Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Έλεγχος του κέντρου και τρέξιμο...»

Την άποψη ότι το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα για το Champions League, θα κριθεί στη μεσαία γραμμή, εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.


«Έλεγχος του κέντρου και τρέξιμο...»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» κατέθεσε την άποψη του για την αποψινή αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ», μίλησε για την εθνική ομάδα με αφορμή την κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ για την Ρουμανία, ενώ έδωσε τη δική του εξήγηση για την... μερική «αφλογιστία» του Κώστα Μήτρογλου, όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη, για:

Το πώς περιμένει να παίξει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με τη Μπενφίκα: «Αν πάρουμε ως δεδομένο την εικόνα του αγώνα με την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στις Βρυξέλλες. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, αλλά αν μπορείς να το συνδυάσεις με θέαμα, είναι ακόμη καλύτερο. Το σημερινό παιχνίδι είναι κρίσιμο και στόχος θα πρέπει να είναι η νίκη και στη χειρότερη περίπτωση η ισοπαλία. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Φάληρο, θα είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Από εκεί και πέρα, η Μπενφίκα είναι καλύτερη ομάδα από την Άντερλεχτ. Είναι μια ιστορική ομάδα, αν και δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν από την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι η σημερινή μάχη θα κριθεί στο χώρο του κέντρου, όπου θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο. Αν οι χαφ δεν γυρίζουν πίσω για να βοηθούν στην άμυνα, θα υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω ότι ο Μίτσελ το ξέρει αυτό και θα πράξει ανάλογα».

Το αν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι: «Είναι νωρίς ακόμη να πούμε οτιδήποτε, αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Και φέτος έχουν έρθει καλοί παίκτες, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει φανεί στο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να αποκτηθούν κάποιοι μέσοι με ανασταλτικά χαρακτηριστικά, γιατί στα παιχνίδια της Ευρώπης χρειάζεται τρέξιμο. Είναι νόμος στο σημερινό ποδόσφαιρο ότι αν δεν έχεις αντοχή και τρέξιμο, υπάρχει πρόβλημα».

-την κλήρωση της εθνικής ομάδας με τη Ρουμανία στα μπαράζ του Μουντιάλ: «Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Η Ρουμανία είναι καλή ομάδα, αλλά έχουμε τα φόντα να την κερδίσουμε και να προκριθούμε. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι στη μεσαία γραμμή, έχουμε αργούς παίκτες. Από εκεί και πέρα, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα είναι παρούσα σε όλες τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει η ουσία, αν μπορεί να συνδυαστεί με θέαμα, αυτό θα είναι καλοδεχούμενο».

-την «αφλογιστία» του Κώστα Μήτρογλου με την εθνική ομάδα: «Άλλος ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού και η δυναμικότητα των αντιπάλων και άλλος ο τρόπος που αγωνίζεται η εθνική. Ένας σκόρερ δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε Κυριακή να βάλει γκολ. Είναι ένας παίκτης, που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Έχει ταλέντο και το θέμα είναι να μπορέσει να διαχειριστεί την ψυχολογία του στα σχόλια όταν δεν ‘βλέπει δίχτυα’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: