Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Tρένο» η Ατλέτικο, «άλωσε» το Οπόρτο η Ζενίτ!!

Πουθενά δε σταματά το «τρένο της Ατλέτικο Μαδρίτης στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη με 3-0 στη Βιέννη επί της Αούστρια.

«Tρένο» η Ατλέτικο, «άλωσε» το Οπόρτο η Ζενίτ
Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 3-0 στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έκαναν τα «3 στα 3», εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση στους «16» και αφήνοντας τους γηπεδούχους στον ένα βαθμό.

Μεγάλο διπλό για τη Ζενίτ, που νίκησε με 1-0 την Πόρτο στο «Ντραγκάο», την προσπέρασε στη βαθμολογία και απέκτησε αυτή το πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αούστρια-Ατλέτικο 0-3

Από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Στο 8’, ο Ραούλ Γκαρσία σε κενή εστία έκανε το 0-1, εκμεταλλευόμενος τον έξοχο συνδυασμό των συμπαικτών του.

Στο 20’, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε μπάλα από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 35’, οι παίκτες της Αούστρια είχαν σουτ στο δοκάρι.

Στο 53’, ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι, ύστερα από ωραίο συνδυασμό και με πλασέ έκανε το 0-3.

Πόρτο-Ζενίτ 0-1

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, όμως στο τέλος οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και πήραν μια σπουδαία νίκη που τους έφερε στο +1 από τους αντιπάλους τους στη δεύτερη θέση, στην επιστροφή του Χουλκ στο γήπεδο που έγινε γνωστός στην Ευρώπη.

Η γρήγορη αποβολή του Ερέρα στο 6΄ για παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ του Χουλκ άλλαξε αρχικά τις ισορροπίες, με τους Ρώσους να αποκτούν την υπεροχή και να πιέζουν την εστία του Ελτον, όμως, στη συνέχεια, οι «δράκοι» ισορρόπησαν και ο Λούτσο είχε σουτ στο δοκάρι στο 20’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ, χωρίς όμως επιτυχία. Αυτό, όμως, μέχρι το 85’, όταν ο Κερζακόφ δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο Βαρέλα έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει, όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Αούστρια Β.-Ατλέτικο Μαδρ. 0-3
(8' Ραούλ Γκαρσία, 20', 53' Ντιέγκο Κόστα)

Πόρτο-Ζενίτ Αγ. Πετρ. 0-1
(85' Κερζακόφ)


Βαθμολογία:

Ατλέτικο 9 8-2

Ζενίτ 4 2-3

Πόρτο 3 2-3

Αούστρια 1 0-4


Η επόμενη (τέταρτη) αγωνιστική (06/11):

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης

Ζενίτ-Πόρτο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: