Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Χειρότερα, δεν γίνεται…!!

Κανένας πανικός στον Παναθηναϊκό για την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. «Μόνο καλύτεροι στο εξής, γιατί… χειρότερα δεν γίνεται», έλεγαν οι «πράσινοι». Από σήμερα το ταξίδι εν όψει Λιέτουβος Ρίτας.

Χειρότερα, δεν γίνεται…
Σαν μια χαμένη ευκαιρία και υπενθύμιση πως χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά για να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες του υλικού τους αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται ψύχραιμοι μετά το πρώτο στραβοπάτημα της σεζόν και τονίζουν πως το μόνο που έχασαν ήταν η δυνατότητα να εξασφαλίσουν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Δηλώνουν, δε, βέβαιοι, πως με σύμμαχο το χρόνο θα τερματίσουν πρώτοι στην κανονική περίοδο και περιμένουν να το πιστοποιήσουν στα επόμενα ματς και κυρίως σε αυτό του δευτέρου γύρου με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Εκτός ρυθμού

Πού βασίζουν την αισιοδοξία τους στον Παναθηναϊκό; Μα στη βεβαιότητα πως δεν γίνεται να εμφανιστούν ξανά τόσο κακοί κι ασύνδετοι. Οι «πράσινοι» δεν βρήκαν παρά σε ελάχιστα σημεία του αγώνα ρυθμό σε άμυνα και κυρίως επίθεση. Τα γρήγορα φάουλ των Λάσμε και Μπατίστ στέρησαν από την ομάδα τα σημεία αναφοράς στη ρακέτα, Γκιστ, Κάρι και Ματσιούλις βρέθηκαν σε κακή βραδιά, η εσπευσμένη χρησιμοποίηση των Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδη που έχασαν όλη την προετοιμασία και «ψάχνονταν» στο παρκέ όχι απλώς δεν βοήθησε αλλά μάλλον μπέρδεψε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, με συνέπεια να μείνει να παλεύει μόνο ο Διαμαντίδης. Κι αυτός, ωστόσο, υποχρεώθηκε-ελλείψει συνεργασιών-να προβεί σε πολλές ατομικές ενέργειες για να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εκτιμά πως ο χρόνος θα δουλέψει για την ομάδα του. Οι νεοαποκτηθέντες θα μπουν καλύτερα στο κλίμα, παίκτες που βρίσκονται πίσω σε φυσική κατάσταση (Λάσμε, Ούκιτς, Μαυροκεφαλίδης) θα καλύψουν το χαμένο έδαφος και ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί μεταμορφωμένος στη συνέχεια. Άλλωστε η ώρα της… κρίσης αργεί και η περσινή σεζόν, όταν ο Παναθηναϊκός όχι απλώς έχασε το πρώτο, αλλά και το δεύτερο ντέρμπι, αλλά κατέκτησε το νταμπλ, είναι το πιο τρανό παράδειγμα.

Κατευθείαν στο αεροδρόμιο

Πού καιρός για ξεκούραση; Ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να ξαποστάσει μετά το ντέρμπι, αφού το μεσημέρι αναχωρεί για τη Φρανκφούρτη, όπου θα διανυκτερεύσει, προτού την Τετάρτη μεταβεί στο Βίλνιους για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Λιέτουβος Ρίτας για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (21:45). Οι «πράσινοι» θέλουν να αρχίσουν με νίκη την προσπάθειά τους στον τέταρτο όμιλο απέναντι σε μία ομάδα που φορμαρίστηκε… πρόωρα, αφού διεκδίκησε κι εξασφάλισε μέσω προκριματικών μία θέση στη διοργάνωση.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: