Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Φοβερό και τρομερό πώς θα πάμε απευθείας Βραζιλία!!

"Ντου στα Αποδυτήρια" με αποκάλυψη! Διαβάστε στον σκύλο πώς θα πάει η Εθνική στο Μουντιάλ και τι είναι αυτό που "στέλνει" την Ελλάδα ακόμα κι απευθείας στη Βραζιλία! Ο Σάντος βγήκε και είπε στη συνέντευξη Τύπου πως "πιστεύω ότι η πρόκριση θα συμβεί στην τελευταία αγωνιστική". Σε λίγες ώρες, δηλαδή. Να πω κάτι κι εγώ από το blog μου; Ότι υπάρχει ένα …σημάδι που δείχνει πως η εθνική μας δεν είναι τελειωμένη στην υπόθεση της απευθείας πρόκρισης. Ο οιωνός, μάλιστα, είναι ξεκάθαρα σε βάρος της Βοσνίας. Άρα, υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Χύνει την καρδάρα με το γάλα
Η Βοσνία το παλεύει χρόνια για να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πάντα κάτι συμβαίνει, όμως, και κλωτσάει και χύνει την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, δείτε ένα στατιστικό φοβερό και τρομερό που θεωρητικά δίνει ελπίδες στην Εθνική μας.
Γιοκ νίκη την τελευταία αγωνιστική
Ξέρετε από πότε έχει να κερδίσει σε προκριματικό όμιλο Euro ή Mουντιάλ η Βοσνία την τελευταία αγωνιστική; Περισσότερα από δέκα χρόνια.
Και, μάλιστα, η τελευταία της νίκη ήταν επί του …Λιχτενστάιν. Ακόμα κι έτσι, όμως, φέτος το αντιμετώπισε το Λιχτενστάιν την προτελευταία αγωνιστική! Κι έτσι η παράδοση ουσιαστικά συνεχίζεται.
Από τα προκριματικά του 2002
Δείτε, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα.
Στον όμιλο για το Mουντιάλ 2002 η Βοσνία ήρθε 4η. Την τελευταία αγωνιστική νίκησε στο γήπεδό της το Λιχτενστάιν με 5-0. Ήταν η τελευταία φορά που έφυγε χαμογελαστή στο φινάλε του ομίλου. Αν, μάλιστα, ψάχνουμε όχι για απλή νίκη, αλλά για διπλό της Βοσνίας τελευταία αγωνιστική πρέπει να γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω χρονικά!
Για 2004 και 2006
Πάμε παρακάτω. Στα προκριματικά για το Euro 2004 η Βοσνία ήρθε πάλι 4η. Τελευταία αγωνιστική στον όμιλο; Ισοπαλία 1-1 εντός με τη Δανία.
Στα προκριματικά για το Mουντιάλ 2006, η Βοσνία βγήκε 3η στον όμιλο. Τελευταία αγωνιστική έχασε 1-0 εκτός έδρας από τη Σερβία.
Για Euro 2008 – 2012 και Mουντιάλ 2010
Για τα προκριματικά του Euro 2008, η Βοσνία ήταν πάλι στον ίδιο όμιλο με την Eθνική μας. Πήρε την 4η θέση. Τελευταία αγωνιστική η Βοσνία έπαιξε στην Τουρκία. Κι έχασε ξανά με 1-0.
Για τα προκριματικά του Mουντιάλ 2010 η Βοσνία κατάφερε και πήρε τη 2η θέση και πήγε στα μπαράζ (όπου αποκλείστηκε). Την τελευταία αγωνιστική είχαμε Βοσνία – Ισπανία 2-5.
Και, τέλος, για τα προκριματικά του Euro 2012 η Βοσνία ξαναβγήκε 2η και πήγε στα μπαράζ (όπου ξανά αποκλείστηκε). Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου; Γαλλία – Βοσνία 1-1.
Κάτι παθαίνει
Με λίγα λόγια, η Βοσνία κάτι παθαίνει και δεν κερδίζει την τελευταία αγωνιστική σε όμιλο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Και δεύτερον, όταν παίζει εκτός έδρας δεν βάζει περισσότερα από ένα γκολ. Είτε χάνει 1-0, είτε φέρνει 1-1. Μπλάκ άουτ κανονικό, δηλαδή.
Το ίδιο έργο;
Λέτε να δούμε το ίδιο έργο και στη Λιθουανία; Που ναι μεν δεν είναι κάποια ομαδάρα, αλλά δεν είναι και αμελητέα ποσότητα. Μπορεί να κάνει τη ζημιά κι έτσι να συνεχιστεί η κακή παράδοση της Βοσνίας στο φινάλε των ομίλων.
Έχει τον τρόπο της
Από εκεί και πέρα, πάντως, νομίζω ότι η Eθνική είτε έτσι, είτε αλλιώς θα πάει Mουντιάλ. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, δηλαδή. Και δεν εννοώ μόνο στα μπαράζ. Ακόμα κι ένα δυνατό όνομα να πέσει απέναντί της, όπως π.χ. η Γαλλία, η Eθνική έχει τον τρόπο της να στέκεται και να τα καταφέρνει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: