Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Και είναι μόνο η αρχή!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πίστη για πρωτιά στην κανονική περίοδο. Τα «κλειδιά» της νίκης και η σιγουριά για πολύ καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Στροφή στη Μάλαγα.

Και είναι μόνο η αρχή
Μπορεί να μην… έθελξε με το μπάσκετ που έπαιξε, αλλά οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες και στην παρούσα φάση το ζητούμενο ήταν άλλο και η αποστολή αυτή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 55-45 του Παναθηναϊκού, πέτυχαν την έκτη συνεχή νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου στο ΣΕΦ για την κανονική περίοδο και κράτησαν ακέραιες τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Αναγκαία συνθήκη για να έρθει αυτή είναι η νίκη στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ, αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς δρόμος…

Ο νέος, ο «νέος» και η άμυνα

Τρία ήταν τα «κλειδιά» για τη νίκη του Ολυμπιακού. Όλα άρχισαν από την άμυνα, αφού το παθητικό των 45 πόντων δεν αποδίδεται μόνο στην κάκιστη βραδιά του Παναθηναϊκού, αλλά και την καλή επίδοση των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το κομμάτι. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει περισσότερη ενέργεια και αθλητικότητα στο παιχνίδι του. Έτσι και παρότι έχασε πολλά ριμπάουντ, κατάφερε να εξουθενώσει τους αντιπάλους του με την πιεστική του άμυνα και να τους οδηγήσει σε πολλά λάθη, άστοχα σουτ και κακές επιλογές.

Πέρα από την καλή ομαδική δουλειά στην άμυνα, σε ατομικό επίπεδο δύο παίκτες ξεχώρισαν. Σε μια βραδιά που οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας, Σπανούλης και Περπέρογλου, πέτυχαν 2 και 3 πόντους αντίστοιχα και μόνο ο Πρίντεζης στάθηκε στο ύψος του από τις… παλιοσειρές, οι πρωταθλητές Ευρώπης ευτύχησαν να βρουν λύσεις από δύο… νέους. Έναν ηλικιακά κι έναν στην ομάδα. Ο μεν Κώστας Σλούκας «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία και πέτυχε 9 υπερπολύτιμους πόντους, ο δε Ματ Λοτζέσκι ερχόμενος από το Βέλγιο και παίζοντας στο μεγαλύτερο (μέχρι το επόμενο) ματς της καριέρας του στα 28 του χρόνια, ήταν άριστος. Ο Βελγοαμερικανός είχε 14 πόντους με απόλυτη ευστοχία, έπαιξε με ωριμότητα και σύνεση, ενώ δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα «τρακαρισμένος» ή «ψαρωμένος» στο πρώτο του ντέρμπι. Στα κέρδη συγκαταλέγεται και η δυναμική επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος έδειξε πόσο έλειψε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν λόγω του τραυματισμού.

Κι έρχονται… καλύτερα

Ο δρόμος του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής είναι μόνο προς τα πάνω. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως η ομάδα του μόνο καλύτερη μπορεί να εμφανιστεί στο εξής. Άλλωστε η ομάδα του δεν βρίσκεται μαζί για περισσότερες από 2-3 εβδομάδες, ενώ θα επανέλθει ο τραυματίας Λο και θα ενσωματώνονται καθημερινά καλύτερα οι νεοαποκτηθέντες. Έτσι θα βελτιωθούν οι επιθετικές συνεργασίες και οι αμυντικές περιστροφές και η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι Πειραιώτες θα είναι όλο και πιο βελτιωμένη.

Τώρα Μάλαγα

Από σήμερα η προσοχή στις τάξεις του Ολυμπιακού στρέφεται στο ματς της ερχόμενης Παρασκευής με τη Μάλαγα για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Το ΣΕΦ ανοίγει τις πόρτες του και είναι δεδομένο πως αρκετός κόσμος θα δώσει το «παρών» για να ενισχύσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και να τους επιβραβεύσει για τη… μοναχική νίκη στο ντέρμπι. Ο Έισι Λο αναμένεται να μείνει ξανά εκτός, αφού δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί προτού είναι 100% έτοιμος και οι υπόλοιποι γκαρντ της ομάδας μπορούν να καλύψουν το κενό.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: