Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παραήταν χαλαρή η... προπόνηση!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το μπασκετικό ντέρμπι, αναλύει τι έφταιξε στον Παναθηναϊκό και εξηγεί πως οι «πράσινοι» αναβάθμισαν το φετινό πρωτάθλημα. Δεν έγινε το αναμενόμενο λοιπόν στο ΣΕΦ. Το φαβορί δεν κέρδισε.
Από μια πρώτη ματιά, δεν είναι και τόσο παράξενο.
Δεν κερδίζουν φυσικά πάντα τα φαβορί. Αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, η ήττα του Παναθηναϊκού έκανε αίσθηση.
Κι έγινε κυρίως, γιατί ήταν πάρα πολλά εκείνα που συνηγορούσαν πριν το παιχνίδι, ότι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα περάσει ένα εύκολο απογευματάκι.
Και δεν ήταν άδικα τόσα πολλά και τόσο κατηγορηματικά από πολλές απόψεις.
Μόνο που είπαμε.
Τα αθλήματα, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει, γενικά όλα τα αθλήματα και ειδικά τα συλλογικά, έχουν τους δικούς τους κανόνες.
Που αν τους ελαφριά, σπάνια σε αφήνουν χωρίς να σε εκδικηθούν.
Τι είδε λοιπόν... ελαφρά ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ;
Λογικά το ίδιο το παιχνίδι.
Γιατί ακόμα και σαν... προπόνηση αν το έβλεπε, την είδε πολύ... χαλαρά την συγκεκριμένη προπόνηση.
"Βοήθησαν" κατά κάποιο τρόπο πολλά σ' αυτό.
Πρώτα-πρώτα ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Που παρά την νίκη, μόνο καλός δεν ήταν. Θάλεγα ούτε καν παθιασμένος με την έννοια του νυν υπέρ πάντων ο αγών, που ήταν θεωρητικά γι' αυτόν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δεν έβγαλε πίεση, μάχες, πάθος, τσαμπουκά και όλα τα σχετικά ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν θέμα τακτικής. Αλλά είτε ήταν είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι έδωσε μια εντελώς χαλαρή μορφή στο παιχνίδι.
Το δεύτερο και εξ' ίσου σημαντικό.
Η απουσία του κόσμου.
Και κοιτάξτε να δείτε εδώ φίλοι μου κάτι, που το έχουμε κάνει καραμέλα εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με τις... καυτές έδρες και τον κόσμο.
Σε τέτοιο επίπεδο ομάδων, τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο, οι έδρες με την έννοια της καυτής ατμόσφαιρας, δεν επηρεάζουν τον αντίπαλο και πάντως σίγουρα δεν τον τρομάζουν ή τον... αποδιοργανώνουν.
Να ενισχύσουν την δικιά τους ομάδα, άντε να της δώσουν ρυθμό ή και κουράγιο να αντιδράσει ανάλογα με την ροή του παιχνιδιού μπορεί.
Αλλά τον αντίπαλο δεν καμία περίπτωση.
Αντίθετα τέτοιου επιπέδου ομάδες και παίκτες, κινδυνεύουν πιο πολύ να αποδιοργανωθούν σε γήπεδα με άδειες εξέδρες και ειδικά αυτές που πάνε με τιν τίτλο του φαβορί, ή έχουν συνηθίσει να παλεύουν με πάθος κόντρα στα πάντα σε τέτοιες λεγόμενες... καυτές έδρες.
Αυτό το έπαθε και ο Παναθηναϊκός.
Τάθελε βέβαια και λιγάκι ο ίδιος, αφού αφέθηκε πολύ εύκολα να παρασυρθεί στα παραπάνω, αλλά στην τελική αν το σκεφτεί κάποιος επί της ουσίας, μόνο το... ηθικό κομμάτι του πληγώθηκε απόψε στο ΣΕΦ.
Σε σχέση με τον συνολικό προγραμματισμό, τους στόχους και την δουλειά που κάνει εν όψει ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της χρονιάς, μικρή σημασία είχε επί της ουσίας το τελικό αποτέλεσμα σήμερα.
Μάλιστα ειδικά έτσι όπως έγινε τελικά.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, σε περίπτωση νίκης δηλαδή του Παναθηναϊκού, το πρωτάθλημα, μάλλον... τελείωνε από σήμερα για φέτος.
Απ' αυτή την άποψη, το... ενδιαφέρον τουλάχιστον για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να το... αναβαθμίσει.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: