Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η γκίνια του Μίτσελ και το χρέος για Άντερλεχτ και Μπενφίκα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ στην Ευρώπη, αλλά και το χρέος που έχει το ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό έναντι της Άντερλεχτ και της Μπενφίκα!

Η γκίνια του Μίτσελ και το χρέος για Άντερλεχτ και Μπενφίκα
*** Εντάξει, λόγω του 3-0 με την Άντερλεχτ κι υπό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, έχουμε βγάλει τον Μίτσελ ότι έχει άστρο. Αλλά δεν μπορείς να κρίνεις από ένα παιχνίδι.

*** Εγώ βλέπω τι έχει συμβεί στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ στον πάγκο! Και δεν αναφέρομαι τόσο στο ότι τα τρία πρώτα παιχνίδια ήταν ήττες, με συνολικό σκορ 1-8, τα δύο από την Λεβάντε και το άλλο από την Παρί.

*** Αλλού το πάω: σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ο καημένος ο Μίτσελ έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουν σφυρίξει οι διαιτητές τέσσερα πέναλτι εις βάρος του! Δύο στη Λεβάντε, ένα με την Παρί κι ένα με την Άντερλεχτ. Και στο ένα από αυτά έχει αποβληθεί κι ένας παίκτης του (Αμπντούν).

*** Και να ήταν μόνο αυτό! Σε αυτά τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με το Μίτσελ στον πάγκο ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα δοκάρια! Δύο στη Λεβάντε (Μανωλάς, Τζιμπούρ) και δύο με την Παρί (Βάϊς, Φουστέρ)!

*** Δεν φτάνουν αυτά; Σε αυτά τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έχει δεχθεί τέσσερα γκολ από κόρνερ! Ένα από τη Λεβάντε και τρία από την Παρί!

*** Συγνώμη, αλλά με όλα αυτά τον άνθρωπο δεν τον λες και…τυχερό. Για γκίνια Μίτσελ εγώ θα έκανα λόγο. Άσε που ενώ η ΟΥΕΦΑ όρισε για σήμερα Ισπανό διαιτητή, έβαλε έναν Βάσκο. Κανείς από τη Μαδρίτη δεν υπήρχε;(!)

*** Τέλος πάντων, μπορεί τώρα στις Βρυξέλλες, με αυτό το 3-0 να ‘γύρισε’ το πράγμα. Και να ξέρετε και κάτι. Η ιστορία κάτι χρωστάει στον Ολυμπιακό και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μου το θύμισε ο καλός φίλος κι αναγνώστης Γιάννης Κάβουρας. Τι;

*** Ο Ολυμπιακός στο κύπελλο Πρωταθλητριών δύο φορές είχε πάει να κάνει το κάτι παραπάνω.

*** Η μία ήταν επί Γουλανδρή το 1974, όταν απέκλεισε τη μεγάλη τότε Σέλτικ, αλλά στη συνέχεια έμεινε έξω από την Άντερλεχτ, εξαιτίας του 1-5 των Βρυξελλών και της ιστορικά σφαγιαστικής διαιτησίας του Παλοτάϊ στο 3-0 της Πάτρας!

*** Κι η άλλη ήταν επί Νταϊφά το 1983, όταν απέκλεισε τον μεγάλο Άγιαξ, αλλά στη συνέχεια έμεινε έξω από την Μπενφίκα, εξαιτίας του 0-3 της Λισσαβόνας, αλλά κύρια εξαιτίας του φτωχού 1-0 του ΟΑΚΑ, όπου ο σκόρερ Αναστόπουλος είχε χάσει πέναλτι, είχε δοκάρι κι αυτός κι ο Νόϊμαν και γενικά είχαν χαθεί ένα κάρο κλασικές ευκαιρίες.

*** Δηλαδή, και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του τις δύο ομάδες που πρέπει τώρα να περάσει για να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ! Φαίνεται ότι με την πρώτη, την Άντερλεχτ, το πάει καλά. Το ποδόσφαιρο του γύρισε πίσω κάτι που του χρωστούσε εδώ και 40 χρόνια! Ας ελπίσουμε το ποδόσφαιρο να δώσει πίσω στον Ολυμπιακό και με την Μπενφίκα αυτό που του χρωστάει εδώ και 30 χρόνια.

*** Αρκεί να κυνηγήσει την τύχη του ο ίδιος ο Ολυμπιακός…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: