Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε στο πρώτο ντέρμπι!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για το πρώτο ντέρμπι στο μπάσκετ, για τα θετικά και τα αρνητικά, το σήμερα και το αύριο, που είναι στα χέρια όλων στο χώρο, να γίνει καλύτερο.  Κι αν όχι εξωαγωνιστικά, που είναι και το αγκάθι, αγωνιστικά!
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
+ Ο Ολυμπιακός δεν τα περιμένει όλα από τον  Βασίλη Σπανούλη. Και μπορεί να φτάνει σε νίκες με τον αρχηγό του, να είναι σε κακή βραδιά (1/7 σουτ, 3 λαθη).
+Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να γίνει ηγέτης, σκόρερ,στην ουσία χαλίφης στη θέση του χαλίφη... αρχηγού, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Και είναι ιδιαίτερα θετικό για τον Ολυμπιακό, καθώς αυτό το κατάφερε όταν η μπάλα... ζεμάταγε!
+ Οι εκτελεστική δεινότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σήκωσε στην πλάτη του τον Παναθηναϊκού- και τι δεν έκανε- με το λάθος του στο τέλος να έρχεται από την κούραση σε ένα σημείο που φαινόταν ούτως η άλλως ότι η νίκη είχε πάει προς λιμάνι πλευρά...
+Η συνεργασία του Διαμαντίδη με τον Μαυροκεφαλίδη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου λειτούργησε εξαιρετικά το pick and roll.
+ Τα φαρμακερά σουτ του Λοτζέσκι. Θα κλείσει πολλά σπίτια!
+ Η άψογη συμπεριφορά των παικτών και των δύο ομάδων στο πρώτο μπασκετικό ντέρμπι της χρονιάς! Ακόμη και στα φάουλ πολλές φορές τους είδαμε να σηκώνουν ιπποτικά τα χέρια μετά την παράβαση.
+ Η ψυχολογική βοήθεια του παλιού Μάικ Μπατίστ στους συμπαίκτες του. Μπορεί να μην έκανε πολλά πράγματα ο «Μιχάλης», όμως από τον πάγκο σηκώθηκε πολλές φορές για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του, να τους χειροκροτήσει, να τους δώσει κουράγιο. Δείχνει ότι βάζει την ομάδα πάνω από όλα.
+ Η άγνοια κινδύνου που έχει ο Πέτγουέι, ο οποίος όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά μετά τόσα... άστοχα τρίποντα κόντρα στον ΠΑΟ πέτυχε το πιό κρίσιμο από τη γωνία 1.22 πριν από τη λήξη του ματς! Την κακή εμφάνισή του (αστοχία, κρέμασμα στο καλάθι κ.α.) έσωσε αυτό το τρίποντο και η τάπα στον Μαυροκεφαλίδη.
+ Ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος περισςότερα αθλητικά κορμιά με τον Μπέγκιτς να αποτελεί την πιό λάιτ περίπτωση. Ωστόσο και αυτός, φάνηκε εκτός ρυθμού, καθώς είχε χάσει προπονήσεις.
+Τα τρίποντα του Μάντζαρη.
+Τα κοψίματα του Φώτση και το κοφτερό μυαλό του που έκανε την διαφορά σε κάποιες φάσεις. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
+Τα μαζεμένα καλάθια του Πρίντεζη που μπορεί να σκοράρει μέσα και έξω από το καλάθι.
+Η άμυνα ζώνης στο πρώτο ημίχρονο του Πεδουλάκη και η συγκέντρωση του Παππά στον Σπανούλη.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες μεταξύ των διοικήσεων για ντόπινγκ κλπ τα οποία είναι η ουρά ή μία νέα αρχή από τα όσα συνέβησαν πέρυσι στους τελικούς. Στο χέρι των διοικούντων είναι να είναι η ουρά, όμως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για νέα αρχή φαγωμάρας.
- Το χαμηλό σκορ και το  θέαμα. Μας έχουν καλομάθει και σαφώς περιμένουμε περισσότερα. Άλλωστε είναι  η αρχή και λείπουν παιχνίδια από τις δύο ομάδες.
- Η πρώτη τεχνική ποινή του Αργύρη Πεδουλάκη σε ένα ήρεμο παιχνίδι. Θα μπορούσε να την είχε αποφύγει μετά την παρατήρηση που προηγήθηκε.
-Οι Αμερικανοί ψηλοί (Λάσμε, Γκιστ, Μπατίστ) του Παναθηναϊκού. Σε ποιό γήπεδο ήταν; Μικρή και η βοήθεια του Κάρι, που εν τη απουσία του Λο έπρεπε να είχε κάνει... την διαφορά.
-Η μηδαμινή βοήθεια που πήρε ο ΠΑΟ από τον Ούκιτς ο οποίος σε μικρό χρόνο συμμετοχής πρόλαβε να κάνει 0/4 σουτ! Εδώ που τα λέμε ήταν και έκπληξη η συμμετοχή του στο ντέρμπι. Οταν ανέβει και συνέλθει από τον τραυματισμό, θα δώσει πολλές λύσεις στον ΠΑΟ. Μην ξεχνάμε όμως ότι έλλειπε από την άλλη πλευρά ο τραυματίας Λο.
- Ο Παππάς που έχει πολλά να δώσει στον Παναθηναϊκό, όμως θέλει χρόνο προσαρμογής, αφού δεν παίζει πλέον στον Πανιώνιο. Πρέπει να κοντρολάρει τις επιθέσεις του και να δουλέψει περισςότερο (2/8 σουτ).
-Τα πολλά λάθη (33 συνολικά) που έγιναν και από τις δύο ομάδες, που έδειξαν ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμες για ένα ντέρμπι υψηλών προδιαγραφών. Η εικόνα τους σύντομα θα αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.
- Το άδειο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Κατάντια για το μπάσκετ οι αθλητές τέτοιου επιπέδου και οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, να παίζουν σε τέτοιο... φόντο! Βλέποντας όμως την κατάντια κάποιων οπαδών, που σκοτώνονται εντός και εκτός γηπέδων, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε αυτή τη γκρίζα εικόνα...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: