Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Κουμάντο» κάνει η Μπάρτσα! (video)

Και η Μίλαν μπορεί στο τέλος να προκριθεί. Κουμάντο όμως στον 8ο όμιλο του Champions League κάνει η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πίεσαν ασφυκτικά στο ντέρμπι, αλλά και το 1-1 τους κρατά μόνους πρώτους.

«Κουμάντο» κάνει η Μπάρτσα (video)
Η ευρωπαϊκή φανέλα της Μίλαν είναι βαριά. Η φανέλα -μόνη της- όμως δεν κερδίζει. Σχεδόν παραδεχόμενοι την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, οι «ροσονέρι» επεδίωξαν -και τελικά πήραν- την ισοπαλία 1-1 στο «Σαν Σίρο».

Η άμεση απάντηση του Μέσι (23’) στο γρήγορο γκολ του Ρομπίνιο (9’) επέτρεψε στους «μπλαουγκράνα» να κυριαρχήσουν. Και παρόλο που δεν πήραν τελικά τη νίκη, να μείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του 8ου ομίλου.

Την ίδια ώρα, η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά -με διακριθέντα τον ίδιο και σκόρερ τους Φόρεστ και Καγιάλ- λύγιζε 2-1 τον Άγιαξ και με την παρθενική της νίκη, έμπαινε κι εκείνη στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όταν αθροίζεις 11 κούπες στο χορτάρι δεν γίνεται να παίξεις «τσούκου-τσούκου». Να μην προσφέρεις θέαμα. Και Μίλαν και Μπαρτσελόνα το κατάλαβαν. Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν ν’ αμολήσουν αϊτό οι Μαστσεράνο-Πικέ, ο Ρομπίνιο αντάμειψε το «ντου» που έκαναν οι «ροσονέρι» στο γήπεδο. Δυστυχώς για ‘κείνους όμως ο Μέσι δεν πτοήθηκε. Ούτε… κυριολεκτικά. Και μένοντας όρθιος λίγο μετά, απάντησε. Με πλασέ απ’ αυτά που μόνο ο ίδιος κάνει να μοιάζουν τόσο εύκολα.

Αυτό ήταν. Οι Καταλανοί κατάλαβαν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν. Και οι «ροσονέρι» δεν είχαν πρόβλημα -με την αμυντική τους προτεραιότητα- να το παραδεχθούν. Παρά την κατοχή ωστόσο και τις ευκαιρίες (με μεγαλύτερη αυτή του Αντριάνο) η ομάδα του Μαρτίνο δεν έφτασε στο δεύτερο γκολ. Και στο τέλος -έδειξε να- συμβιβάζεται κι εκείνη με την ισοπαλία, που την κρατά μόνη πρώτη στη βαθμολογία του ομίλου.


ΣΕΛΤΙΚ-ΑΓΙΑΞ

Απέναντι στα «θηρία» μέχρι σήμερα (Μίλαν και Μπαρτσελόνα) η Σέλτικ είχε μείνει με τις εντυπώσεις. Οπότε σήμερα ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ουσία. Για το γκολ που θα ‘κανε (ακόμα πιο) καυτή την ατμόσφαιρα στη Γλασκώβη. Αφού το διεκδίκησε μεθοδικά λοιπόν (και γλίτωσε σε δοκάρι του Πόουλσεν στο 30’) εκμεταλλεύτηκε το ανόητο πέναλτι του Ντένσβιλ στον Στόουκς. Με τον Φόρεστ να το εξαργυρώνει και την κάνει «αφεντικό».

Όταν, δε, απέκτησε ως σύμμαχο και την τύχη (με την μπάλα σε σουτ του Καγιάλ να κοντράρει στα πόδια του «καταραμένου» σήμερα Ντένσβιλ πριν καταλήξει στα δίχτυα) όλα έγιναν ευκολότερα για την ομάδα του Γιώργου Σαμαρά. Έστω κι αν προσπάθησε να τα… δυσκολέψει στο τέλος. Μένοντας με δέκα παίκτες (αποβολή του Μπίτον) και δεχόμενη μια φοβερή γκολάρα από τον Σένε πριν πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League.





Τα σημερινά παιχνίδια

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 1-1
(9’ Ρομπίνιο - 23’ Μέσι)

Σέλτικ-Άγιαξ 2-1
(45’ πεν. Φόρεστ, 53’ Καγιάλ - 90’+4’ Σένε)

Η βαθμολογία (3 αγ.)

1. Μπαρτσελόνα 7 (6-1)
2. Μίλαν 5 (4-2)
3. Σέλτικ 3 (2-4)
4. Άγιαξ 1 (2-7)

Η επόμενη αγωνιστική (06/11)

Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Άγιαξ-Σέλτικ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: