Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Επιστρέφουμε στην Ευρώπη»

zoyrnatzidhs
Ο  τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 καθώς το μπάσκετ του «δικέφαλου» αντιμετωπίζει σήμερα την Μπουντούσνοστ για την πρεμιέρα των ομίλων του Eurocup (15/10, 21:00).
«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί και πως θα πάνε τα πράγματα. Το επίπεδο είναι καλό αλλά το EuroCup είναι πολύ διαφορετικά δομημένο από ότι η Ευρωλίγκα. Και αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα έσοδα. Αντίθετα με την Ευρωλίγκα που είναι σίγουρα. Το μόνο που σου αφήνει το EuroCup είναι να εκμεταλλευτείς τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις χορηγίες. Και αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό Γιουρόπα Λιγκ. Στο ΕuroCup δεν υπάρχουν έσοδα αλλά μακάρι να φτάσουμε στον τελικό» για να προσθέσει:
«Αυτή την στιγμή μπαίνουμε σε ένα όμιλο που είναι με ομάδες που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι από τις πιο προβεβλημένες. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και βλέπω ότι είναι ισχυρές στην έδρα τους με μεγάλα μπάτζετ. Η κλήρωση δεν ήταν η χειρότερη για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά η ομάδα έχεις τις δυνατότητες να περάσει και να διεκδικήσει»
Ειδικότερα για την Μπουντούσνοστ  και τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν:«Είναι μεγάλη ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Έχει σταθερά μεγάλες ομάδες και σταθερά μπατζετ. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε την νίκη. Για εμάς είναι χαρά να έρχονται φίλαθλοι των φιλοξενούμενων. Εμείς τους δεχόμαστε με χαρά. Και ένθερμους φιλάθλους τους δεχόμαστε μια χαρά. Ξεκινώντας να παίξουμε δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία έχθρα. Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι τους, τους ακολουθούν. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι. Είναι και θέμα της Αστυνομίας δεν είναι μόνο θέμα δικό μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Είχαμε εξασφαλίσει εδώ και καιρό που θα κάτσουν οπότε και αν οι δικοί μας φίλαθλοι θέλουν να ταξιδέψουν δεν θα έχουν πρόβλημα. Ήδη κάποιοι με έχουν ενημερώσει ότι θέλουν να βρεθούν εκεί και να στηρίξουν την ομάδα»
Μετά είπε σχετικά με το πόσο επηρεάζουν τα άσχημα αποτελέσματα μία ομάδα:«Υπάρχουν δύο τρόπο να βλέπεις τα πράγματα. Ο ένας είναι να τα βλέπεις ως φίλαθλος με την χαρά την απογοήτευση και όλα τα συναισθήματα που δημιουργεί μία νίκη ή μία ήττα. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος να εμπλέκεσαι στην διαδικασία της λειτουργίας και τα πράγματα τα βλέπεις πιο ισορροπημένα. Ούτε χαρές ούτε στεναχώριες. Είναι αρχή της χρονιάς. Είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα. Έχουμε εμπιστοσύνη. Είμαστε ικανοποιημένοι και οι παίκτες μας σιγά-σιγά βρίσουν τον ρυθμό τους και έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Είδαμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες τους. Το κατά πόσο γρήγορα ή το πόσο αργά θα βγουν στο γήπεδο έχει να κάνει και με παράγοντες που δεν είναι στο χέρι σου. Είναι και θέμα τύχης. Ο προπονητής είναι τόσα χρόνια και στηρίζει και όλοι προσπαθούν για ότι καλύτερο»
Για το ροστερ:«Το έμψυχο υλικό του ΠΑΟΚ αξίζει πολύ παραπάνω από τις αμοιβές. Οφείλεται στους ίδιους που θέλουν να παίξουν στην ομάδα και στους ανθρώπους που κάνουν τις συνθήκες εξαιρετικές. Είναι πολλά. Δεν το βλέπουμε καθόλου μίζερα. Είμαστε πολύ περήφανοι και αυτό θα αρχίσει να βγαίνει και στο γήπεδο. Και πέρσι ξεκινήσαμε με την ήττα στο Κύπελλο παρόλα αυτά η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της και έκανε και μεγάλες νίκες. Εμάς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το αθλητικό πνεύμα και η σοβαρότητα. Μπορεί να λειτουργούμε λίγο διαφορετικά αλλά εμάς μας ενδιαφέρει το σωστό πνεύμα»
Ενώ όσον αφορά το μήνυμα του προς τον κόσμο:
«Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας αλλά υπάρχουν όρια και καταστάσεις που πρέπει να σεβόμαστε. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν. Υπάρχει πολύ κόσμος που αγαπάει την ομάδα και θέλει να την βλέπει. Άρα λοιπόν ότι καλύτερο έχει αυτός ο όμιλος είναι η Μπουντούσνοστ  και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: