Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Άλλαξε χέρια η Ίντερ!!

Ιστορική μέρα για την Ίντερ! Ο Μάσιμο Μοράτι ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Ινδονήσιο επιχειρηματία Έρικ Τοχίρ, ο οποίος αποκτά το 70% του συλλόγου.


Άλλαξε χέρια η Ίντερ!
Μετά από 58 χρόνια η Ίντερ περνά σε άλλα χέρια. Ο Μάσιμο Μοράτι ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Ινδονήσιο επιχειρηματία Έρικ Τοχίρ. Ο 43χρονος ζάπλουτος άνδρας, που θα γίνει ο πρώτος Ασιάτης ιδιοκτήτης ομάδας της Serie A, αναμένεται να πάρει στα χέρια του το 70% του συλλόγου.

«Όλα έχουν τελειώσει, οι υπογραφές έχουν μπει και αναμένονται οι ανακοινώσεις. Είμαι ικανοποιημένος γιατί οι συζητήσεις κράτησαν πολύ καιρό, αλλά όλα φαίνεται πως τακτοποιήθηκαν», δήλωσε ο Μοράτι, η οικογένεια του οποίου έχει τα ηνία της ομάδας από το 1955.

«Είμαι ανακουφισμένος γιατί η ομάδα περνά σε ανθρώπους που είναι αξιόλογοι. Εγώ θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα», πρόσθεσε ο Μοράτι, που αποχωρεί από την προεδρία μετά από 18 χρόνια.

Ο Έρικ Τοχίρ έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS. Πρόθεσή του φέρεται πως είναι να κάνει μεγάλες επενδύσεις στους «νερατζούρι» και να τους καταστήσει πανίσχυρους και πάλι στην Ευρώπη, αλλά και πολύ δημοφιλείς στην Ασία.

Η μεταβίβαση των μετοχών για τυπικούς λόγους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το Νοέμβριο. Τότε θα οριστεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα υπάρχουν πέντε άτομα της πλευράς του Τοχίρ και τρία του Μοράτι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: