και είναι η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα».

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και την επόμενη σεζόν;
«Αποτελεί φιλοσοφία και στάση ζωής για εμένα να κοιτάζω πάντα το τώρα και ποτέ το αύριο ή το χθες. Τώρα ανήκω στην Καλλονή, είναι η ομάδα μου, περνάω καλά σ΄ αυτήν, την αγαπάω, αγαπώ και τον κόσμο της! Αν παραμείνει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, θα το ήθελα κι εγώ να συνεχίσω. Φυσικά δεν ξεχνώ το όνειρο ζωής για εμένα, στο οποίο προαναφέρθηκα. Επιμένω όμως, πως παραμένω στο σήμερα».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Καλλονής;
«Τον θέλουμε δίπλα μας, γιατί η ομάδα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, με πολλούς παράγοντες εναντίον της. Θέλω να βαδίσουμε μαζί και στο τέλος να πανηγυρίσουμε ένα όμορφο κλείσιμο της σεζόν, όσο όμορφο ήταν για την Καλλονή όταν ξεκινήσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: