Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Όταν ο Φερνάντο γίνεται ξεροκέφαλος!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το... παράπονο που έχει από τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό με αφορμή τον αγώνα με το Λιχτενστάιν, τον Καραγκούνη και γιατί δεν μπορεί να χωνέψει τα "κολλήματά" του! Ελάχιστες φορές παρεμβαίνω σε θέματα προπονητή, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στον μοναδικό άνθρωπο που θεωρώ δάσκαλο στα τόσα χρόνια που κάνω το ρεπορτάζ. Και αναφέρομαι, στον Φερνάντο Σάντος.
Διαβάζω τα ρεπορτάζ για τον αυριανό αγώνα με το ιστορικό Λιχτενστάιν, που ανάθεμα αν έχει συμβεί οτιδήποτε το ιστορικό στη συγκεκριμένη -να την ονομάσω- χώρα. Μπορεί και να τον αδικώ, αλλά από ποδόσφαιρο τα παιδιά δε νιώθουν.
Εμείς, θέλουμε τη νίκη για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κάποιες πιθανότητες στο ενδεχόμενο γκέλας των Βόσνιων. Ουτοπικό σενάριο, δεν πιστεύω πως έχει καμία απολύτως βάση.
Βλέπω κάποιες αλλαγές που είναι να γίνουν και διακρίνω μία διάθεση του Σάντος να ξεκινήσει με τον Καραγκούνη. Τον σέβομαι, είναι ιστορία για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, παίζει στη Πρέμιερ Λιγκ ακόμη, αλλά νομίζω πως προτεραιότητα του ομοσπονδιακού τεχνικού θα έπρεπε να είναι άλλη. Θα έπρεπε να ζεστάνει αυτούς που θα στηριχτεί στο μέλλον. Τον Ταχτσίδη πχ.
Χαφ δεν έχουμε, πλην του Ταχτσίδη, ο Σάμαρης έχει εξαιρετικά στοιχεία. Κοντρολαρισμένο παιδί, με καλό κορμί, αδυναμία ακόμη να πρεσάρει και να μαρκάρει σωστά, αλλά αυτό φτιάχνεται. Όταν έχεις μία εθνική που βασίζεται στον 34χρονό Κατσουράνη, τον Μανιάτη που ήταν μπακ και τον Τζιόλη, έχεις θέμα που πρέπει να λύσεις.
Εντός των συνόρων, έχεις δύο φορ. Τον Μήτρογλου που πάει καλά φέτος και τον Κλάους που έχει κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν με 18 και 23 γκολ στον ΠΑΟΚ. Φέτος, δεν έχει σκίσει τα δίχτυα αλλά τρία γκολάκια τα έχει ήδη και άλλες τόσες ασίστ.
Ο Μήτρογλου δικαιούται τη θέση βασικού, αλλά αυτό που κάνει ο Σάντος στον Κλάους είναι απάνθρωπο. Ακόμη και με τη Σλοβακία έβγαλε τον φορ του Ολυμπιακού για να βάλει τον Φετφατζίδη. Και δεν εξετάζω την εικόνα του Μήτρογλου στους αγώνες της εθνικής που είναι μέτρια, αλλά δεν μπορεί να μην δίνει καμία ευκαιρία στον δεύτερο που έχεις έστω και σαν αλλαγή. Έστω και σε ένα παιχνίδι σαν το αυριανό που ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας.
Αλήθεια, πόσους έλληνες φορ έχουμε αυτή τη περίοδο; Τον Μήτρογλου, τον Κλάους και τον Σάλπι που συνήθως παίζει πλάγια στην εθνική. Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ενεργοποίησε ο Πορτογάλος για να έχει μία ακόμη λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν το δικαιούται το παιδί μετά την καλή χρονιά που είχε πέρυσι έστω και στον Πανθρακικό. Όμως έτσι όπως το πάει ο Πορτογάλος, στο τέλος θα ενεργοποιήσει και τον Μιρτσέκη για να μη βλέπει τον Κλάους.
Όμως έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, θεωρώ αδιανόητο να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής ο Κλάους, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και ενόψει της δεδομένης του παρουσίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω λειψανδρίας στη θέση. Και ο Γκέκας να επιστρέψει, τα χρόνια πέρασαν.
Ξέρω πως ο Σάντος έχει κωλύματα, αλλά θα πρέπει να τα ξεπεράσει. Όλοι οι προπονητές τα έχουν, αλλά ξεχωρίζουν αυτοί που μπορούνε να τα αντιμετωπίσουν. Και στη περίπτωση του Κλάους, ο Σάντος έχει ξεπεράσει τα όρια ενός κωλύματος και παρουσιάζει συμπτώματα άρνησης απέναντι στο παιδί.
Και αυτό, εμένα προσωπικά με προσβάλει και ως ΠΑΟΚτσή γιατί βλέπω ένα δικό μας παιδί παραγκωνισμένο αναίτια, αλλά κυρίως ως έναν άνθρωπο που θεωρεί τον Σάντος ότι καλύτερο έχει περάσει από πάγκο ελληνικής ομάδας από τότε που αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο. Και δεν μπορώ να χωνέψω τα κωλύματά του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: