Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα και αναζητούν τον δράστη!!

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία εξιχνίασε την απόπειρα δολοφονίας 23χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στο Παγκράτι και πλέον αναζητεί τον δράστη. Για οπαδικές διαφορές χωρίς να λέει ομάδες κάνει λόγο η ανακοίνωση.
Χωρίς να αναφέρει τις ομάδες των εμπλεκομένων, αλλά ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για οπαδικές διαφορές, η Αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον 23χρονου στο Παγκράτι τα ξημερώματα της Κυριακής, τονίζοντας πως πλέον αναζητεί τον δράστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (13-10-2013) στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι.

Δράστης είναι ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέφυγε της συλλήψεως και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί την 04.00 ώρα χθες (13-10-2013) ομάδα 10 περίπου ατόμων, οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, εισήλθαν σε κατάστημα καφετέρια – μπαρ και μετά από μία ώρα περίπου άρχισαν να λογομαχούν με παρέα 2-3 θαμώνων τους οποίους θεώρησαν οπαδούς άλλης ομάδας. Οι υπάλληλοι του καταστήματος τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και τους οδήγησαν προς την έξοδο. Κατά τη στιγμή που περί τα 15 περίπου άτομα, υπάλληλοι και θαμώνες, βρίσκονταν εξωτερικά του καταστήματος και διαπληκτίζονταν, ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 23χρονο ημεδαπό υπάλληλο του καταστήματος, στην αριστερή πλάγια οσφυϊκή χώρα.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν στο σημείο, καταδίωξαν την ομάδα αυτών των ατόμων που επιχείρησε να διαφύγει και συνέλαβαν τελικά δέκα (10) άτομα εκ των οποίων επτά (7) είναι ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 25 ετών κα τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 26 ετών.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ένα (1) πιστόλι μάρκας ZASTAVA διαμετρήματος 7,65 m . m .

δύο (2) κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 m . m .

ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 m . m .

μία (1) παραμορφωμένη βολίδα πυροβόλου όπλου

δύο (2) συσκευασίες με σκόνη λευκού χρώματος βάρους 1,7 γραμμ.

Μετά από έρευνα στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

τρία (3) μαχαίρια

τρία (3) μεταλλικά κλομπ

μία (1) σιδερογροθιά

μία (1) μεταλλική ράβδος πολεμικών τεχνών

ένας (1) κάλυκας

μπλούζες και σημαία ποδοσφαιρικής ομάδας

Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

φωτοβολίδες

φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων

το χρηματικό ποσό των 6.960 ευρώ

διαφημιστικά και διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για τo αδίκημα της αποδοχής πρόκλησης για τέλεση απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση των νόμων «περί όπλων» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: