Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εγκώμια Γκόμεζ για Μήτρογλου!

Εγκώμια Γκόμεζ για ΜήτρογλουΕντυπωσιασμένος από την εκτελεστική δεινότητα του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ το οποίο παρακολούθησε έμεινε ο Νούνο Γκόμεζ.

«Μου άρεσε φυσικά ο Μήτρογλου. Πολύ καλός φορ, σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο», τόνισε ο παλιός άσος της Μπενφίκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νούνο Γκόμεζ στην εφημερίδα Goal

Τι θυμάστε από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, όπου φορούσατε μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

"Θυμάμαι ότι όλα είχαν ξεκινήσει στραβά για μας. Ο κόσμος είχε δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα και βρεθήκαμε να χάνουμε από νωρίς, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Το παιχνίδι τελείωσε 5-0 και αυτό τα λέει όλα".

- Οχι, 5-1 είχε τελειώσει. Το μοναδικό γκολ μάλιστα της Μπενφίκα το είχε πετύχει ο Νταβίδ Λουίς που τώρα αγωνίζεται στην Τσέλσι

"Μικρή σημασία έχει. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι χάσαμε εύκολα και από πολύ νωρίς εκείνο το ματς. Και δεν υπήρχε ρεβάνς στην έδρα μας γιατί τότε η φάση των ομίλων δεν είχε διπλά παιχνίδια μέσα-έξω με τον ίδιο αντίπαλο".

- Βρίσκετε κοινά στοιχεία από τότε με τη σημερινή αναμέτρηση;

"'Οχι ιδιαίτερα. Στην Μπενφίκα υπάρχουν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει τότε (σ.σ. Μάξι Περέιρα, Ρουμπέν Αμορίμ και ο Καρντόσο στον πάγκο). Στον Ολυμπιακό υπάρχει παίκτης από εκείνο το ματς;".

- Μόνο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο κεντρικός αμυντικός...

"Γέρασαν οι υπόλοιποι;" (γέλια).

- Ετσι όπως είναι η βαθμολογία του ομίλου αυτή τη στιγμή, υπάρχει ομάδα που έχει προβάδισμα για την πρόκριση;

"Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ξεκάθαρο φαβορί και πολύ καλύτερη από την Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει σημαντική διαφορά ποιότητας. Για τη δεύτερη θέση είναι 50-50. Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν ίσως κρίνουν ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Παρί στην επόμενη φάση. Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, διότι θεωρώ πως η Μπενφίκα είναι φαβορί τώρα, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι μετά στην έδρα του. Οταν παίζει στο γήπεδό του είναι πολύ πιο επικίνδυνος, είναι άλλη ομάδα".

- Είδατε το 0-3 με την Αντερλεχτ; Πώς σας φάνηκε ο Ολυμπιακός;

"Εδειξε ότι είναι έμπειρη ομάδα. Κέρδισε με καθαρό σκορ σε ένα ματς που κινδύνεψε πολλές φορές".

- Δεν στάθηκε τυχερός;

"Ναι, σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός όταν του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες. Εβαλε τα γκολ, δεν δέχτηκε κανένα. Επαναλαμβάνω ότι είναι έμπειρη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις".

- Τι σας άρεσε από τον Ολυμπιακό εναντίον της Αντερλεχτ; Έχετε δει άλλα παιχνίδια;

"Δεν παρακολουθώ συχνά αλλά ενημερώνομαι. Μου άρεσε φυσικά ο Μήτρογλου. Πολύ καλός φορ, σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Βέβαια, η Μπενφίκα πρέπει να προσέξει πολύ και τον Σαβιόλα που θα έρχεται από πίσω του. Τον ξέρουμε καλά από τότε που αγωνιζόταν στην Μπενφίκα και το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο".

- Γνωρίζετε ότι είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνει ελληνική ομάδα στο «Λουζ» μετά τον τελικό του Euro 2004;

"Οχι. Φαντάζομαι όμως ότι δεν υπάρχουν παίκτες στην ομάδα του Ολυμπιακού που ήταν τότε παρόντες. Και αυτό έχει σημασία".

- Βρίσκετε κοινά στοιχεία ανάμεσα στο πορτογαλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ναι, νομίζω πως συμβαίνει το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια. Στην Πορτογαλία, ό,τι κι αν γίνει, στο τέλος παίρνει το πρωτάθλημα η Πόρτο. Στην Ελλάδα το παίρνει ο Ολυμπιακός…".

- Το λέτε σαν να μην το αξίζουν. Είναι αυτό αιχμή για τη διαιτησία, διότι πάντα οι υπόλοιποι διεκδικητές έχουν παράπονα. Στην Πορτογαλία η Μπενφίκα, στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός…

(γέλια) "Νομίζω ότι είναι οι καλύτερες ομάδες. Ομως αν καμιά φορά χρειαστούν… βοήθεια, την έχουν. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία για τους άλλους. Αναφερόμαστε σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μπενφίκα και ο Παναθηναϊκός. Αυτές ευθύνονται πρώτα αν δεν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός απ' ό,τι γνωρίζω περνάει μεγάλες δυσκολίες και έχει μείνει πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια. Η Μπενφίκα το έχει χάσει δύο φορές μέσα από τα χέρια της. Οπότε…".

- Για την Μπενφίκα ποια είναι η γνώμη σας;

"Είναι ίδια ομάδα με πέρυσι, που δεν μπόρεσε να κερδίσει τίποτα και έχασε τα πάντα στο φινάλε της σεζόν. Μέχρι να έρθουν τα καθοριστικά παιχνίδια, όπου απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ, έπαιζε καταπληκτικά".

- Εχω την εντύπωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο φέτος…

"Ετσι φαίνεται. Ξεκίνησε με άσχημα αποτελέσματα. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην πω τίποτα περισσότερο…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: