Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δεν... κελαηδούν οι Ιταλοί, λόγω Μπαλοτέλι!!

Ο Μπαλοτέλι αρνήθηκε μέσω τουίτερ να συνδέσει το όνομά του με αγώνα κατά της μαφίας στην Ιταλία και ο Πραντέλι «έκοψε» τα σόσιαλ μίντια για τους παίκτες του κατά τη διάρκεια του μουντιάλ.

Δεν... κελαηδούν οι Ιταλοί, λόγω Μπαλοτέλι
Με τα καμώματά του έχει αναστατώσει αρκετές φορές συμπαίκτες, προπονητές και αντιπάλους, βρίσκοντας συνήθως τον τρόπο να... επανορθώσει, εντός γηπέδου.

Το τελευταίο κατόρθωμά του Μάριο Μπαλοτέλι έφερε νέους... κανόνες στην Εθνική Ιταλίας, αφού όπως δήλωσε στο RAI Sport ο Σέζαρ Πραντέλι, θα απαγορευτεί η χρήση των social media στους διεθνείς παίκτες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

«Οι κανόνες θα είναι πολύ πιο αυστηροί. Σκεφτόμαστε να απαγορεύσουμε τη χρήση των Social Media για τους παίκτες. Αυτή η απαγόρευση σίγουρα θα έχει μπει σε ισχύ απ' το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, μετά το τελευταίο tweet που επανασύνδεσε το όνομα του Ιταλού διεθνή με την ιταλική «καμόρα».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο «Σούπερο Μάριο» απάντησε μέσω twitter σε δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, η οποία ανέφερε πως ο Μπαλοτέλι θα πρέπει να είναι το κεντρικό σύμβολο στον αγώνα που γίνεται στην Ιταλία κατά της Μαφίας.

Το σχόλιο συνδυάστηκε με την τελευταία προπόνηση που έκανε η Εθνική ομάδα, πριν το ματς με την Αρμενία, στο γήπεδο της Κουάρτο, ομάδα που άνηκε στο παρελθόν στη ναπολιτάνικη μαφία (Καμόρα) και απελευθερώθηκε μετά από αγώνες. Από τότε αποτελεί σύμβολο για τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι από τη μεριά του θέλησε να κρατήσει αποστάσεις απ' τα γεγονότα και απάντησε στο σχετικό δημοσίευμα γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό: «Αυτό σας λέω μόνο! Έρχομαι εδώ γιατί το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και όλοι πρέπει να παίζουν όπου θέλουν. Και εκτός απ' αυτό, υπάρχει και το παιχνίδι!».


Questo lo dite voi! Io vengo perché il calcio e bello e tutti devono giovarlo dove vogliono e poi c'è la partita!!!!


Η αντίδραση της επικεφαλής της εκστρατείας κατά της μαφίας, Ροσάρια Καπατσιόνε, ήταν άμεση και καυστική: «Τι σκέφτηκα μόλις το είδα; Ότι είναι ηλίθιος», ενώ ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιανκάρλο Αμπέτε τον δικαιολόγησε, λέγοντας πως είναι συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα.

Μάλιστα, τα ιταλικά μέσα συνδύασαν την αντίδραση του Μάριο Μπαλοτέλι στο... στενό μαρκάρισμα που του έκανε κάμεραμαν, ως αποτέλεσμα του εκνευρισμού του για το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: