Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σουάρεζ: «Να συνεχίσουμε το σερί»!

Την άποψη ότι η Ξάνθη έχει βελτιώσει τις εμφανίσεις της και πηγαίνει καλύτερα από ότι στην έναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ρουμπέν Σουάρεζ.

Σουάρεζ: «Να συνεχίσουμε το σερί»
Την επιθυμία να συνεχίσουν τα καλά αποτελέσματα και να διατηρήσουν το αήττητο εντός έδρας εξέφρασε ο Ρουμπέν Σουάρεζ, ενόψει της αναμέτρησης της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Ο Ισπανός επιθετικός της Ξάνθης τόνισε πως το καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι το μυστικό των καλών εμφανίσεων της Ξάνθης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί, δεδομένων των τριών αγώνων σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, δηλώνοντας πως οι Ακρίτες θέλουν να περάσουν το εμπόδιο του Ηρακλή και να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης:

Εντυπωσιακό το σκορ και η νίκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη με το 1-5 επί της Καλλονής. Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και η πιο μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία…
«Το έμαθα ότι επρόκειτο για νίκη – ρεκόρ! Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κερδίσαμε πρώτη φορά εκτός έδρας και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Τώρα όμως είναι σημαντικό να κερδίσουμε και εντός έδρας για να συνεχίσουμε το καλό σερί».

Πλέον η ομάδα έφτασε τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα ενώ τα τέρματά της βρίσκονται σε ισορροπία. Προσωπικά είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής συγκομιδή;
«Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν τα γκολ που είχαμε βάλει ήταν περισσότερα από αυτά που έχουμε δεχθεί. Γενικά μπορώ να πω ότι πάμε καλά. Είμαστε σε καλύτερο δρόμο απ’ ότι στο ξεκίνημα. Δεν είναι όμως μόνο το σκορ και η νίκη αλλά και ο τρόπος που παίξαμε. Το 1-5 της Κυριακής μας βοηθάει σαν αποτέλεσμα να ανέβουμε ψυχολογικά.

Ακολουθεί η αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο Skoda Ξάνθη Arena. Οι δύο ομάδες βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία και θέλουν τη νίκη. Θεωρείς πως το παιχνίδι είναι κρίσιμο για την συνέχεια;
«Είναι πολύ σημαντικό γιατί σε περίπτωση νίκης πηγαίνουμε στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα όμως τώρα θα αποκτήσουμε και την εμπιστοσύνη του κόσμου με μία νέα ενδεχόμενη νίκη».

Οι φίλαθλοι μετά τις δύο τελευταίες επιτυχίες έχουν ενθουσιαστεί και περιμένουν ανάλογη συνέχεια. Μπορείς να τους υποσχεθείς κάτι τέτοιο;
«Η SKODA ΞΑΝΘΗ θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να τους αφήσει ικανοποιημένους. Περιμένω ότι η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο θα είναι μεγαλύτερη. Είναι σημαντική η βοήθειά τους όταν είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν. Όσοι περισσότεροι έρθουν, τόσο το καλύτερο!».

Το κλίμα στην ομάδα μετά και από αυτές τις νίκες μοιάζει ιδανικό. Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών πως είναι;
«Και τώρα μετά από αυτές τις επιτυχίες αλλά κι από την αρχή της σαιζόν το κλίμα και το περιβάλλον στην ομάδα είναι ιδανικό. Και για να πετύχεις σπουδαία αποτελέσματα είναι θεμελιώδες να έχεις και καλές σχέσεις στα αποδυτήρια».

Γενικότερα πάντως η εβδομάδα που ακολουθεί δεν είναι και η πιο εύκολη. Μετά τον Ατρόμητο υπάρχει και ο επαναληπτικός αγώνας με τον Ηρακλή για το κύπελλο αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι στην Τρίπολη...
«Ναι, ακολουθεί μία δύσκολη εβδομάδα γιατί θα έχουμε να δώσουμε τρεις πολύ σημαντικούς αγώνες. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Ηρακλή για να συνεχίσουμε στο Κύπελλο αλλά θέλουμε να πάμε καλά και στους αγώνες πρωταθλήματος».

Είσαι μέλος της ομάδας εδώ και 50 μέρες περίπου. Πως πήρες την απόφαση να επιλέξεις την Ελλάδα και την SKODA ΞΑΝΘΗ;
«Μία εβδομάδα πριν έρθω στην Ξάνθη είχα αγωνιστεί στην Primera Division με την Αλμερία και μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ήταν ήδη εδώ και ο Κάρλος και ο Τσέμα που τους γνώριζα από πριν κι έτσι δεν το πολυσκέφτηκα. Είπα το «ναι» κατευθείαν! Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Σπόρτινγκ Χιχόν, Έλτσε, Λεβάντε, Αλμερία οι ποδοσφαιρικοί σταθμοί της καριέρας σου. Οργανωτικά μπορείς να συγκρίνεις την ξανθιώτικη ομάδα με τις εικόνες που έχεις από την χώρα σου;
«Όλα είναι ιδανικά στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Στην Ισπανία, η υποδομή της Σπόρτινγκ Χιχόν είναι μία από τις καλύτερες και δεν είναι τυχαίο που έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες απ’ αυτή. Η υποδομή της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι εξίσου καλής ποιότητας και ως προς τις εγκαταστάσεις δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία ομάδα».

Έχεις αγωνιστεί πάρει ήδη τις πρώτες σου συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για την δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν καλές και δυνατές ομάδες. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω στην SKODA ΞΑΝΘΗ είναι ότι ανήκει στο «club» των δυνατών του ελληνικού πρωταθλήματος».

Κάθε παίκτης που ενσωματώνεται σε μία ομάδα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να αφομοιώσει τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Εσύ πως αισθάνεσαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ;
«Πάντα όταν πηγαίνεις σε άλλη ομάδα και σε ένα νέο πρωτάθλημα πρέπει να προσαρμοστείς. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο κι έχει την ίδια λογική σ’ όλες τις χώρες όμως κάθε πρωτάθλημα έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Έχω προσαρμοστεί στην Ξάνθη και είμαι ικανοποιημένος.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και τι να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον Ρούμπεν Εστράδα στην συνέχεια;
«Ελπίζω να είμαι γερός και να παίζω καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα και μακάρι να αρχίσω να σκοράρω κι εγώ αν και ο ρόλος μου - περισσότερο- είναι να μοιράζω πάσες. Την Κυριακή παίξαμε καλά και βγήκα ικανοποιημένος από το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλύτερα. Ελπίζω και θέλω του χρόνου να παίξουμε και στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: