Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα «φώτα» στη Μαδρίτη!!

Η αναμέτρηση Ρεάλ Μ.-Γιουβέντους ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Μάντσεστερ Γ., εύκολο έργο για την κάτοχο, Μπάγερν Μ.

Τα «φώτα» στη Μαδρίτη
Σε επτά χώρες σερβίρεται το δεύτερο πιάτο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Στο σημερινό μενού υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να θέλει να αποδράσει με το «διπλό» από τη Λισσαβόνα, ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» της Μαδρίτης, όπου η Ρεάλ φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, με τη Γιουνάιτεντ να φιλοξενεί τη Σοσιεδάδ και τη Σίτι να δοκιμάζεται στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Εύκολο θεωρητικά έργο έχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, που υποδέχεται την αδύναμη Πλζεν.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα στην Πρέμιερ Λιγκ (1-1 με τη Σαουθάμπτον). Πάντως, τις τέσσερις τελευταίες φορές που φιλοξένησε ισπανική ομάδα, δεν κατάφερε να κερδίσει. Η Σοσιεδάδ πάει με καλή ψυχολογία, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια, που ήταν η πρώτη μετά από επτά αγωνιστικές στην Πριμέρα. Στη «Μπάι Αρένα», η Λεβερκούζεν, που εντυπωσιάζει στη Μπουντεσλίγκα, θέλει να κάνει το δύο στα δύο εντός έδρας απέναντι στη Σαχτάρ. Η Μπάγερ, που προέρχεται από νίκη επί της Χοφενχάιμ με το γκολ-φάντασμα του Κίσλινγκ, είναι αήττητη στα παιχνίδια με ουκρανικές ομάδες επί γερμανικού εδάφους.

Μάντσεστερ Γιουν.-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)
Λεβερκούζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ (21:45)

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 4β. (5-3)
2. Σαχτάρ 4β. (3-1)
3. Λεβερκούζεν 3β. (4-5)
4. Σοσιεδάδ 0β. (1-4)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (05/11)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γιουν.
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λεβερκούζεν

2ος όμιλος

Το σπουδαιότερο παιχνίδι διεξάγεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Για τη «βασίλισσα» στόχος είναι το τρία στα τρία και να «καθαρίσει» με την πρόκριση, αφού το Σάββατο έχει το «κλάσικο» με τη Μπαρτσελόνα. Οι «μπιανκονέρι» θέλουν να ξεχάσουν την ήττα 4-2 από τη Φιορεντίνα, δεχόμενοι τέσσερα γκολ σε δεκαέξι λεπτά και να φτάσουν στην πρώτη νίκη τους στον όμιλο, καθώς έχουν δύο ισοπαλίες. Σε ό,τι αφορά την παράδοση, στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Μαδρίτη, η Ρεάλ έχει πέντε νίκες και η Γιουβέντους δύο. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Γαλατασαράι μετά την ισοπαλία στο Τορίνο, φιλοξενεί την Κοπεγχάγη και αισιοδοξεί να κάνει… σεφτέ στις νίκες, ώστε να μπει για τα καλά στη μάχη της πρόκρισης.

Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους (21:45)
Γαλατασαράι-Κοπεγχάγη (21:45)

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 6β. (10-1)
2. Γιουβέντους 2β. (3-3)
3. Κοπεγχάγη 1β. (1-5)
4. Γαλατασαράι 1β. (3-8)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (05/11)
Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης
Κοπεγχάγη-Γαλατασαράι

3ος όμιλος

Με πίστη και αυτοπεποίθηση θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο «Ντα Λουζ» απέναντι στη Μπενφίκα. Μετά το διπλό στις Βρυξέλλες, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να φτάσουν σε μια ακόμη νίκη που θα τους ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης. Η ψυχολογία είναι με το μέρος τους, όχι όμως και η παράδοση, αφού σε πέντε παιχνίδια σε πορτογαλικό έδαφος μετρούν τέσσερις ήττες. Πάντως, σε πέντε με διαιτητή τον Ισπανό Αλμπέρτο Μαγένκο, παραμένουν αήττητοι. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άντερλεχτ και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Αν τα καταφέρει, ουσιαστικά κλείνει θέση για τους «16» της διοργάνωσης.

Μπενφίκα-Ολυμπιακός (21:45)
Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 6β. (7-1)
2. Ολυμπιακός 3β. (4-4)
3. Μπενφίκα 3β. (2-3)
4. Άντερλεχτ 0β. (0-5)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (05/11)
Ολυμπιακός-Μπενφίκα
Παρί Σεν Ζερμέν-Άντερλεχτ

4ος όμιλος

Με… κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι συνεχίζει και τη φετινή σεζόν η Μπάγερν Μονάχου. Στη Γερμανία, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα οδηγούν την κούρσα, συντρίβοντας την τελευταία αγωνιστική τη Μάιντς με 4-1, ενώ στο Champions League μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και φιλοδοξούν να τις κάνουν τρεις απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, την τσέχικη Πλζεν. Στο άλλο παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ φιλοξενεί στη Μόσχα τη Μάντσεστερ Σίτι. Την προηγούμενη αγωνιστική, οι Ρώσοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Πλζεν, ενώ οι Άγγλοι έχασαν με «κάτω τα χέρια» από τη Μπάγερν στο Μάντσεστερ. Έχοντας και οι δύο ομάδες από τρεις βαθμούς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι από τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πιθανό να προκύψει ο… δεύτερος.

Μπάγερν Μονάχου-Πλζεν (21:45)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι (19:00)

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 6β. (6-1)
2. Μάντσεστερ Σίτι 3β. (4-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3β. (3-5)
4. Πλζεν 0β. (2-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (05/11)
Πλζεν-Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: