Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα καλά, τα κακά και τα άσχημα...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν κι αυτά που θα πρέπει να προβληματίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης.  
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να διαβάσει κανείς αυτό που συνέβη στο ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν. Το ότι οι ερυθρόλευκοι νίκησαν δεν τα κάνει... όλα καλά, όπως δεν θα τα έκανε όλα άσχημα, αν οι Γερμανοί είχαν πετύχει το μεγαλύτερο διπλό στην ιστορία τους.

Ακόμα κι αν έχανε ο Ολυμπιακός από την Μπάγερν τίποτα συγκλονιστικό δεν θα είχε συμβεί, από βαθμολογικής πλευράς... Μπορεί να άλλαζε για την Μπάγερν, που θα είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Η ζωή του Ολυμπιακού όμως δεν θα άλλαζε...
Ας τα πάρουμε όμως ένα, ένα. Καλά και κακά, μαζεμένα.
1. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε παίκτες που έπαιξαν πραγματικά καλά. Ο Πρίντεζης κουβάλησε την ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Λοτζέσκι είχε 17, ο Μάντζαρης 12 πόντους με 4/5 τρίποντα και 6 ασίστ, ο Σλούκας είχε 12 πόντους, 4 ασίστ και 3 τάπες. Η τελευταία έκρινε ουσιαστικά και το παιχνίδι. Ο πέμπτος της παρέας ήταν και ο καλύτερος. Ο Μπράιαν Ντάνστον είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες και 33 στη βαθμολόγηση.
2. Την ίδια στιγμή, τα δύο βασικά γκαρντ παραμένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Εϊσι Λο είχε 3 ασίστ και 2 λάθη σε 15 λεπτά, ο Σπανούλης είχε 3 στα 13 εντός παιδιάς, 3/6 βολές και 4 λάθη... Οσο ήταν στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν στο -16...
3. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί καλύτερα όταν λείπει ο Σπανούλης από το παρκέ. Ο αρχηγός είναι ακόμα μακριά από τον εαυτό του, ομαδικά δεν υπάρχει σωστή λειτουργία. Ο Μάντζαρης και ο Σλούκας μοίρασαν μαζί 10 ασίστ και οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο καλοί και στο αμυντικό κομμάτι.
4. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του, με συνέπεια να παίρνει και να χάνει διαφορές. Μέχρι στιγμής δεν το έχει πληρώσει, αλλά με αντιπάλους υψηλότερου επιπέδου δεν θα είναι εύκολο να τη βγάζει... καθαρή κάθε φορά.
5. Η Μπάγερν πέτυχε 83 πόντους δίχως φοβερά στατιστικά. Όμως τα 15 επιθετικά ριμπάουντ την βοήθησαν να μείνει στο παιχνίδι. Μπέγκιτς και Σίμονς δεν βοηθούν επί του παρόντος, ο Πρίντεζης μάζεψε 12 και έσωσε την κατάσταση. Τα 12 ριμπάουντ είναι και ρεκόρ στην Ευρωλίγκα για τον 28χρονο φόργουορντ...
Ο Ολυμπιακός πέτυχε, λοιπόν, άλλη μια νίκη και συνάμα διδάχθηκε πολλά, σαν να έχασε. Είδε λάθη, αντιδράσεις, έδειξε όμως και πάλι τον χαρακτήρα του νικητή. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό. Από την άλλη, μια μετά κόπων και βασάνων νίκη επί της μαχητικής Μπάγερν, πρέπει και να προβληματίζει. Στον βαθμό που αναλογεί σε ένα ματς 3ης αγωνιστικής. Οχι περισσότερο, όχι λιγότερο.
Κι αυτό γιατί από κάθε άποψη ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος και δεν έχει λόγο να φορτσάρει από τον Οκτώβρη. Είναι πολύ νωρίς και πολλά θα αλλάξουν ως το τέλος της σεζόν.
Επί του παρόντος, μόνο η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ πρέπει να αρχίζουν να πονοκεφαλιάζουν... Η Μπάρτσα (έχει δύο ήττες σε τρία ματς) έχασε από την Ναντέρ στη Βαρκελώνη και η ΤΣΣΚΑ διασύρθηκε από την Φενέρ στην Πόλη... Αυτά κι αν είναι άσχημα νέα, για δύο από φαβορί της Ευρωλίγκα.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: