Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μπατιστούτα: Ψεύτικη η είδηση για τη σοβαρή ασθένεια!!

Το σοκ που προκλήθηκε από την είδηση πως ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα πάσχει από την σπάνια ασθένεια, Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση ήταν μεγάλο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν πρόκειται για… γκάφα ιταλικής ιστοσελίδας.
Σαν… κεραυνός έσκασε η είδηση πως ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα πάσχει από  Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση. Ο μεγάλος γκολτζής του παρελθόντος ήταν αρκετά αγαπητός από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και ευτυχώς, η συγκεκριμένη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ιταλικά blog χρησιμοποίησαν κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο «Μπατιγκόλ» στο παρελθόν όπου είχε τονίσει πως είχε κινδυνέψει με το να μείνει παράλυτος και έτσι δόθηκε το… πάτημα σε αυτά τα blogs να αναφέρουν πως πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Όπως ήταν φυσικό, η είδηση αναπαράχθηκε σε όλο τον κόσμο, ωστόσο σύμφωνα με τα Μέσα της Ιταλίας η συγκεκριμένη είδηση μόνο αληθινή δεν είναι. Η SLA είναι μια αρκετά σπάνια ασθένεια που επιφέρει μία προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη, εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 56-63 ετών και οι μισοί από όσους πάσχουν, ζουν τρία, ίσως και περισσότερα χρόνια έπειτα από τη διάγνωσή της.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: