Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Παίζει καλά ο Παναθηναϊκός, αλλά...»

Βελτίωση στην άμυνα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να κάνει μια καλή πορεία, όπως είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Καρούλιας. «Δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτά που έπρεπε», πρόσθεσε για τον Απόλλωνα.

«Παίζει καλά ο Παναθηναϊκός, αλλά...»
Με... καλό μάτι βλέπει την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού ο Νίκος Καρούλιας, ωστόσο μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε πως για να μπορέσει το τριφύλλι να διεκδικήσει κάτι περισσότερο θα χρειαστεί βελτίωση στην αμυντική του λειτουργία. Εκεί, όπου σύμφωνα με τον ίδιο ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει δώσει την πρέπουσα βαρύτητα, λόγω και της... ολλανδικής του φιλοσοφίας.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου ο παλαίμαχος άσος είναι μέλος του Δ.Σ., σχολίασε πως η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή αδικεί την ομάδα, αφού δεν της έχουν... κάτσει κάποια αποτελέσματα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην τεχνικό, Αλέκο Βοσνιάδη:

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα: «Από όσα έχω ακούσει, ο Αναστασίου μπορεί να μην έχει εμπειρία, αλλά έχει γνώσεις, ευρωπαϊκού επιπέδου. Βέβαια, εδώ δεν μετρούν αρκετές φορές, αφού το δικό μας ποδόσφαιρο έχει μια... μοναδικότητα. Το σωστό έξω είναι λάθος εδώ και το αντίστροφο. Είναι καλός προπονητής, γνωρίζει το αντικείμενο, αλλά η επιλογή του Παναθηναϊκού που δεν μπορούσε να μην στηριχθεί σε νέους, είχε ρίσκο. Δεν γινόταν διαφορετικά. Πετυχημένο είναι το πείραμα για την ώρα. Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού πως αυτό που γίνεται εδώ και λίγους μήνες δεν είναι δυνατό να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για τα προβλήματα του τριφυλλιού: «Ο Αναστασίου, μαθητής του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ίσως να είναι ένα μείον στην εικόνα της ομάδας του και το πώς την βάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει δώσει ακόμα την βαρύτητα που πρέπει στον ανασταλτικό τομέα. Αν δεν βελτιωθεί αυτό, δεν μπορεί να έχεις μια καλή πορεία. Η άμυνα είναι το παν, εκεί στηρίζεσαι. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλά, τα παιδιά έχουν πάθος, διάθεση, βγαίνουν αυτοματισμοί, δυσκολεύονται στο γκολ, αλλά κατά διαστήματα παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Αν όμως στην 1-2 φάσεις που δέχεσαι, τρως γκολ, τότε είναι δύσκολο να αντιδράσεις και κυρίως με τόσα νέα παιδιά».

Για τη συνέχεια: «Έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ακαδημίες. Δεν έχω δει πχ ακόμα έναν Καραγκούνη, Μπασινά, Γκούμα, αλλά αυτά τα παιδιά που παίζουν τώρα δείχνουν πως μπορούν να τον βοηθήσουν. Δεν μπορώ να πω μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν, αλλά σίγουρα χρειάζονται οδηγούς στην ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον Ζέκα, δεν υπάρχουν τέτοιοι αυτή την στιγμή. Θέλει 2-3 παίκτες, καλούς, οι οποίοι να τραβήξουν τα υπόλοιπα παιδιά. Κοντά στους έμπειρους θα βάλεις τους 5-6 νέους για να μπορέσεις να διαχειριστείς τις καταστάσεις. Όσο και να θέλουν οι φίλοι να στηρίξουν την ομάδα, κάπου μέσα τους βγαίνει η ανάγκη για τη νίκη και βγαίνει η πίεση. Κάπως έτσι προέρχονται και γκολ, όπως το δεύτερο με τον Πανθρακικό».

Για την πορεία του Απόλλωνα: «Η ομάδα ήρθε από την Β’, με σωστή οργάνωση, τα έχουμε όλα λυμένα στην Ριζούπολη, απλώς αγωνιστικά δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτά που θα έπρεπε βάσει ρόστερ. Η έλλειψη συνοχής κι άλλα προβλήματα, που είναι πρωτόγνωρα για τους ποδοσφαιριστές είναι από τους λόγους που δεν μπορούμε ακόμα να βρούμε τον ρυθμό μας. Η αλήθεια είναι πως η απόδοσή μας δεν είναι η καλύτερη μέχρι τώρα».

Για τον Βοσνιάδη: «Ο Αλέκος ήταν ένας προπονητής που εμένα με ενθουσίασε από τη συνεργασία μας. Ήταν ένας Κύριος (με Κάπα κεφαλαίο) και θαυμάσιος προπονητής, που δεν τον γνώριζα, αλλά τα αποτελέσματά του φάνηκαν. Γνώστης άριστος του ποδοσφαίρου. Όταν όμως δεν σε βοηθούν τα αποτελέσματα, κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνεις μια αλλαγή, να ταράξεις τα νερά στα αποδυτήρια μήπως δεις κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν θέμα εμπειρίας, απλώς δεν μας έκατσαν κάποια αποτελέσματα και οδηγηθήκαμε στο διαζύγιο. Κάναμε μια πολύ καλή επιλογή με τον Τεννέ, είναι έμπειρος, είναι Απολλωνιστής και ξέρει από ομάδες στην πρώτη κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: