Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γεννήθηκε ο Πελέ κι έσπασε το καλούπι!!

«Σκυλίσια Μέρα» με αν όχι το μεγαλύτερο, σίγουρα ένα από τα δυο - τρία κορυφαία ποδοσφαιρικά ταλέντα που έχουν περάσει ποτέ από τον πλανήτη… Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος στον πλανήτη που να μην του λέει πολλά ένα όνομα: Πελέ!
Όσοι προλάβανε να τον ζήσουνε από κοντά και να τον δούνε, τον αποθεώνουνε ακόμα και δεκαετίες μετά. Όσοι δεν τον απολαύσανε τότε που έκανε την σπουδαία του καριέρα, έχουν παρακολουθήσει δεκάδες βίντεο.
Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου 1940. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό σύλλογο, όμως από έφηβος έγινε ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής του κόσμου, αφού μεγαλούργησε σε παγκόσμια κύπελλα.
Στην καριέρα του πέτυχε περισσότερα από 1.200 γκολ, ενώ αγωνίστηκε σε πιο πολλά από 1.300 ματς!
Από το 1956-1974(!) αγωνίστηκε στην Σάντος, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην «Cosmos» της Νέας Υόρκης (1975-77).
Με τρία μουντιάλ και με τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις απ’ οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή, ο Πελέ είναι ένας ζωντανός θρύλος της μπάλας, έστω κι αν αμφισβητήθηκαν ορισμένες πράξεις του μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του.
Απολαύστε κι ένα μικρό βιντεάκι όχι από τα… 1.281 γκολ του Πελέ, αλλά από την πιο διάσημη και πολυσυζητημένη φάση του, ένδειξη ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας, η οποία, όμως, δεν κατέληξε τελικά στα δίχτυα…




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: