Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τοπαλίδης: «Τόσο αμυντικά ποτέ δεν παίξαμε»

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας με τον Φερνάντο Σάντος στο πάγκο της άφησε ο Γιάννης Τοπαλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τοπαλίδης: «Τόσο αμυντικά ποτέ δεν παίξαμε»
Αμυντικούς προσανατολισμούς σε κάθε παιχνίδι έχει η Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μας χαρακτήρισαν αμυντική ομάδα, όμως εμείς είχαμε στρατηγική ανάλογα με τον αντίπαλο», υπογράμμισε ο πρώην συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ και συνέχισε:

«Έχουμε αδυναμία να μην δημιουργούμε φάσεις, το βλέπει ο προπονητής (ο Φερνάντο Σάντος) και γίνεται περισσότερο αμυντικογενής».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίξει στα μπαράζ, τόνισε: «Ακούω συνέχεια πως θα είμαστε στους ισχυρούς. Εκτός από την Ισλανδία, έχετε δει ποιοι είναι οι αδύναμοι; Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Σουηδία, η Τουρκία και η Γαλλία»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τοπαλίδης στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για την υπόθεση «πρόκριση», εφόσον δεν τα καταφέρουν οι Βόσνιοι:

«Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Αρκετοί προπονητές προσπαθούν να φορτώσουν με άγχος τους συναδέλφους τους μέσα από τις δηλώσεις τους. Το λογικό λέει ότι οι Βόσνιοι θα κερδίσουν στη Λιθουανία. Από την άλλη, όμως, είναι πολύ κοντά στην επιτυχία και αυτό μπορεί να τους επηρεάσει και να την πατήσουν στο τέλος. Όλες οι βοσνιακές ομάδες έχουν αποτύχει στο… τσακ και για αυτό τον λόγο δεν πιστεύω ότι έχουν περάσει οι Βόσνιοι τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση. Για μένα αυτή τη στιγμή και οι δύο έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να περάσουν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ».

Για το η «γαλανόλευκη» συμμετάσχει στα μπαράζ

«Το ιδανικό θα ήταν η απευθείας πρόκριση. Ακούω συνέχεια πως θα είμαστε στους ισχυρούς. Εκτός από την Ισλανδία, έχετε δει ποιοι είναι οι αδύναμοι; Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Σουηδία, η Τουρκία και η Γαλλία. Όταν πας στα μπαράζ, με όποια ομάδα και να κληρωθείς είναι 50-50 να περάσεις στο Μουντιάλ. Σε μία προκριματική φάση μπορείς να εξισορροπήσεις τα πράγματα, όμως τα δύο ματς είναι ζωής και θανάτου».

Για το ποδόσφαιρο που αποδίδει η Εθνική

«Αυτό να περιμένουν στην Ελλάδα τόσα πολλά είναι λίγο παράλογο. Δεν μπορεί να παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο η Εθνική. Έχουμε κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν έχουμε πολλούς παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές».

Για το συχνό φαινόμενο με 1-0 με τον Σάντος στον πάγκο

«Έχουμε ορισμένους τοπ-κλας επίπεδου παίκτες, όμως παίζει ρόλο και η ψυχολογία του προπονητή. Αυτός κοιτάει πρώτα να μην δεχθεί γκολ. Έχουμε αδυναμία να μην δημιουργήσουμε φάσεις, το βλέπει ο προπονητής και γίνεται περισσότερο αμυντικογενής»

Για την επί εποχής του Εθνική:

«Η ομάδα μας χαρακτηρίστηκε αμυντική, αλλά παίξαμε με την Πορτογαλία που είχε τέσσερις τοπ-κλας επιθετικούς, την Ισπανία που μετά έκανε φοβερή πορεία σε ολόκληρο τον κόσμο, με την Γαλλία που είχε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου (Ζιντάν), με την Τσεχία που ήταν το φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ρεχάγκελ, τον οποίο σε έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, τον χαρακτήριζαν επιθετικό για τη Βέρντερ που κατέκτησε την Bundesliga. Είχαμε διαφορετική στρατηγική ανάλογα με τον αντίπαλο. Το 2003 κερδίσαμε μέσα στην Ισπανία, την πρόκριση όμως δεν την πήραμε με αυτή τη νίκη. Οι Ιρλανδοί κέρδισαν 3-2 με την Ισπανία και μετά ήρθαν ισόπαλοι με την Ουκρανία. Τόσο αμυντικά ποτέ δεν παίξαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: