Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τους κάνει «πλάκα» ο Ζοτς!!

Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε την Μπαρτσελόνα. Αυτή την φορά, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς έκανε ό,τι ήθελε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, διαλύοντάς την στην Τουρκία με 86-60!

Τους κάνει «πλάκα» ο Ζοτς!
«Πλάκα» τους κάνει στην εκκίνηση της σεζόν η Φενέρμπαχτσε. Μετά την Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ομπράντοβιτς διέλυσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μπροστά στο κολασμένο κοινό των Τούρκων, με σκορ 86-60 και έγινε η μόνη ομάδα στον πρώτο όμιλο με το απόλυτο (3/3).

Εξ’ αρχής το αφεντικό της αναμέτρησης η Φενέρ, σχεδόν μόνιμα σε διψήφιο αριθμό η διαφορά, με τους Μοσχοβίτες να είναι... εκτός τόπου και χρόνου και τον Μεσίνα να μην μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό!

Κορυφαίος του αγώνα ο Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, πολύ καλοί ΜακΚάλεμπ και Κλέιζα. Μίτσοφ (20 πόντους) και Χάινς (17) διασώθηκαν από την «ρωσική αρκούδα», με τους υπόλοιπους να είναι επιεικώς τραγικοί.

Το ματς

Νωρίς-νωρίς οι Τούρκοι έδειξαν τα δόντια τους και προηγήθηκαν 9-2, με το κλειστό να παίρνει... φωτιά. Προς στιγμήν, οι Ρώσοι μείωσαν στους 5 (17-12), αλλά κάτι ο Μπογκντάνοβιτς, κάτι ο Κλέιζα που έβαζε ακόμα και τα buzzer beater, η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ήδη στους 10 (26-16).

Αντί το ματς να γίνεται ντέρμπι, οι Τούρκοι ανέβασαν το σκορ σε επίπεδα «διασυρμού». Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το υπέρ τυος 40-18(!) με σερί 14-2. Πώς έγινε αυτό; Με εκπληκτικές άμυνες του ΜακΚάλεμπ που έβγαινε στον αιφνιδιασμό και δεν είχε αντίπαλο, την ώρα που οι παίκτες του Μεσίνα έβρισκαν μόνο σίδερο. Κάτι ο ενθουσιαμός που τους παρέσυρε πολύ, κάτι το ότι η ΤΣΣΚΑ δεν γινόταν να τα χάνει συνέχεια, έφερε την διαφορά του σκορ σε πιο... νορμάλ επίπεδα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 44-33.

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά έβλεπαν την Φενέρ να ξεφεύγει ξανά με 16 πόντους (53-37) με τους παίκτες του Ζοτς να παίζουν εξαιρετική άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα νέο σερί, πιθανώς στην ύστατη προσπάθειά της να ξαναμπεί στο κόλπο και μείωσε (53-45), αλλά έμεινε εκ νέου από λύσεις. Λύσεις που είχε από την άλλη η Φενέρ και στο 30’ η διαφορά ήταν πάλι... ασφαλείας με το 61-47.

Το πάρτι στις εξέδρες είχε ξεκινήσει και φαινόταν πως οι Μοσχοβίτες... απλά δεν μπορούν. Η Φενέρ παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (69-53) και η ομάδα του Μεσίνα δεν αντιδρούσε καθόλου. Όχι μόνο δεν μπορούσε να μειώσει μήπως μια μικρή διαφορά της φαινόταν χρήσιμη σε μετέπειτα ισοβαθμίες, αλλά είδε στο τελευταίο λεπτό τους Μπογκντάνοβιτς και ΜακΚάλεμπ να ευστοχούν σε τρίποντα και να διαμορφώνουν το... τρελό 86-60 σε μια μεγαλειώδη νίκη της Φενέρ, στη νέα εποχή της!

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 44-33, 61-47, 86-60

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 14, Μπιέλιτσα Ν. 9, Μαχμούτογλου 2, Κλέιζα 12, Βίντμαρ 4, Ζόριτς 4, Σιπάχι 5, Μπιρσέν, Μπογκντάνοβιτς 23, Πρέλντζιτς 13

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς, Μίτσοφ 20, Φριντζόν, Τζάκσον 2, Πάργκο 2, Κρστιτς 3, Γουίμς 3, Καούν 4, Χριάπα 9, Χάινς 17Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: