Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι αριθμοί και τα ρεκόρ των πρωταγωνιστών της F1!!

Σεμπάστιαν Φέτελ, Φερνάντο Αλόνσο, Ferrari, Renault και Εστέμπαν Γκουτιέρες έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι στην… ιστορία της F1 το τριήμερο του ιαπωνικού γκραν πρι.

Οι αριθμοί και τα ρεκόρ των πρωταγωνιστών της F1
Αρκετά ήταν τα ρεκόρ που έσπασαν στο 15ο γκραν πρι της σεζόν στη Σουζούκα της Ιαπωνίας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκε στο κλαμπ των πιλότων με τις πέντε συνεχόμενες νίκες και ο Φερνάντο Αλόνσο ξεπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ και έγινε ο πιλότος με τους περισσότερους βαθμούς στην καριέρα του.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο γκραν πρι της Σουζούκα θα θυμάται η Ferrari, η Renault αλλά και ο Εστέμπαν Γκουτιέρες.

*Στο ιαπωνικό γκραν πρι ο Εστέμπαν Γκουτιέρες έσπασε το ρόδι και πανηγύρισε το πλασάρισμα του εντός βαθμολογούμενης δεκάδας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ferrari είδε να βαθμολογείται για 63η συνεχόμενη φορά, κάτι που σημαίνει πως στο γκραν πρι της Ινδίας μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ της McLaren στα πλασαρίσματα των πιλότων της εντός δεκάδας. Η σκουντερία παίρνει βαθμούς σε κάθε γκραν πρι από το γερμανικό αγώνα του 2010.

*Ωστόσο, η Renault έσπασε το ρεκόρ της Ferrari στις περισσότερες πολ ποζίσιον. Η πρωτιά του Μαρκ Γουέμπερ στις κατατακτήριες της Σουζούκα ήταν η 209η για κινητήρα Renault, μία παραπάνω από τη σκουντερία

*Στην Σουζούκα η Red Bull είχε εκπροσώπηση στο βάθρο για δέκατη συνεχόμενη φορά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: